Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temperatura

Featured Replies

Napisano

czy to normalne ,że przy tak wysokich temp na zewnątrz jak np dziś jazda w korku z wł klimą silnik 1,6 , temperatura w układzie dochodziła prawie do czerwonego pola?? wył na chwilę klimy powodowało że trochę spadała, jedna 2 kreski.

Napisano

> czy to normalne ,że przy tak wysokich temp na zewnątrz jak np dziś jazda w korku z wł klimą silnik

> 1,6 , temperatura w układzie dochodziła prawie do czerwonego pola?? wył na chwilę klimy

> powodowało że trochę spadała, jedna 2 kreski.

możliwym to jest zlosnik.gif ważne żeby nie wylewało z pod korka, a jaki masz zalany płyn ?

Napisano

Ja jezdze teraz z wlaczona klima (na 4 biegu wiatraka), w korkach i temperatura mi rosnie okolo pol centymetra powyzej polowy.

Napisano

Podlacze sie pod temat....

Na wstepie Witam wszystkich - przeszedlem do Was z IKP.

Ja mialem wczoraj przy upale 35stopni taka sytuacje: przy jezdzie po autostradzie 130km/h i na maksa wlaczonej klimie wskazowka temperatury skoczyla mi do drugiej kropki nad polowa (czyli jedna kropka przez czerwonym). Zmniejszylem troche klime (do 22stopni) i wskazowka zaczela opadac i zatrzymala sie stabilnie miedzy polowa a pierwsza kropka nad polowa. Czy to normalne? Czy powinienem sie przejmowac?

Byla to pierwsza taka sytuacja - normalnie przy upalach, klimie wlaczonej i korkach jak to w miescie wskazowka stabilizuje sie miedzy polowa a pierwsza kropka nad polowa.

Za wszelkie podpowiedz z gory dzieki - punciaka zmienilem wlasnie w zwiazku z problemami dot. ukladu chlodzenia. Aha...dodam ze plyn OK, wentylator sie wlacza.

Napisano
  • Autor

płyn mobil plus dolewki prestone , paraflu .

Napisano

> czy to normalne ,że przy tak wysokich temp na zewnątrz jak np dziś jazda w korku z w...

Podepnę się u mnie sprawa wygląda tak:

2k obrotów (luz + klima) środkowa kreska;

3k obrotów (2,5 + klima) kreska powyżej środkowej;

4k obrotów przekracza kreskę powyżej średniej czyli następna to już czerwona;

4k obrotów+klima (autostrada 130-140) kreska czerwona musiałem zwolnić frown.gif

coś chyba jest nie tak w jeździe mieszanej po mieście wskazówka lata pomiędzy połową a następną kreską.

[image]1081876895.jpg Uploaded with ImageShack.us[/image]

Napisano

> Podepnę się u mnie sprawa wygląda tak:

> 2k obrotów (luz + klima) środkowa kreska;

> 3k obrotów (2,5 + klima) kreska powyżej środkowej;

> 4k obrotów przekracza kreskę powyżej średniej czyli następna to już czerwona;

> 4k obrotów+klima (autostrada 130-140) kreska czerwona musiałem zwolnić

> coś chyba jest nie tak w jeździe mieszanej po mieście wskazówka lata pomiędzy połową a następną

> kreską.

- sprawdź poziom płynu

- odpowietrz układ

- wymień termostat

u mnie mogę stać 1h w korku z klimą czy bez, temp trzyma się środka, czasami troszkę powyżej do włączenia wentylatora

Napisano

> - sprawdź poziom płynu

> - odpowietrz układ

> - wymień termostat

> u mnie mogę stać 1h w korku z klimą czy bez, temp trzyma się środka, czasami troszkę powyżej do

> włączenia wentylatora

Płyn na bieżąco dolewany.

Mam problem z odpowietrzeniem układu tzn. wiem gdzie jest odpowietrznik ten po lewej stronie góry chłodnicy, ale gdzieś jest jest jeszcze drugi zaworek.(nie umiem go znaleźć frown.gif) [z tego "górnego" odpowietrznika wycieka jak odkręcę płyn czyli chyba ok]

zostanie chyba wymiana termostatu.

Napisano

> Płyn na bieżąco dolewany.

> Mam problem z odpowietrzeniem układu tzn. wiem gdzie jest odpowietrznik ten po lewej stronie góry

> chłodnicy, ale gdzieś jest jest jeszcze drugi zaworek.(nie umiem go znaleźć ) [z tego

> "górnego" odpowietrznika wycieka jak odkręcę płyn czyli chyba ok]

> zostanie chyba wymiana termostatu.

Wywietrznik na chłodnicy masz po lewej stronie w najwyższym punkcie. Drugi masz na przewodzie idącym do nagrzewnicy niedaleko przegrody, oczywiście w komorze silnika biglaugh.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.