Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SOFT DO C-MAX

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy ktoś z Was mógłby polecić jaki zakupić soft i urządzenie do diagnostyki komputera w Fordzie C-Maxie? Mając Opla miałem cos takiego i uważam, że to dobry sposób na oszczędności u mechaników smile.gif

Na allegro sa rożne modele i nie wiem jak to wygląda w realu. Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/item1090856671_diagnoza_ford_abs_airbag_skrzynia_od_1996_do_2007.html

oraz

http://allegro.pl/item1098868993_usb_elm_327_1_4_pl_interfejs_lodz_fiat_kia_can.html

Napisano

> Mając Opla miałem cos takiego i uważam, że to dobry sposób na oszczędności u

> mechaników

Na jakiej zasadzie? Chodzi ci o to, że jak coś nie gra w aucie to podłączasz taki czytnik i już prawie wiesz co trzeba wymienić i co nie domaga?

Sprawdziło się to w oplu?

Napisano
  • Autor

Tak jak najbardziej, mając takie oprogramowanie byłem w stanie sprawdzić kazdy błąd pojawiający się w samochodzie. Sam nie majstrowałem przy ustawieniach gdyż za bardzo się nie znam, ale jadąc do mechanika byłem pewien że: po pierwsze nie wciśnie mi kitu, po drugie przyśpieszało to prace naprawcze. teraz właśnie szukam czegoś podobnego do Forda smile.gif

Napisano

> Tak jak najbardziej, mając takie oprogramowanie byłem w stanie sprawdzić kazdy błąd pojawiający się

> w samochodzie. Sam nie majstrowałem przy ustawieniach gdyż za bardzo się nie znam, ale jadąc

> do mechanika byłem pewien że: po pierwsze nie wciśnie mi kitu, po drugie przyśpieszało to

> prace naprawcze. teraz właśnie szukam czegoś podobnego do Forda

Dobre, to też se kupię chyba.

Myślałem, że to jest droższe, a to ceny normalne, zwłaszcza, że można jednym urządzeniem kilka samochodów opędzić.

No, niech ktoś coś poleci w końcu, ja nie używałem nigdy takich narzędzi.

Napisano
  • Autor

Jedyna różnica była taka, że do Opla miałem sprzęt i oprogramowanie polecone przez użytkowników Opli (forumowiczów), teraz co do sprzętu i softu do Forda nie mam jeszcze niczego poleconego, sam znalazłem to na allegro? Więc nie wiem czy to działa i czy są z tym jakieś problemy techniczne ????? Poczekajmy może ktoś się wypowie bardziej biegły w temacie smile.gif

Napisano

> mam

to przypadkiem po wejściu do trybu serwisowego komputera nie wyświetla ci błędów, jeśli jakieś są?

Masz kluczyk na 0, wciskasz przycisk kasowania kompa i przekręcasz kluczyk tak aby zapaliły się kontrolki i puszczasz przycisk. potem tym przyciskiem przełączasz sobie pomiędzy kolejnymi "trybami" - test wskaźników, diód, wskazania różnych czujników - poszukaj w szukajce - tam kiedyś ktos wstawiał co kolejne rzeczy oznaczają wink.gif

Napisano
  • Autor

o ciekawe a zatem szukam na szukajce smile.gif

.... ale swoją drogą myślę że taki program diagnostyczny zewnętrzny tez mi się przyda smile.gif

Napisano

> to przypadkiem po wejściu do trybu serwisowego komputera nie wyświetla ci błędów, jeśli jakieś są?

tam i tak nie wyswietlaja sie wszystkie bledy, wiec takie sprawdzanie jest nic nie warte

Napisano
  • Autor

hmmmm też tak myślałem. Dzisiaj rozładowałem przez przypadek akumulator bo bawiłem się różnymi rzeczami w aucie, m.in. sprawdzałem system SONY smile.gif hehehe smile.gif

I krzyknął mi bardzo dziwny i lakoniczny komunikat a mianowicie że jest problem z silnikiem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.