Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Kierukowskazy raz pikaja raz nie

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzisiaj zauwazylem za kierunkowskazy u mnie raz wydaja odglos pykania a raz nie confused.gif. Jak to jest u Was w Asterkach?

Pozdrawiam Asterkowiczow

miras82

Napisano

Uroki "wspaniałego" CIM...

Nie Ty pierwszy co ma podobne problemy. U mnie np. przyspieszają kierunki co jakiś czas wink.gif

Poczytaj co nieco na necie to się dowiesz o co biega:)

CIM

Napisano
  • Autor

> Uroki "wspaniałego" CIM...

> Nie Ty pierwszy co ma podobne problemy. U mnie np. przyspieszają kierunki co jakiś czas

> Poczytaj co nieco na necie to się dowiesz o co biega:)

> CIM

Dzieki, poczytalem alec czy wgranie nowego softu pomaga? Czy soft CIM i kompa to to samo?

Pzdr

Napisano

> Dzieki, poczytalem alec czy wgranie nowego softu pomaga? Czy soft CIM i kompa to to samo?

> Pzdr

Niee. CIM odpowiada za elektronikę "wokółkierowniczą" Np. kierunki, wycieraczki...

Generalnie przekombinowały chłopaki w Oplu wink.gif

Jak zobaczyłem, że np. kierunki nie wchodzą tu mechanicznie, tylko wszystko śmiga na płytce drukowanej to padłem zeby.GIF

A tak to wygląda po zdjęciu kierownicy i obudowy:

b8klz.jpg

Komp to co innego. CIM'a nie da się przeprogramować.. To jest nienaprawialne. Przynajmniej na razie. Może ktoś kiedyś zacznie to naprawiać. Ja nie kupuję nowego, na razie jakoś specjalnie mi nie przeszkadza. Co innego jakby zaczęło samo włączać wycieraczki itp.

Napisano

> CIM'a nie da się przeprogramować.. To jest nienaprawialne. Przynajmniej na

> razie. Może ktoś kiedyś zacznie to naprawiać. Ja nie kupuję nowego, na razie jakoś specjalnie

> mi nie przeszkadza. Co innego jakby zaczęło samo włączać wycieraczki itp.

Jak nie można przeprogramować jak można. Mi po przeprogramowaniu nowszym softem CIM dokuczył 2 razy przez pół roku a wcześniej 2 razy na tydzień Z tym że CIM pokazuje swoją obecność błedami 1614XX i 1616XX połaczonymi z brakiem reakcji rozrusznika na przekręcenie kluczyka.

Cimy od Astry naprawia się. Koszt ok 4 stówki wiec IMHO lepiej za ok 6 stówek kupić nówke w ASO.

Problemy z brakiem odgłosu kierunkowskazów mogą być zwiazane z ich głośniczkiem który jest ... na CIMie Może jakiś lut nie kontaktuje

Napisano
  • Autor

> Jak nie można przeprogramować jak można. Mi po przeprogramowaniu nowszym softem CIM dokuczył 2 razy

> przez pół roku a wcześniej 2 razy na tydzień Z tym że CIM pokazuje swoją obecność błedami

> 1614XX i 1616XX połaczonymi z brakiem reakcji rozrusznika na przekręcenie kluczyka.

> Cimy od Astry naprawia się. Koszt ok 4 stówki wiec IMHO lepiej za ok 6 stówek kupić nówke w ASO.

> Problemy z brakiem odgłosu kierunkowskazów mogą być zwiazane z ich głośniczkiem który jest ... na

> CIMie Może jakiś lut nie kontaktuje

Aha, dzieki. Pikanie kierunkowskazow to pikus w takim razie. Dzisiaj rano tez klakson nie dzialal a popoludniu juz trabil yikes.gif I to cale zamieszanie robi ten CIM sciana.gif Oby inne objawy sie nie pojawily.

Pzdr

miras82

Napisano

> Jak nie można przeprogramować jak można.

Uuu. No to w takim razie sorki za zamieszanie 20.GIF

Jak ja szukałem to mi powiedzieli, że trzeba nowy albo z rozbitego wyciągnąć bo się nic nie da z tym zrobić niby...

Ale skoro to kosztuje ~400zł to chyba jeszcze poczekam.

Napisano

> Ale skoro to kosztuje ~400zł to chyba jeszcze poczekam.

Tyle to jakiś czas temu naprawa kosztowała.

Ja mam gratisowy nowy soft i jak narazie daje rade. Problem jest taki że nie zawsze pomaga. Zależy jak się CIM sypie i w jakim jest stanie przed programowaniem. Generalnie im wcześniej tym lepiej.

Napisano

> Tyle to jakiś czas temu naprawa kosztowała.

> Ja mam gratisowy nowy soft i jak narazie daje rade. Problem jest taki że nie zawsze pomaga. Zależy

> jak się CIM sypie i w jakim jest stanie przed programowaniem. Generalnie im wcześniej tym

> lepiej.

A co konkretnie się psuje w tym CIMie? Z tego co widzę na fotce, to nie ma co się w sumie zepsuć. A jeśli nawet to któreś z części elektornicznych. To zaś idzie naprawić.

Napisano

> A co konkretnie się psuje w tym CIMie?

Nie wiem. Pewnie jakiś scalak

> Z tego co widzę na fotce, to nie ma co się w sumie zepsuć.

Powiedz to tym nieszczęśnikom którzy wymieniali CIMa jak kosztował jeszcze ze 2 tysie

>A jeśli nawet to któreś z części elektornicznych. To zaś idzie naprawić.

Oczywista oczywistość . Na allegro są nawet oferty.

Napisano

> Nie wiem. Pewnie jakiś scalak

> Powiedz to tym nieszczęśnikom którzy wymieniali CIMa jak kosztował jeszcze ze 2 tysie

> Oczywista oczywistość . Na allegro są nawet oferty.

Rozmawiałem z moim magikiem od elektroniki - naprawia się spokojnie. Lecą ponoć jakieś styczniki i jeden układ scalony. Koszt naprawy około 400 zł.

Napisano

> Rozmawiałem z moim magikiem od elektroniki - naprawia się spokojnie. Lecą ponoć jakieś styczniki i

> jeden układ scalony. Koszt naprawy około 400 zł.

Nówka do mojego autka w ASo nr 62 35 434 kosztuje 575 zł. Podejrzewam że jakbym zapytał kilku dealerów Opla handlujących na Allegro to cena by zjechała do 5 stówek.

Dlatego 4 stówki za naprawe mnie nie przekonują bo CIM trzeba wyjąć , wysłać lub zawieźć do naprawy. Traci sie czas, samochód stoi rozgrzebany, ogólnie gra nie warta świeczki.

No cyba że CIM jest od wersji open&start lub z pilotem na 315MHz Wtedy kosztuje katalogowo ok 2200 w ASO i 4 stówki za naprawe to dobra oferta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.