Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spadek obrotow przy hamowaniu

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zauwazylem ze podczas hamowania obroty potrafia spasc do 400-500, jak sie zatrzymam wracaja na wlasciwe obroty icon_rolleyes.gif Podczas jazdy i wrzuceniu na luz obroty spadaja prawidlowo.... Zaczelo sie to mniej wiecej po ostatnim odlaczeniu akumulatora, jednak zrobilem mu autoadaptacje do 3 zalaczen wentylatora ale nie pomoglo. Co obstawiacie ?

Napisano

ustawic pływak w gaźniku rotfl.gif

a nie masz jakiegos wezyka przetartego i nim majta podczas hamowania ?

i ew krokowiec wyczyscic bo to on jednak za jałowy odpowiada

Napisano

Ja mam ten sam problem w 1.2 75Km. tylko tam nie ma gaźnika ale są wtryski. Ten spadek obrotów może być spowodowany brudna przepustnicą czy może uszkodzony jest silnik krokowy ??

Napisano

Może pęknięty przewód podciśnieniowy od serwa?

Napisano

> Ja mam ten sam problem w 1.2 75Km. tylko tam nie ma gaźnika ale są wtryski.

zartowalem z tym gaznikiem 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Może pęknięty przewód podciśnieniowy od serwa?

na wolnych obrotach przy wciskaniu hamulca obroty nie maleja wiec to nie to ok.gif najlepsze jest to, ze czasami obroty nie spadaja a np nastepnego dnia spadaja 270751858-jezyk.gif bede musial zobaczyc czy jakis kabelek czasem nie lata luzno

• 1 miesiąc później...
Napisano

Najlepiej przy spadku obrotów zajrzeć do Przepustnicy i ją wyczyścić a jak nie pomoże to wymienić silnik krokowy w 1.2 75KM jest osobno nie wiem jak w innych może być razem z przepustnicą. Można taż obejrzeć podciśnienia wszystkie!

Napisano

> Ostatnio zauwazylem ze podczas hamowania obroty potrafia spasc do 400-500, jak sie zatrzymam

> wracaja na wlasciwe obroty Podczas jazdy i wrzuceniu na luz obroty spadaja prawidlowo....

> Zaczelo sie to mniej wiecej po ostatnim odlaczeniu akumulatora, jednak zrobilem mu

> autoadaptacje do 3 zalaczen wentylatora ale nie pomoglo. Co obstawiacie ?

Miałem ostatnio podobną sytuację, po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu przy każdym hamowaniu gasł mi. Pomogło podjechanie do znajomego elektryka, podpięcie pod komputer i od nowa wgranie mapy silnika.

Napisano

> Miałem ostatnio podobną sytuację, po odłączeniu akumulatora i ponownym podłączeniu przy każdym

> hamowaniu gasł mi. Pomogło podjechanie do znajomego elektryka, podpięcie pod komputer i od

> nowa wgranie mapy silnika.

Nie musiałeś jechać na komputer - po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora należy ZAWSZE uruchomić silnik na postoju oraz wolnych obrotach zaczekać do pierwszego uruchomienia się wentylatra chłodnicy.

Napisano

Musiałeś. Kilkukrotne przeprowadzanie autoadaptacji nie pomogło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.