Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Transport samochodu D->PL

Featured Replies

Napisano

Na wstepie prosze moderatorow o przesniesienie do odpowiedniego dzialu (o ile ten jest nieodpowiedni).

Sprawa wyglada nastepujaco:

Z okolicy Frankfurtu nad Menem (60km w strone Fuldy jadac A66) musze przewiesc grata do PL (Krakow, Nowy Sacz, Krynicy Gorska lub cos w okolicy).

Nie bardzo chce wynajmowac lawete bo zwyczajnie nie mam czasu jechac do PL, wziasc lawete, wrocic do D. Wynajecie lawety w D kosztuje zbyt duzo. Poza tym chcialbym troche oszczedzic, wiec nie bardzo usmiecha mi sie gonienie laweta 1100km w jedna strone na pusto.

Czy jest tu ktos kto jezdzic laweta, ciezarowka czy tez czymkolwiek innym i bylby w stanie mi pomoc? Gdyby taki ktos wracal do PL "na pusto" to niejako obaj bysmy skorzystali - finansowo. Osoba jadaca mialaby czesciowy zwrot kosztow podrozy, ja mialbym auto tam gdzie chce miec oszczedzajac czas i kase.

Ktos wie gdzie szukac chetnych do takiej operacji?

Aha, garsc informacji, auto jest niejezdzace, pozbawione silnika, waga okolo 1t, ale gdyby bylo to konieczne moge jeszcze wyjac pare rzeczy. Samochod wielkosci standardowego auta klasy kompakt z polowy lat '90.

Poradzi ktos jak ugrysc ten temat zeby dostarczyc grata do PL bez ladowania sie w duze koszta?

Napisano

> Gdyby taki ktos wracal do PL "na pusto" to niejako obaj bysmy skorzystali - finansowo.

> Osoba jadaca mialaby czesciowy zwrot kosztow podrozy, ja mialbym auto tam gdzie chce miec

> oszczedzajac czas i kase.

Nie znajdziesz lawety na takie kółko, w drugą stronę bez problemu.

Z UK przewozi się auta w trzynastkach(to na co mówi się potocznie tir), które często mają puste powroty.

Podzwoń po przewoźnikach, może któryś szuka ładunku powrotnego z tamtych okolic.

Pracowałem kiedyś w Lufthansie Cargo i 99% towaru dowoziliśmy ciężarówkami do Frankfurtu(z PL nie latają frachtowce), możliwe że ktoś ma pusty powrót, numeru poszukaj sobie na http://lcag.pl bo od czasu jak tam nie pracuję to sporo się pozmieniało a prywatnych komórek nie mogę Ci podać.

> Ktos wie gdzie szukac chetnych do takiej operacji?

Jeśli chodzi o lawetę to tylko w erze.

Ja bym poszukał laweciarza, który by poleciał granicach 2zł/km.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Poszukaj po spedycjach - czasami mają auta z pustymi powrotami. Co najwyższej zapłacisz w Niemczech za załadunek pojazdu pod zwykłą plandekę na naczepe zestawu albo innej ciężarówki.

Napisano

> Nie znajdziesz lawety na takie kółko, w drugą stronę bez problemu.

> Z UK przewozi się auta w trzynastkach(to na co mówi się potocznie tir), które często mają puste

> powroty.

> Podzwoń po przewoźnikach, może któryś szuka ładunku powrotnego z tamtych okolic.

> Pracowałem kiedyś w Lufthansie Cargo i 99% towaru dowoziliśmy ciężarówkami do Frankfurtu(z PL nie

> latają frachtowce), możliwe że ktoś ma pusty powrót, numeru poszukaj sobie na http://lcag.pl

> bo od czasu jak tam nie pracuję to sporo się pozmieniało a prywatnych komórek nie mogę Ci

> podać.

> Jeśli chodzi o lawetę to tylko w erze.

> Ja bym poszukał laweciarza, który by poleciał granicach 2zł/km.

> Pozdrawiam BAS

1100km x 2= 2200km

2200km x 2pln/km = 4400pln

Taniej wynajac lawete po 250pln/doba, na trzy doby i liczac srednie spalanie 10l/100km daje 220l. 220lx5.5pln (licze srednio, bo zagranica ropa jest po 1.4euro) wychodzi 1330pln.

750pln+1330pln daje 2080pln. Czyli 2370pln taniej niz u laweciarza. Oplaca sie?

A tak na dobra sprawe w 48h bys sie tez wyrobil, jesli autko jest juz kupione i trzeba tylko pojechac, zaladowac i wrocic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.