Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] - wkład lusterek od Kadetta?

Featured Replies

Napisano

Czy do Astry I (92) pasują wkłady lusterek od Kadetta?

Może ktoś sprawdzał.

Napisano

> Czy do Astry I (92) pasują wkłady lusterek od Kadetta?

> Może ktoś sprawdzał.

Od Kadetta E powinny pasowac, gdyz AF z pierwszych rocznikow (91-92) mialy te same mocowania wkladow w obudowie lusterka. Proponuje jednak wymienic cale lusterko od AF z mlodszych rocznikow (93 do 95), wklad jest mocowany bardziej "przyjaznie" dla uzytkownika, o czym niedawno pisalem.

Pozdrawiam

Napisano

przepraszam w AF z 93' miałem również stary wzór luster wink.gif

Napisano

> przepraszam w AF z 93' miałem również stary wzór luster

Wzor wzorem, ktory utrzymal sie do liftu (95), ale chodzi o mocowanie samego wkladu (szkla), ktore bylo w dwoch wykonaniach...jeden to wklad mocowany na "kulke", drugi na "3 metalowe wasy..."

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Wzor wzorem, ktory utrzymal sie do liftu (95), ale chodzi o mocowanie samego wkladu (szkla), ktore

> bylo w dwoch wykonaniach...jeden to wklad mocowany na "kulke", drugi na "3 metalowe wasy..."

> Pozdrawiam

Wracając jeszcze do tej kulki, na której zamocowany jest wkład lusterka.

Gdzie właściwie ona jest? W obudowie lusterka czy przy wkładzie?

Załączam zdjęcie mojej obudowy, czy czasem czegoś tam nie brakuje?

post-20731-14352508780744_thumb.jpg

Napisano

Kulka jest na plastiku mocujacym wklad (plastik jest przyklejony do szkla). Kulka wchodzi w otwor znajdujacy sie w centralnym elemencie lusterka.

283931358-lusterko.jpg

Pozdrawiam

post-94197-14352508785692_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Kulka jest na plastiku mocujacym wklad (plastik jest przyklejony do szkla). Kulka wchodzi w otwor

> znajdujacy sie w centralnym elemencie lusterka.

Dziękuję, uspokoiłeś mnie.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

cześć, mam szybkie pytanie.

mam Astre z 93 roku ale mocowanie identyczne jak na tym foto powyżej (kulka). W jaki sposób zdemontować lustro aby sobie dołożyć maty grzewcze?

Napisano

> W jaki sposób zdemontować lustro aby sobie dołożyć maty grzewcze?

Demontujesz wklad lusterka (wskazowki powyzej), odklejasz plastikowy panel (ten z kulka) od szkla lusterka, najlepiej przy pomocy opalarki (ostroznie, aby nie stopic plastiku). Nastepnie na szklo naklejasz mate, do maty przyklejasz plastikowy panel.

Pozdrawiam

Napisano

> Demontujesz wklad lusterka (wskazowki powyzej)

ale powyżej nie ma wskazówek, a mi konkretnie o ten etap chodzi. mam odkręcone lusterka od auta ale obudowa za diabła nie chce zejść

Napisano

Etzold pokazuje, gdzie wlozyc dosyc dlugi, plaski srubokret, aby uwolnic obudowe...

Pozdrawiam

Napisano

> Etzold pokazuje, gdzie wlozyc dosyc dlugi, plaski srubokret, aby uwolnic obudowe...

> Pozdrawiam

heh... czytałem już dzisiaj wpisy że Etzold pokazuje z tym śrubokrętem, ale nie mogłem znaleźć posta... Myślałem że to jakiś użytkownik;P Na szczęście wujek google pomógł i wiem że to autor sam naprawiam... Wkłady wymontowane, jutro od rana wedrują do piekarnika:D 150 stopni styknie?

Napisano

Obys nie wyjal stopu...mozesz nawet posluzyc sie suszarka do wlosow, w zupelnosci wystarczy...Chodzi tylko o rozpuszczenie kleju laczacego plastik ze szklem. Do piekarnika wkladalem aluminiowe kartery silnikow motocyklowych, aby osadzic lozyska walu korbowego, na plastik to "nieco" za duzo...

Pozdrawiam

Napisano

no to zacznę od suszarki;) dzięki i dobrej nocki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.