Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kluczyki do Astry G

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów.

Czy któryś z Kolegów spotkał się z taką sytuacją:

Samochód posiada jeden kluczyk ze sterownikiem alarmu i centralnego zamka (dwa przyciski w obudowie kluczyka) oraz drugi kluczyk - zapasowy, ale pozbawiony przycisków sterowwnika. Uchwyt kluczyka ma kształt zbliżony do tych z Astry F. Czy jest to normalne i taki zestaw wydawali dielerzy Opla? Jest to dla mnie dziwna sytuacja. Może ten drugi kluczyk jest wzorcem do dorabiania dodatkowych kluczy?

Napisano

> dielerzy Opla? Jest to dla mnie dziwna sytuacja. Może ten drugi kluczyk jest wzorcem do

> dorabiania dodatkowych kluczy?

ja tak dostałem z nową Astrą 2008.

Napisano

> Witam wszystkich forumowiczów.

> Czy któryś z Kolegów spotkał się z taką sytuacją:

> Samochód posiada jeden kluczyk ze sterownikiem alarmu i centralnego zamka (dwa przyciski w obudowie

> kluczyka) oraz drugi kluczyk - zapasowy, ale pozbawiony przycisków sterowwnika. Uchwyt

> kluczyka ma kształt zbliżony do tych z Astry F. Czy jest to normalne i taki zestaw wydawali

> dielerzy Opla? Jest to dla mnie dziwna sytuacja. Może ten drugi kluczyk jest wzorcem do

mam tak samo z astrą 2006. Jeden kluczyk normalny, gruby z dwoma guzikami, drugi taki cienki, bez guzików, jak , nie przymierzając , z malucha zlosnik.gif

Napisano

> 2002 rok-to samo

1999 dwa normalne klucze z pilotami Auto od polskiego dealera

Napisano
  • Autor

Dziękuję Kolegom za odpowiedzi.

Uzupełniając temat. Co w sytuacji, gdy kluczyk z pilotem utracimy z pola widzenia? Tym zapasowym, bez sterownika al. i cz, mozemy auto otworzyć, ale będzie wyło i alarm może odciąć nam akumulator i zasilanie w paliwo (w zalezności od funkcji alarmu). może celowym jest dorobienie sterownika do drugiegi kluczyka? Czy sterownik nakłada się na ten "goły" kluczyk? Pomyślałem o tym oglądając w instrukcji samochoddu rysunek dot. wymiany baterii. Ppozdrawiam Astro-Maniaków smile.gif

Napisano

> Dziękuję Kolegom za odpowiedzi.

> Uzupełniając temat. Co w sytuacji, gdy kluczyk z pilotem utracimy z pola widzenia? Tym zapasowym,

> bez sterownika al. i cz, mozemy auto otworzyć, ale będzie wyło i alarm może odciąć nam

> akumulator i

no ja dostałem ten drugi cienki kluczyk z osobnym pilotem do alarmu i centrala

Napisano

> 1999 dwa normalne klucze z pilotami Auto od polskiego dealera

moja 1999 z niemcowni też miała dwa "normalne" kluczyki, także później pewnie zmienili

Napisano

> Samochód posiada jeden kluczyk ze sterownikiem alarmu i centralnego zamka (dwa przyciski w obudowie

> kluczyka) oraz drugi kluczyk - zapasowy, ale pozbawiony przycisków sterowwnika. Uchwyt

> kluczyka ma kształt zbliżony do tych z Astry F. Czy jest to normalne i taki zestaw wydawali

od MY 2002 lub 2003 Opel zaczął oszczędzać na kluczykach i jeden był normalny z nadajnikiem, a drugi klient otrzymywał 'awaryjny', nie jest on bazą do dorabiania klucza bo do tego są kody z car-pass'u,

brat

Napisano

> od MY 2002 lub 2003 Opel zaczął oszczędzać na kluczykach i jeden był normalny z nadajnikiem, a

> drugi klient otrzymywał 'awaryjny', nie jest on bazą do dorabiania klucza bo do tego są kody z

> car-pass'u,

> brat

Właśnie ten drugi mam "wykastrowany" obudowa z czerwonego plastiku, czyli tylko można nim otworzyć zamki w drzwiach.

pzdr

Napisano

> 2002 rok-to samo

2003 też

Napisano

Jeśli masz oryginalnie zakładany w GM centralny+alarm to dostaniesz dwa zaawansowane kluczyki.

Jeśli masz tylko centralny (bez alarmu) to dostaniesz dwa różne kluczyki. Ten a'la astra F ma być traktowany jako zapasowy i możesz sobie otwierać zamek z bębenka.

Napisano

I tu pozwolę się nie zgodzić ja mam dwa "normalne " kluczyki z dwoma przyciskami , alarmu brak , centralny jest... jak już to może decydowała wersja... ja mam comfort grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Samochód ma cz i al z którymi wyjechał z salonu i ma właśnie ten jeden "ułomny" kluczyk. Kupowałem w salonie inny samochód prod. japońskiej i gdyby sprzedawca położył przede mna taki "zastaw" kluczyków to bym go wyśmiał i nie przyjął samochodu.

Szczerze mówiąc to jakiś matrix. Oszczędzać w tym obszarze, Opel przyjął dziwny kierunek.

Pozdrawiam Kolegów!!!

Napisano

typowa oszczędność koncernów samochodowych, w służbowych autach którymi mam przyjemność jeździć takie kluczyki występują i nie tylko to jest Opel, ale Citroen, Peugeot

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.