Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przebieg auta a interfejs diagnostyczny

Featured Replies

Napisano

Witam, ostatnio podpiąłem Pande pod komputer, użyłem programu FiatEcu Scan. W związku z tym mam do Was pytanie, czy stan licznika jest zapisywany w Body czy w liczniku? Jest w programie taka wartość jak odometer i pokazuje ona inny przebieg, nie zgodny ze stanem licznika. Jeśli ktoś w najbliższym czasie będzie podpinał interfejs niech sprawdzi czy zgadza mu się stan licznika z tą wartością. Jestem ciekawy czy pokaże prawidłowo. Dzięki!

Napisano

Z tego co mi wiadomo są lekkie przekłamania. Nie wiadomo z kąd one wynikają. W Puncie II tak samo jest ok.gif

Napisano

odometr pokazuje trochę inny stan niż jest na liczniku. a przebieg zapisany jest i tu i tu, z tą różnica, że oszuści najczęściej zmieniają przebieg w licznikach, w body ponoć też już sie da, ale wymaga to dobrych fachmanów i odpowiedniego sprzętu, więc oszuści rzadko to jeszcze robią.

Koledze kiedyś chciałem zrobić dobrze i sprawdzić błędy w ECU - okazało się, że odometr pokazuje prawie 220 tys km, podczas gdy na liczniku było 150 tys.... niestety przy zakupie nie podpinał auta do kompa i padł ofiarą oszusta... taki lajf

Co do różnic - mi w stilo odometr pokazuje cos ok 144 tys, na liczniku jest niecałe 150 tys. i takie różnice sa jak najbardziej ok. Oczywiście im mniejszy przebieg tym różnice będą mniejsze, im większy - większe

Napisano

> Witam, ostatnio podpiąłem Pande pod komputer, użyłem programu FiatEcu Scan. W związku z tym mam do

> Was pytanie, czy stan licznika jest zapisywany w Body czy w liczniku? Jest w programie taka

> wartość jak odometer i pokazuje ona inny przebieg, nie zgodny ze stanem licznika. Jeśli ktoś w

> najbliższym czasie będzie podpinał interfejs niech sprawdzi czy zgadza mu się stan licznika z

> tą wartością. Jestem ciekawy czy pokaże prawidłowo. Dzięki!

Napisz jaką masz wersje tego FiatECUscan i jakim fejsem to robiłes i gdzie dokładnie jest odometer ja mam pełną scracowaną 2.1 a teraz najnowsza jest bodajrze 2.3.1

Tak jak poprzednik napisał 1 zapis to jest licznik 2 to body

Kabel do zmiany przebiegu licznika kosztuje 500zł na allegro, kabel do zmiany w liczniku i body kosztuje 800-900 .

Swego czasu z tego 2 bardziej fonkcjonalnego kabla chciałem sam zrobic fejsa oczywiscie do swojego urzytku bo akurat byłem na zmianie licznika na emotion i potrzebowałem zczytac z body i zapisac na liczniku ale moje krakowanie kabla zakonczyło się z momentem jak nikt nie chciał mi udostępnić wsadu z tego kabla...

ale temat jest dla mnie otwarty jakby coś smile.gif

Swoją drogą dobrze ze jest taki programik który odczytuje to i to i zawsze jest mniejsze prawdopodobieństwo ze ktoś nas ociu... przy zakupie bo tak jak poprzednik napisał większość zmienia przebieg tylko w tacho

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.