Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

simmering wymieniony a olej dalej leje

Featured Replies

Napisano

Simmering wału od strony skrzyni wymieniony w sobote, stary troche już przepuszczał olej. Dzisiaj wchodze pod auto, patrze, a tu znowu coś ścieka od łączenia silnika ze skrzynią na miske olejową facepalm.gif Co to może być? Źle założony / wadliwy simmering czy coś innego? Miał ktoś podobnie? Nie wali mocno tym olejem, wyciek jest minimalny, ale noż kur*a mać nie po to zakładam coś nowego żeby dalej mokro było.

Napisano

> Simmering wału od strony skrzyni wymieniony w sobote, stary troche już przepuszczał olej. Dzisiaj

> wchodze pod auto, patrze, a tu znowu coś ścieka od łączenia silnika ze skrzynią na miske

> olejową Co to może być? Źle założony / wadliwy simmering czy coś innego? Miał ktoś podobnie?

> Nie wali mocno tym olejem, wyciek jest minimalny, ale noż kur*a mać nie po to zakładam coś

> nowego żeby dalej mokro było.

ale leci ze skrzyni czy z silnika ??

Napisano
  • Autor

> ale leci ze skrzyni czy z silnika ??

raczej ze silnika, oprócz simmeringu zmieniałem też skrzynie, więc wątpię żeby obie były nie teges

Napisano

> Simmering wału od strony skrzyni wymieniony w sobote, stary troche już przepuszczał olej. Dzisiaj

> wchodze pod auto, patrze, a tu znowu coś ścieka od łączenia silnika ze skrzynią na miske

> olejową Co to może być? Źle założony / wadliwy simmering czy coś innego? Miał ktoś podobnie?

> Nie wali mocno tym olejem, wyciek jest minimalny, ale noż kur*a mać nie po to zakładam coś

> nowego żeby dalej mokro było.

a nie przywalileś przypadkiem miska ? 270751858-jezyk.gif moze byc tak ze cieknie miedzy miska a blokiem silnika 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> a nie przywalileś przypadkiem miska ? moze byc tak ze cieknie miedzy miska a blokiem silnika

nie, zlewa sie ewnidentnie od łączenia silnika ze skrzynia, poza tym miska w zeszłym roku była wymieniana, bo lekko sie wygieła grinser006.gif, więc trzymać powinna dobrze

z kącika punto http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=276752605&page=0&vc=1

uszczelniacz (simmering) wału korbowego od strony skrzyni biegów - objawia się spływaniem oleju po misce od strony obudowy sprzęgła:

Likwidacja wycieku: niestety trzeba wymontować skrzynię,sprzęgło i koło zamachowe,i wymienić uszczelniacz.

Napisano

> tez tak uważam .....

mi się lało na łączeniu ze skrzynią to kupiłem zimmering...po zdjęciu skrzyni okazało się że leci z michy zlosnik.gif

Coś czuje, że mamy piwko u niego....z dostawą do domu heheh

Napisano

> mi się lało na łączeniu ze skrzynią to kupiłem zimmering...po zdjęciu skrzyni okazało się że leci z

> michy

> Coś czuje, że mamy piwko u niego....z dostawą do domu heheh

ja raz tak samo w pewnym punto miałem zeby.GIF rozebrałem i pokazałem włascicielowi i sie zdziwił 270751858-jezyk.gif

z pewnością łatwiej jest zrzucic miske na nowo przykleic niz targac skrzynie ....

Napisano
  • Autor

> z miski leci

hmmmm no kurde nie wiem

jak żeśmy skrzynie wyciągnęli i stary simmering ściagali to ewidentnie było widać że puszczał olej, no ale jak mówicie że to miska to może faktycznie macie racje, być może jedno i drugie puszczało

Napisano

Miałem taki sam problem i okazało się ze leciało z miski , a pół samochodu rozebrałem żeby do tego dojść hehe.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.