Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wentylator w mpi nie bangla

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Ostatnio zapaliła mi się kontrolka przegrzania w seju 1.1 mpi (2004r) i w ten sposób dowiedziałem się, że wiatraczek się nie włącza. Chłodnica jest gorąca jak cholera, a wentylator stoi.

W związku z powyższym zainwestowałem w interfejs diagnostyczny (ELM 327), bo sądziłem, że czujnik się zepsuł. Podłączyłem się jakimiś darmowymi programami (ScanTool) diagnostycznymi i temperatura dochodzi do 100st, a wentylator dalej nic.

Czy ktoś ma jakieś pomysły o co chodzi? Jak zwarłem styki przekaźnika, to działa, przekaźnik wydaje się sprawny (zamieniłem miejscami z przekaźnikiem pompy).

Jakim programem najlepiej się połączyć, żeby miał opcję "test wiatraka", bo ten mój nic takiego nie oferuje?

Pobrałem jakiś programik FiatEcuScan, ale nie da rady się połączyć z autkiem. Jakich programów używacie?

Pozdro, i dzięki za odpowiedzi

Napisano

a wiatrak kręci się ciężko czy lekko? Próbowałeś podłączyć go na krótko?

Napisano

> a wiatrak kręci się ciężko czy lekko? Próbowałeś podłączyć go na krótko?

a przeczytałeś co napisał ? czy tylko tak chlapnełeś

Euroscan i program Visa ma test wentylatora dla MPI

ale już miałem 2 przypadki że ECU do wymiany

Napisano
  • Autor

> a przeczytałeś co napisał ? czy tylko tak chlapnełeś

> Euroscan i program Visa ma test wentylatora dla MPI

> ale już miałem 2 przypadki że ECU do wymiany

czy te programy mi zagadają z 1.1 mpi?

Czy jak ecu bedzie do wymiany, to test wentylatora uruchomi wentyl?

Napisano

> czy te programy mi zagadają z 1.1 mpi?

> Czy jak ecu bedzie do wymiany, to test wentylatora uruchomi wentyl?

musisz mieć Euroscana i program Visa do niego, połączysz się tym z MPI i zrobisz test wentylatora, jak komp będzie sprawny to się wentylator włączy, jak nie to będzie tak jak masz teraz że wentylator się nie włączy

miałem taki przypadek z kompem 4AF i podmiana kompa po uprzednim wyczyszczeniu immo załatwiła sprawę, temperaturę cieczy poprzedni komp czytał poprawnie

nie dam Ci 100% jak będzie z 59F ECU

Napisano
  • Autor

> musisz mieć Euroscana i program Visa do niego, połączysz się tym z MPI i zrobisz test wentylatora,

> jak komp będzie sprawny to się wentylator włączy, jak nie to będzie tak jak masz teraz że

> wentylator się nie włączy

> miałem taki przypadek z kompem 4AF i podmiana kompa po uprzednim wyczyszczeniu immo załatwiła

> sprawę, temperaturę cieczy poprzedni komp czytał poprawnie

> nie dam Ci 100% jak będzie z 59F ECU

tzn nie ma żadnego softu, który przy pomocy tego ELM 327 zrobi test wentylatora?

Napisano

> tzn nie ma żadnego softu, który przy pomocy tego ELM 327 zrobi test wentylatora?

a bezpiecznik za akumulatorem patrzyles???? moze czujnik???? albo gdzies kabel...

Napisano

> a bezpiecznik za akumulatorem patrzyles???? moze czujnik???? albo gdzies kabel...

czujnika nie ma w mpi

Napisano

> a ten w bloku silnika????

nie ma w bloku zadnego czujnika. Jest tylko w kolektorze ssacym

Napisano

> nie ma w bloku zadnego czujnika. Jest tylko w kolektorze ssacym

no tam z tylu przy przegrodzie...

Napisano
  • Autor

> nie ma w bloku zadnego czujnika. Jest tylko w kolektorze ssacym

nie masz jakiegoś pomysłu- temp widziana przez interfejs wydaje się być prawidłowa- 90 i rośnie, przy 100st zgasiłem silnik frown.gif

Napisano

> no tam z tylu przy przegrodzie...

przy przegrodzie nie ma zadnego czujnika.

Napisano

W mpi nie ma czujnika wlaczajacego wentylator, steruje nim komputer, ktory dostaje sygnal z czujnika temperatury cieczy, jezeli komp widzie prawidlowa temperature to znaczy ze cos nie tak ze sterownikeim ( kompem )lub z polaczeniem miedzy kompem a przekaznikiem, sprawdzic to mozna na CDIF 2, czujnik jest z boku glowicy na krućcu wodnym dwu pinowy nie wymienny caly korpus

Napisano
  • Autor

> tzn nie ma żadnego softu, który przy pomocy tego ELM 327 zrobi test wentylatora?

dla potomnych- odpiszę sam sobie

Do 1.1 mpi podchodz interfejs ELM 327 z softem (darmowym) FiatEcuScan ma wiele opcji- w tym test wentylatora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.