Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniczki 100mm. Jakie polecacie?

Featured Replies

Napisano

Czy ma lub miał ktoś styczność z głośnikami 100mm. zasilanymi tylko radiem?

Szukam jakiś współosiowych dwudrożnych w cenie do 100 - 120zł max. za parkę.

W aucie będą zainstalowane tylko te dwa głośniki napędzane fabrycznym radiem i nic więcej.

Wybór i rozpiętość cen jest ogromna i nie mając doświadczenia z tymi popiedułkami trudno się na cokolwiek zdecydować.

Czy mogłby ktoś polecić coś sprawdzonego co ma ładny bas i sopranik, oczywiście na miarę 100mm. głośniczków?

Uprzesdzając różne dobre rady oświadczam, że z różnych względów żadne przeróbki nie wchodzą w grę i jedynie co mogę zrobić to w miejsce fabrycznych, podłej jakości, normalno pasmowych 100mm wstawić inne lepsze! Nie ma możliwości wstawienia żadnych dystansów i większych średnic.

Napisano

niewiem do jakeigo autka planujesz wstadzic glosniki ale:

z mojego doswiadczenia czytajac rozne fora i majac pare autka nie warto kupowac takich glosników!!!

czy kupisz za 70 zl czy za 200 zl bedzie to samo bardziej charczec niz grac

lepiej panele drzwiowe zrobic i wstawic 165 albo cos innego ale takie male stanowczo odradzam

kupiłem raz i leza do dzis na pólce:)

Napisano

z tych ktore mialem najlepiej spisywaly sie stare tonsile montowane fabrycznie do fiata (niestety jednodrozne) nawet sony gorzej brzmialy

Napisano
  • Autor

Przeglądając ofertę różnych sklepów wytypowałem kilka głośników, które myślę, że nadawałyby się do moich warunków.

Niestety żadnego z nich nie miałem okazji posłuchać więc muszę się zdać na cudze doświadczenia.

1. Magnat Car Fit 102

2. Helix DB 4.1

3. Hertz DCX 100

Hertz jest o 50% droższy od pozostałych i czy faktycznie w tej klasie cenowej jest aż taka różnica w jakości w stosunku do poprzednich?

Miejsce montażu nie jest idealne więc cudów się nie mogę spodziewać frown.gif

Fabryczne miejsca na głośniki są w nogach kierowcy i pasażera zaraz przy drzwiach, w blaszanym, małym "pudełku". Wysokie tony będą miały trudności aby się stamtąd wydostać a bas???... sie zobaczy... smile.gif

Napisano

zaryzykowalbym Helixa db4.1 - mialem db62.1 i jak na swoja cene byly bardzo mile w odsluchu.

czy hertze dcx beda wyraznie lepsze od helixow troche watpie - wieksze zestawy z tych serii sa porownywalne cenowo. Magnata coaxiale (16cm) mialem kiedys i uwazam ze byly raczej beznadziejne.

z tym ze na wysokie tony nie ma specjalnie co liczyc (miejsce montazu nie sprzyja) no i na bas tez lepiej sie nie nastawiac (10cm ...). Moze lepiej jakis separowany zestaw 10cm? Basu bedzie nadal niewiele ale na wysokie tony i stereofonie sa jakies szanse.

• 2 tygodnie później...
Napisano

CoBeR, glosniki za 70 a za 200 to jest roznica w dzwieku i ja to napewno uslysze, lecz zgodze sie z tym ze przy pewnym progu glosnosci zaczna charczec

Napisano

a moze takie : Alpine SXE-1025S w tym sklepie : sklep , słyszalem jak graja w SC co prawda na kaseciaku ale zaskoczylo mnie co potrafia . lecz auto nie zadrzy z basu od nich tongue.gif

Napisano

miałem sejka i wkladalem na przod 10 tansze i drozsze i byla kupa

jedyny sluszny wybór zakup lub robota samemu paneli glosnikowych i gloosnik 165:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.