Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż panelu nawiewu

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy koledzy demontowali może środkowy panel nawiewu ?

Wyciągnąłem radio, odkręciłem 2 śruby (pod radiem) trzymające panel, ale dalej nie mogę go wyciągnąć. Czy są jeszcze jakieś dodatkowe śruby, lub zapadki ?

Napisano

jestem mocno zainteresowany tematem wiec rowniez oczekuje na dalszy rozwoj sytuacji wink.gif

Napisano

To jeszcze zostały tylko zatrzaski do podważenia. Są bardzo delikatne, widać je od góry po wyjęciu radia.

EDIT: Tu wszystko ładnie opisane ze zdjęciami.

Napisano

> To jeszcze zostały tylko zatrzaski do podważenia. Są bardzo delikatne, widać je od góry po wyjęciu

> radia.

> EDIT: Tu wszystko ładnie opisane ze zdjęciami.

damn it.. a jak sie dostac do kratek srodkowych nawiewu ? i zadanie z gwiazdka : kratka od kierowcy rowniez demontaz . Sfiksowaly mi te pionowe pokretla otworz/zamknij "powietrze" , a pogoda sprzyja zeby podlubac przy furaku

Napisano
  • Autor

> To jeszcze zostały tylko zatrzaski do podważenia. Są bardzo delikatne, widać je od góry po wyjęciu

> radia.

> EDIT: Tu wszystko ładnie opisane ze zdjęciami.

Wszystko OK, ale mnie chodzi o kratki nawiewu, a nie sterowanie klimatyzacją, czy też nawiewem.

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

Nie chcę wyciągać całej deski, tylko kratki nawiewu środkowego, a w tym manualu nic na ten temat nie ma.

Napisano

> Nie chcę wyciągać całej deski, tylko kratki nawiewu środkowego,

Wystarczy popatrzeć na zdjęcia na alle....o i wszystko widać.

Zaznaczyłem jakiejś zatrzaski 4 szt, w kółku wycięcie w którym może być śruba przykręcona do deski i jak widać dostęp do niej (jeżeli jest) masz po wyjęciu włącznika awaryjnych.

283926992-nawiew.2.jpg

post-28378-14352508769391_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Wystarczy popatrzeć na zdjęcia na alle....o i wszystko widać.

> Zaznaczyłem jakiejś zatrzaski 4 szt, w kółku wycięcie w którym może być śruba przykręcona do deski

> i jak widać dostęp do niej (jeżeli jest) masz po wyjęciu włącznika awaryjnych.

Dziękuję bardzo, rysunek mi pomógł, ale nie wyjaśnia on wszystkiego. Otwór na środku nie służy do przykręcenia nawiewu do deski, ale przechodzą przez niego kable do wyłącznika awaryjnych. Żeby nie było całkiem łatwo, inżynierowie z fiata umieścili pod spodem identyczne cztery zatrzaski jak na górze. Było ciężko, ale się udało bez dewastacji nawiewów. Można zamknąć wątek, ewentualnie przenieść do archiwum, może komuś się przyda.

Napisano

to napisz wieccej jak to wybebeszyc ?

czy cos wiecej demontujesz np radio ? food.gif

Napisano
  • Autor

> to napisz wieccej jak to wybebeszyc ?

> czy cos wiecej demontujesz np radio ?

1. wyciągamy radio (chyba wszyscy wiedzą jak, ja użyłem drutu miedzianego)

2. odsłonią się 2 śruby, które trzymają kratki nawiewu - odkręcamy je

3. wypychamy od tyłu wyłącznik awaryjnych i odpinamy kable

4. teraz najtrudniejsze - wsuwamy pomiedzy kratkę nawiewu i deskę coś płaskiego (użyłem noża kuchennego) w czterech miejscach, 2 z góry pomiędzy zapadki i 2 z dołu również pomiędzy zapadki, za przednią częścią nawiewu jest coś w rodzaju ramki i o to zaczepione są zapadki

5. wsuwamy rękę we wnęke po radiu i wyciągamy nawiewy lekko manewrując góra-dół , lewo-prawo

Na zdjęciu poniżej widać gdzie są zapadki u góry, takie same są pod spodem.

nawiew.jpg

Napisano

niech ci stilon w failach wynagrodzi claps.gifalien.gif20.GIF20.GIFbrawo.gif

dziekowac

Napisano

A jakby jeszcze ktoś tak samo napisał jak kolega powyżej - krok po kroku - jak wyciągnąć prawą kratkę nawiewu to by było super zeby.GIF

Napisano

> A jakby jeszcze ktoś tak samo napisał jak kolega powyżej - krok po kroku - jak wyciągnąć prawą

> kratkę nawiewu to by było super

spokojnie spokojnie... czekam na manual z LEWEJ kratki i wtedy biore sie za destrukcje hehe.gif

Upierdliwe pionowe koleczka strzelily focha i jedno sie kreci w kolo a drugie staje w pol drogi oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.