Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Układ spryskiwaczy szyb-jak działa?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, jak to działa w BRAVA ,objaw jest taki,że po włączeniu spryskiwaczy na przednią szybę pryska na tył ale bez uruchamiania wycieraczki, na przód nawet nie kapnie.Po załamaniu wężyka na tył dalej na przód nic nie leci.

Mam pytanie jak działa ten układ bo wczoraj na szybkiego nic nie mogłem załapać, widzę tylko jedną pompkę z dwoma przewodami i dwoma wężykami,co więc steruje pracą tył/przód?

Napisano

Pociągasz do siebie psika przód, popychasz w stronę maski tył ok.gif

Napisano

> po włączeniu spryskiwaczy na przednią

> szybę pryska na tył ale bez uruchamiania wycieraczki

a jak pryskasz na tył to gdzie leci ?

Napisano

Pompka obraca się w prawo jak leci na przód, w lewo jak leci na tył, masz walnięte zaworki zwrotne, powymieniaj i będzie git.

Napisano
  • Autor

Jak pryskam na tył to leci ok. czyli na tył.

Co do zaworków to co, myślisz że może być zatkany?Jak by tylko nie trzymał to powinno działać normalnie tylko z opóźnieniem.

Jeżeli jest niedrożny zaworek na przód to mimo iż jak piszesz pompka pracuje w drugą strone psikać będzie na tył?

I jeszcze pytanie, jak to możliwe że pompka obraca sie raz w jedną a raz w drugą stronę na dwóch kabelkach tylko,z czego jeden musi być masą bo wszystko jest plastikowe?

Napisano

> Co do zaworków to co, myślisz że może być zatkany?

Raczej jak najczęściej bywa w praktyce - będzie zatarty , więc pomoże tylko jego wymiana .

PS.

Prawie 7lat na forum , a profil pusty - nieładnie old.gif

Napisano

> I jeszcze pytanie, jak to możliwe że pompka obraca sie raz w jedną a raz w drugą stronę na dwóch

> kabelkach tylko,z czego jeden musi być masą bo wszystko jest plastikowe?

Zamiana biegunów zasilania. Swoją drogą spróbuj zamienić kabelki lub rurki odchodzące od pompki. Powinno pomóc.

Napisano
  • Autor

Zamieniłem wężyki i psikam jest ok. (tzn. leci tylko z przodu ) zamykam mache psikam i co? ano po staremu,czyli leci tylko na tył.Zadowolony że odkryłem problem czyli przytrzaśnięty wężyk podnoszę maske a tam nic ,wężyk nawet nie draśnięty.Zamieniam wężyki na prawidłowo, psikam i leci na przód ale przecieka też na tył, zaginam wężyk na tył i jakoś działa .

Wkurza mnie tylko że nie wiem o co chodzi.

A i nie mam żadnego zaworka zwrotnego, przynajmniej na przód, przeleciałem cały wężyk łącznie ze zdejmowaniem wygłuszenia i nic.

Wychodzi chyba że to pompka świruje.

• 1 miesiąc później...
Napisano

A u mnie dziś pojawił się taki objaw - psikam na przód - to oprócz tego ze leci na przód leci tez trochę na tył. Czy to ten zaworek co jest pod wygłuszeniem maski może byc przyczyną problemu?

Napisano

Coś mi sie wydaje, że pompka mówi 30.GIF

A jak dasz na tył to na przód też leci??

Napisano

> Coś mi sie wydaje, że pompka mówi

> A jak dasz na tył to na przód też leci??

Nie. A to pompka decyduje gdzie leci? A nie jakiś zaworek na zewnątrz pompki?

Napisano

> Nie. A to pompka decyduje gdzie leci? A nie jakiś zaworek na zewnątrz pompki?

Jak dobrze pamiętam to pompka kręci w jedną lub drugą stronę i daje na tył lub przód. A jak psikasz na tył to płyn leci od razu czy po jakimś czasie? Tam masz zamontowany zaworek zwrotny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.