Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piasty tylne - ET w Turbo i zwykłym...

Featured Replies

Napisano

Czy orientuje się ktoś może w temacie? Ponoć w Turbo jest inne odsadzenie piasty tylnej niż w zwykłym Uno...

Czy ma ktoś jakieś info na ten temat?

Chodzi mi konkretnie o odległość od mocowania blachy ze szczękami/flanszy pod jarzmo do kołnierza piasty po stronie na którą nakłada się bęben/tarcze...

Napisano
  • Autor

> Wiem tyle że pod tarcze podkładałem 5mm dystansu. Także w tych granicach różnią się ET

Czyli jeżeli flansze będą z 6mm stali to i tak trzeba będzie podłożyć pod tarcze, żeby je odsadzić... tylko o ile to się dowiemy dopiero po przymiarce... chyba, że ktoś weźmie i wykona pomiary...

Ja tego nie zrobię, bo nie mam dostępu do jarzm od turbo i tarcz 227...

Kto ma jarzma tylne UT i może zmierzyć ich wymiar od miejsca styku z flanszą do wycięcia na tarcze?

Kto ma tarcze 227 i może zmierzyć odległość wewnętrznej powierzchni ciernej od miejsca oparcia o piastę?

EDIT:

Dla niezorientowanych którzy mogą pomóc dołączam obrazek z zaznaczonymi na czerwono wymiarami które są potrzebne smile.gif

283918635-rysodsadz.jpg

Zdjęcia mają tylko charakter poglądowy...

post-102320-1435250871047_thumb.jpg

Napisano

> Czyli jeżeli flansze będą z 6mm stali to i tak trzeba będzie podłożyć pod tarcze, żeby je

> odsadzić... tylko o ile to się dowiemy dopiero po przymiarce... chyba, że ktoś weźmie i wykona

> pomiary...

> Ja tego nie zrobię, bo nie mam dostępu do jarzm od turbo i tarcz 227...

> Kto ma jarzma tylne UT i może zmierzyć ich wymiar od miejsca styku z flanszą do wycięcia na tarcze?

> Kto ma tarcze 227 i może zmierzyć odległość wewnętrznej powierzchni ciernej od miejsca oparcia o

> piastę?

> EDIT:

> Dla niezorientowanych którzy mogą pomóc dołączam obrazek z zaznaczonymi na czerwono wymiarami które

> są potrzebne

> Zdjęcia mają tylko charakter poglądowy...

Jeśli uda mi się zdjąć tylne koło to zmierzę ale będzie to trudne bo mam przód wyyyywindowany w górę na kobyłkach i boję się, że mi to bęcnie wszystko jak zacznę tył podnosić.

Napisano

> Jeśli uda mi się zdjąć tylne koło to zmierzę ale będzie to trudne bo mam przód wyyyywindowany w

> górę na kobyłkach i boję się, że mi to bęcnie wszystko jak zacznę tył podnosić.

nie bęcnie bo nie masz silnika więc nie ma przewagi food.gif

Napisano
  • Autor

> One w oryginale tyle mają

To teraz jeszcze trzeba ustalić czy piasty turbo mają większe czy mniejsze odsadzenie niż zwykłego...

Napisano

> To teraz jeszcze trzeba ustalić czy piasty turbo mają większe czy mniejsze odsadzenie niż

> zwykłego...

Może katalogi Intercarsu prawdę powiedzą hmm.gif

spineyes.gif

Szerokość w obu przypadkach niby ta sama (64mm(

Napisano
  • Autor

> Może katalogi Intercarsu prawdę powiedzą

> Szerokość w obu przypadkach niby ta sama (64mm(

Też patrzyłem do IC, szerokość ta sama i na dodatek w zakładce stosowane w pokazuje wszystkie wersje Uno icon_rolleyes.gifspineyes.gifniewiem.gif

Czyli wynikało by, że co? Różnice konstrukcyjne w belce są hmm.gif?

Napisano

> Czyli wynikało by, że co? Różnice konstrukcyjne w belce są ?

Na to by wychodziło. Może gniazdo piasty jest nieco bardziej odsadzone i piasta nie dochodzi tak głęboko jak w zwykłej belce. Raptem 5mm więc to niewiele spineyes.gif Może oświeci nas ktoś kto wie o co tu biega hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Na to by wychodziło. Może gniazdo piasty jest nieco bardziej odsadzone i piasta nie dochodzi tak

> głęboko jak w zwykłej belce. Raptem 5mm więc to niewiele Może oświeci nas ktoś kto wie o co

> tu biega

Chyba zaczynam łapać o co chodzi...

popatrz sobie w IC na różne Zestawy łożysk koła...

tam na zdjęciach jest kompletna piasta z łożyskiem... i... różnią się one wysokością... nawet w poszczególnych wersjach silnikowych Uno są różne wysokości tych zestawów podane spineyes.gif

Wynika z tego tak:

w zwykłych ale również w 1.3T były stosowane 61,7mm

w zwykłych i 1.4T 62,5mm

w 1.3T i 1.4T - 68mm lub 68,5mm

w 1.6R za to jako ciekawostka są podane 62,5 i 68

i teraz bądź tu mądry rotfl.gifzakrecony.gifsciana.gif

Napisano

> Chyba zaczynam łapać o co chodzi...

> popatrz sobie w IC na różne Zestawy łożysk koła...

> tam na zdjęciach jest kompletna piasta z łożyskiem... i... różnią się one wysokością... nawet w

> poszczególnych wersjach silnikowych Uno są różne wysokości tych zestawów podane

> Wynika z tego tak:

> w zwykłych ale również w 1.3T były stosowane 61,7mm

> w zwykłych i 1.4T 62,5mm

> w 1.3T i 1.4T - 68mm lub 68,5mm

> w 1.6R za to jako ciekawostka są podane 62,5 i 68

> i teraz bądź tu mądry

To by się zgadzało, bo np. w instrukcji różne wersje silnikowe mają różny rozstaw kół z tyłu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.