Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem - BRC II gen - kontrolka swieci na pomaranczowo

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam Leganze z istalacja BRC II gen, przejechala ponad 100tys km. Poza nowy reduktorem nic sie dzialo. Dzisiaj zauwazylem, ze kontrolka swieci mi na pomaranczowo i nie przelacza sie na gaz. Bez wzgledu na tryb pracy (tylko benzyna - normalnie swieci wowczas na czerwono, tylko gaz- zielono, czy neutralna) caly czas swieci na pomaranczowo.

Nie wiem, czy to moze miec znaczenie, ale dzisiaj probowalem odpalic auto od razu tzn nie odczekalem tych kilku sek.

Kojarzy ktos w czym moze tkwic problem?

Napisano

Jaka to instalacja ( sterownik )?

Sprawdź przewód impulsowy idący do cewki ( modułu ) zapłonu tzw. RPM

Wygląda tak jakby sterownik gazu nie dostawał sygnału pracy silnika.

Napisano
  • Autor

> Jaka to instalacja ( sterownik )?

> Sprawdź przewód impulsowy idący do cewki ( modułu ) zapłonu tzw. RPM

> Wygląda tak jakby sterownik gazu nie dostawał sygnału pracy silnika.

Byłem u gazownika. wyrok - padniety sterownik/komputer. Wykonał telefon i koszt nowego sterownika sciana.gif 690zł. Ma jeszcze sprawdzić, bo to niby jakaś stara cena, ale nie sądzę, żeby było specjalnie taniej. Jestem, delikatnie mówiąc, załamany oslabiony.gif

Kojarzycie, czy można dostać taki używany starownik?

Instalacja BRC II gen, sterownik Just Light.

Napisano

> Witam,

> Mam Leganze z istalacja BRC II gen, przejechala ponad 100tys km. Poza nowy reduktorem nic sie

> dzialo. Dzisiaj zauwazylem, ze kontrolka swieci mi na pomaranczowo i nie przelacza sie na gaz.

> Bez wzgledu na tryb pracy (tylko benzyna - normalnie swieci wowczas na czerwono, tylko gaz-

> zielono, czy neutralna) caly czas swieci na pomaranczowo.

> Nie wiem, czy to moze miec znaczenie, ale dzisiaj probowalem odpalic auto od razu tzn nie

> odczekalem tych kilku sek.

> Kojarzy ktos w czym moze tkwic problem?

Sensownym i tanim wyjściem będzie wymienić sterownik z wiązką na np. bingo, autronic. Cena około 270 zł.

Napisano

> Byłem u gazownika. wyrok - padniety sterownik/komputer. Wykonał telefon i koszt nowego sterownika

> 690zł. Ma jeszcze sprawdzić, bo to niby jakaś stara cena, ale nie sądzę, żeby było specjalnie

> taniej. Jestem, delikatnie mówiąc, załamany

> Kojarzycie, czy można dostać taki używany starownik?

> Instalacja BRC II gen, sterownik Just Light.

kup na allegro bingo-M... czasami używkę można dostać z całą wiązka za zawrotne 40 złotych...

przekładka to spokojna robota z lutownicą w 3 godziny ok.gif

Napisano
  • Autor

> kup na allegro bingo-M... czasami używkę można dostać z całą wiązka za zawrotne 40 złotych...

> przekładka to spokojna robota z lutownicą w 3 godziny

Dzieki za info. Czy mozecie podrzucic linki do konkretnych aukcji (niekoniecznie uzywka, ale też chętnie sprawdzę) - sporo tam tego a ja kompletnie zielony jestem confused.gif

Gosc w zakladzie mowil, ze faktycznie mozna dac inny sterownik (nie wymienil nazwy), oczywiscie razem z wiazka i wskaznikiem/przelacznikiem do srodka. Tylko podobno nie bedzie wskazywal poziomu gazu, bo ja mam jakis stary typ butli, czy zastosowanej w niej metody pomiaru hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Dzieki za info. Czy mozecie podrzucic linki do konkretnych aukcji (niekoniecznie uzywka, ale też

> chętnie sprawdzę) - sporo tam tego a ja kompletnie zielony jestem

> Gosc w zakladzie mowil, ze faktycznie mozna dac inny sterownik (nie wymienil nazwy), oczywiscie

> razem z wiazka i wskaznikiem/przelacznikiem do srodka. Tylko podobno nie bedzie wskazywal

> poziomu gazu, bo ja mam jakis stary typ butli, czy zastosowanej w niej metody pomiaru

Panowie, jakieś konkretne sugestie? Czy dla ww centralek faktycznie nie będzie pokazywał poziomu gazu?

Napisano

> Dzieki za info. Czy mozecie podrzucic linki do konkretnych aukcji (niekoniecznie uzywka, ale też

> chętnie sprawdzę) - sporo tam tego a ja kompletnie zielony jestem

http://www.allegro.pl/item1140594406_kme_bingo_m_uklad_sterujacy_sterownik_gwarancja.html

http://www.allegro.pl/item1115354371_bingo_m_uklad_sterujacy_kme_mazowsze_gratis.html

> Gosc w zakladzie mowil, ze faktycznie mozna dac inny sterownik (nie wymienil nazwy), oczywiscie

> razem z wiazka i wskaznikiem/przelacznikiem do srodka. Tylko podobno nie bedzie wskazywal

> poziomu gazu, bo ja mam jakis stary typ butli, czy zastosowanej w niej metody pomiaru

Na LPG jeździ się według licznika km. Wszystkie wskaźniki są bardzo mało dokładne więc sens ich jest jedynie estetyczny.

Napisano

> Panowie, jakieś konkretne sugestie? Czy dla ww centralek faktycznie nie będzie pokazywał poziomu

> gazu?

Zrób fotkę sensora na wielozaworze to może coś wymyślimy ok.gif

Napisano
  • Autor

> http://www.allegro.pl/item1140594406_kme_bingo_m_uklad_sterujacy_sterownik_gwarancja.html

> http://www.allegro.pl/item1115354371_bingo_m_uklad_sterujacy_kme_mazowsze_gratis.html

Dzięki ok.gif

> Na LPG jeździ się według licznika km. Wszystkie wskaźniki są bardzo mało dokładne więc sens ich

> jest jedynie estetyczny.

Generalnie tak, ale jednak to też pomagało, szczególnie, że inne jest spalanie w lecie czy zimie itp, Więc tak naprawdę połączenie km i wskaźnika mówiło mi ile jeszcze mam gazu i praktycznie zawsze się to sprawdzało. Ale żeby było śmieszniej ostatnio padł mi licznik dziennych km beksa.gif

Napisano
  • Autor

> Zrób fotkę sensora na wielozaworze to może coś wymyślimy

Spoko, tylko powiedz gdzie go znajdę blush.gif

Napisano

> Spoko, tylko powiedz gdzie go znajdę

Sensor znajduje się na wielozaworze, a wielozawór jest przymocowany do zbiornika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.