Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pewien problem. Przytrafiło mi się to 2 razy już co jakiś odstęp czasu (niby tylko 2 razy mimo to trochę się boje co później będzie). Przejdę do sedna sprawy, otóż jechałem sobie Uniakiem ładnie pięknie i ni stąd ni zowąd zacząłem tracić moc pomimo dodawania gazu Uniak nie reagował tak jak by się wyłączył silnik. W tym samym czasie zaświeciły się kontrolki alternatora (akumulator) i smarowania silnika (taka ala "konewka"). panic.gif Musiałem się zatrzymać i odpalić samochód na nowo. Nawet nie wiem jak zatytułować temat przy tym problemie.

Co to może być, czego wina? icon_rolleyes.gif

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Napisano

pompa paliwa mówi 30.GIF

dokładnie tak samo zachowuje się silnik jak mu się paliwo skończy

ps. jaki masz silnik itp?

Napisano
  • Autor

Paliwo niestety było passed_out.gif 1.4 i.e.S ciekawe ile mnie teraz naprawa wyniesie, bo niestety ze mnie mechanik marny ooniee.gif

Kolega mi coś mówił że on miał podobnie i była to przepustnica.

Napisano

> Paliwo niestety było 1.4 i.e.S ciekawe ile mnie teraz naprawa wyniesie, bo niestety ze mnie

> mechanik marny

> Kolega mi coś mówił że on miał podobnie i była to przepustnica.

też tak miałem jak jeździłem 1.4, kilku innych userów również tak miało.. ten typ tak ma tylko nikt nie doszedł co to jest rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> też tak miałem jak jeździłem 1.4, kilku innych userów również tak miało.. ten typ tak ma tylko nikt

> nie doszedł co to jest

No to co zrobić ? Nie padnie mi czasami gdzieś po drodze? panic.gif

Napisano

no to drogi triskalionie trzeba dojść do tego, co robi taki numer i wyeliminować problem... ale fakt... podobno tttm... były 1.4 na gaźniku?

Napisano

> no to drogi triskalionie trzeba dojść do tego, co robi taki numer i wyeliminować problem... ale

> fakt... podobno tttm... były 1.4 na gaźniku?

Może nie było iskry? W 1.4 komp odpowiada za zapłon czy aparat zapłonowy?

Napisano
  • Autor

> Może nie było iskry? W 1.4 komp odpowiada za zapłon czy aparat zapłonowy?

Niestety tego ci nie powiem, bo naprawdę jestem z tego całkowicie zielony ; /

Napisano

> Może nie było iskry? W 1.4 komp odpowiada za zapłon czy aparat zapłonowy?

z tego co ostatnio czytałem instrukcje to:

- zasilanie: wersja 1.0-1.4; SPI Bosch Mono-Jetronic z pompą elektryczną w baku, układ posiada jeden wtryskiwacz centralnie w układzie dolotowym, szereg czujników, komp podaje ilość paliwa w oparciu o: prędkość obrotową, położenie przepustnicy, ilość tlenu w spalinach, oraz dodatkowo korygowane jest to przez: temp płynu chłodzącego, temp zasysanego powietrza, ciśnienie bezwzględne

- zapłon; Układ elektroniczny Digiplex 2; moment zapłonu jest ustawiany przez centralkę na podstawie obrotów silnika, położenia tłoków, podciśnienia w kolektorze

coś jeszcze?

Napisano

> z tego co ostatnio czytałem instrukcje to:

> - zasilanie: wersja 1.0-1.4; SPI Bosch Mono-Jetronic z pompą elektryczną w baku, układ posiada

> jeden wtryskiwacz centralnie w układzie dolotowym, szereg czujników, komp podaje ilość paliwa

> w oparciu o: prędkość obrotową, położenie przepustnicy, ilość tlenu w spalinach, oraz

> dodatkowo korygowane jest to przez: temp płynu chłodzącego, temp zasysanego powietrza,

> ciśnienie bezwzględne

> - zapłon; Układ elektroniczny Digiplex 2; moment zapłonu jest ustawiany przez centralkę na

> podstawie obrotów silnika, położenia tłoków, podciśnienia w kolektorze

> coś jeszcze?

Skoro Jetronic to zapłon prosty...

Jak Digiplex 2 to może się centralka przegrzewa od tych temperatur ? hmm.gif

Napisano

> no to drogi triskalionie trzeba dojść do tego, co robi taki numer i wyeliminować problem... ale

> fakt... podobno tttm... były 1.4 na gaźniku?

Wątpię byś do tego doszedł co to jest, silnik gaśnie nie spodziewanie w naj mniej przewidywalnym momoencie. I odrazu można go odpalić na nowo bez żadnych problemów, ostatnio pisał o tym Kudłaty i też był bezradny.

Napisano

> Wątpię byś do tego doszedł co to jest, silnik gaśnie nie spodziewanie w naj mniej przewidywalnym

> momoencie. I odrazu można go odpalić na nowo bez żadnych problemów, ostatnio pisał o tym

> Kudłaty i też był bezradny.

Czy centralki w 1.4 miały możliwość wyposażenia w immo?

Napisano
  • Autor

> Czy centralki w 1.4 miały możliwość wyposażenia w immo?

W moim bynajmniej nie ma

Napisano

> W moim bynajmniej nie ma

Ale mnie chodzi o wariant kiedy komp miałby taką opcję i losowo przez jakieś domasowanie albo prądy błądzące taka funkcja się uruchamiała mimo bycia nieaktywną...

Napisano

> Wątpię byś do tego doszedł co to jest, silnik gaśnie nie spodziewanie w naj mniej przewidywalnym

> momoencie. I odrazu można go odpalić na nowo bez żadnych problemów, ostatnio pisał o tym

> Kudłaty i też był bezradny.

mi jak padała pompa paliwa to samochód schodził z obrotów i gasł. Zazwyczaj po ponownej próbie odpalenia zapalał. Przejeździłem tak z pół roku i jak raz go zgasiłem to już nie odpaliłem. Pompa przestała dawać odpowiednie ciśnienie i nie zapalił. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.