Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JTD czasami nie odpala

Featured Replies

Napisano

witajcie

sprawa dotyczy fiata stilo, auto ma taki problem, że raz na jakiś czas nie odpala, kręci się rozrusznikiem i nic. PO odczekaniu chwili i ponownym przekręceniu załapuje i silnik pracuje poprawnie. Jest tak, że tydzień jest ok, 3 razy trafią się problemy i tak w koło. Macie jakieś pomysły? Czy to możliwy koniec pompy paliwa?

Napisano

> witajcie

> sprawa dotyczy fiata stilo, auto ma taki problem, że raz na jakiś czas nie odpala, kręci się

> rozrusznikiem i nic. PO odczekaniu chwili i ponownym przekręceniu załapuje i silnik pracuje

> poprawnie. Jest tak, że tydzień jest ok, 3 razy trafią się problemy i tak w koło. Macie jakieś

> pomysły? Czy to możliwy koniec pompy paliwa?

Kolego a swieci sie w tym momencie kontrolka z kluczykiem i klodeczka bo wtedy tak jest ze sie kreci ale nieodpali to jest problem imobilajzera przynajmniej ja tak mam czasem ;p

Napisano
  • Autor

> kreci ale nieodpali to jest problem imobilajzera przynajmniej ja tak mam czasem ;p

niestety to nie immo to już wykluczyłem auto stoi u mnie w garażu i siostra chce abym wyjaśnił tą zagadkę bo ona się inaczej boi tym jeździć grinser006.gif

Napisano

> niestety to nie immo to już wykluczyłem auto stoi u mnie w garażu i siostra chce abym wyjaśnił tą

> zagadkę bo ona się inaczej boi tym jeździć

a problemy na zimnym czy ciepłym silniku

Napisano
  • Autor

> a problemy na zimnym czy ciepłym silniku

raczej na ciepłym na zimnym nie było podobno problemu.

Napisano

> raczej na ciepłym na zimnym nie było podobno problemu.

Jesli na ciepłym to stawiał bym na czujnik... wału ... ale zazwyczaj wskazuje Loos Conekt hmm.gif

Tak naprawde może być to również uszkodzony wtryskiwacz - a dokładnie uszkodzone uszczelnienie na wtryskiwaczu. Tu należało by zrobić test na przelew na zimnym silniku i na gorącym.... hmm.gif

Zacznij od test na przelew no i dokłądnie przeczyść zaciski kasety silnika .....

Napisano
  • Autor

> Jesli na ciepłym to stawiał bym na czujnik... wału ... ale zazwyczaj wskazuje Loos Conekt

pod examiner go muszę podłączyć, ale oddałem go teraz do serwisu na upgrade softu i czekam na odbiór :/

> Tak naprawde może być to również uszkodzony wtryskiwacz - a dokładnie uszkodzone uszczelnienie na

> wtryskiwaczu. Tu należało by zrobić test na przelew na zimnym silniku i na gorącym....

Mogę coś takiego wykonać, we własnym zakresie?

> Zacznij od test na przelew no i dokłądnie przeczyść zaciski kasety silnika .....

kasety silnika? Rozebrałem puszkę z bezpiecznikami i przekaźnikami styki popoprawiałem. Ale to nie było to.

Napisano
  • Autor

> Jesli na ciepłym to stawiał bym na czujnik... wału ... ale zazwyczaj wskazuje Loos Conekt

Mowa o tym czujniku w bloku? Gdzie on dokładnie jest? Czy od spodu będzie go widać, bo w sumie nie zwracałem na niego uwagi podczas oględzin auta. Dostałem dwa takie nowe czujniki w prezencie to i przy okazji w kropku zmienię żeby nowy właściciel nie miał w najbliższej przyszłości problemów z tym elementem.

Napisano

> Mowa o tym czujniku w bloku? Gdzie on dokładnie jest? Czy od spodu będzie go widać, bo w sumie nie

> zwracałem na niego uwagi podczas oględzin auta. Dostałem dwa takie nowe czujniki w prezencie

> to i przy okazji w kropku zmienię żeby nowy właściciel nie miał w najbliższej przyszłości

> problemów z tym elementem.

Pod rozrusznikiem, między skrzynią i motorem. Po ostatnich robotach z JTDkami na ślepo bym to wymacał zlosnik.gif

Pozdro

Napisano

> pod examiner go muszę podłączyć, ale oddałem go teraz do serwisu na upgrade softu i czekam na

> odbiór :/

Examiner nic nie powie... no może jeśli ktoś sprawdzi ciśnienie na magistrali podczas rozruchu i na biegu jałowym dla zimnego i goracego silnika ale nie wierze aby sie taki diagnostaa w ASO znalazł hehe.gif

> Mogę coś takiego wykonać, we własnym zakresie?

Jasne... 4 butelki po piwie i trochę wężyka i sam to sprawdzisz.... poszukaj opisu .... "przelew"

> kasety silnika? Rozebrałem puszkę z bezpiecznikami i przekaźnikami styki popoprawiałem. Ale to nie

> było to.

To tak jak pisałem ... czujniki i test na przelew

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.