Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nankang 165/55/14 as-1

Featured Replies

Napisano

zakupiłem opony więc opiszę doznania.

opona nowa i z fajnym rantem ochronnym.

poprzednio na 14 miałem goodyery 175/50 (na takich wyjechał z fabryki) i pirelli P6000 też 175/50 (kupiłem nówki).

i tak - goodyear to była kupa - być może dlatego, że opona miała już swoje lata i przebieg (nawet na suchym była tragedia, a na mokrym jak przeleciałem na heblach czerwone światło - poszły won).

P6000 póki były nowe i z dużym bieżnikiem było super. niestety po 5 latach i po zbliżeniu się do znaczka TWI, na mokrym zaczęło być ciężko z hamowaniem. o dziwo sterowalność i na suchym i na mokrym ok do końca.

zapadła decyzja o zmianie opon, i jako że nie uznaję używanych opon, auto jeździ 5 kilometrów dziennie w zasadzie turystycznie, a cena P6000 175/50 raczej przeraża, kupiłem 165/55.

w porównaniu do pirelek widać różnicę w szerokości bieżnika (nankang węższy), natomiast wizualnie opona wydaje się być tej samej szerokości (rant ochronny poszerza oponę). wysokość wydaje się taka sama i nie ociera nigdzie przy -60/40 i pzm.

jeśli chodzi o walory jezdne, to bardzo dobrze trzyma i skręca na suchym (deszczu jeszcze nie było smile.gif), jest dużo cichsza niż pirelka i goodyear. a i kierownicą łatwiej kręcić (ci co nie maja wspomagania wiedzą o czym mówię).

aha, zdarza mi sie pojeździć na kultowych trzynastocalowych potenzach 175/50, które mają już swoje lata a co z tego wynika bieżnik jest niezauważalny - no więc mimo wszystko nankang do potenzy może nawet nie podchodzić hehe.gif

ale generalnie jestem zadowolony. kupione w oponytanio.pl za 196zł/szt.

jak cos więcej to pytać. foty zrobię i pokażę jak mi się dzidzia urodzi skromny.gif

Napisano

Dużo dał, ja w zeszłym miesiącu kupowałem na Alledrogo.pl za 690zł/kpl

Napisano
  • Autor

jeśli za 14, nowe i z przesyłką, to wygląda że tak. nigdzie indziej nie było w sprzedaży takiego wynalazku. aha producent to Taiwan i ostatni tydziań 2009r

Napisano

> Dużo dał, ja w zeszłym miesiącu kupowałem na Alledrogo.pl za 690zł/kpl

Ale tyś Misiek 13tki kupił waytogo.gif

Napisano

> Ale tyś Misiek 13tki kupił

A sie czepiasz 270751858-jezyk.gif musze nowe okulary sobie sprawić 270751858-jezyk.gif no to dobrze zapłacił 270751858-jezyk.gif

Napisano

zgadzam sie z opinia na temat p6000 i good yera.. przy 5-6 mm bieznika na mokrym bylo strasznie, a na gładkim asfalcie problem ruszyc zeby kola nie obracaly sie w miejscu. Teraz smigam na brigstone potenza 165/50/15, ktore polecil mi taquito i uwazam ze nie ma porownania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.