Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klima w megi I

Featured Replies

Napisano

Jak wam chłodzi w te upały?

Bo u mnie w porównaniu do innych aut to słabiutko...

Gdy temp. były w miarę normalne czyli ok. 27 st C na zewnątrz, to klima dawała 10 st C na wylocie z kratek. Przy obecnej pogodzie jest na oko znacznie większa temp.

Pytanie - czy ten typ tak ma? czy może mam coś spierdzielone? Klima nabijana kilka tygodni temu - nic z niej nie ucieka. Jadę jutro chłodnicę przepłukać myjką - może coś to da...

Napisano

Mam tak samo.

Klima"dobita" i sprawdzona(+nowy filtr kabinowy)w maju br.

Widocznie przy takich upałach TTTM

Napisano

> Mam tak samo.

> Klima"dobita" i sprawdzona(+nowy filtr kabinowy)w maju br.

> Widocznie przy takich upałach TTTM

Kumpel ma te starsza 98 i ma mróz w środku a my mamy takie lajtowe klimy aby po plecach nie kipiało no.gif

Napisano

> Jak wam chłodzi w te upały?

> Bo u mnie w porównaniu do innych aut to słabiutko...

> Gdy temp. były w miarę normalne czyli ok. 27 st C na zewnątrz, to klima dawała 10 st C na wylocie z

> kratek. Przy obecnej pogodzie jest na oko znacznie większa temp.

> Pytanie - czy ten typ tak ma? czy może mam coś spierdzielone? Klima nabijana kilka tygodni temu -

> nic z niej nie ucieka. Jadę jutro chłodnicę przepłukać myjką - może coś to da...

10st to dużo .Tu 7-8 st ma byc.

Napisano

> Kumpel ma...

No ja mam też manual.

Moja Renia to I ph II.

Różnica może być w wersji nadwozia.Porównaj ile trzeba do schłodzenia np.hb,a ile kombi.

Napisano

Ja mam L1PH1. Termometr pokazywał 42 - było potwornie gorąco i z trudem ale dawała rade. Mega jest mniejsza więc klima powinna dawać radę.

Napisano
  • Autor

Mam prawie taką samą megankę jak Ty - tyle że 1,6 benzyna/lpg.

Dziś pojadę na myjkę - przepłukać chłodnicę i zobaczę czy to coś da (wątpię bo na oko nie jest zapaskudzona).

Ogólnie nie ma tragedii - schładza powietrze w środku...lecz nie tak wydajnie jak inne auta...

Mogę z ręką na sercu powiedzieć że to jest jedyna przypadłość tego autka i nie zamierzam z tego powodu dramatyzować i pozbywać się go - bo jest niezawodne, w miarę komfortowe i pojemne - a to dla mnie najważniejsze wink.gif

Napisano

> No ja mam też manual.

> Moja Renia to I ph II.

> Różnica może być w wersji nadwozia.Porównaj ile trzeba do schłodzenia np.hb,a ile kombi.

On tez ma manual i HB .Ale starszą wersję ze starym przodem ,ale kiedys jak jechałem to miał tam bardzo zimno .Ja tak nie mam.

Napisano

Wiesz,może zależy ile czynnika nabito do klimy,ew.ile czasu ta klima pracuje(mam na myśli np.5km i dajmy na to 10km).

Napisano

> On tez ma manual i HB .Ale starszą wersję ze starym przodem ,ale kiedys jak jechałem to miał tam

> bardzo zimno .Ja tak nie mam.

Nie znam się ale może jakaś sprawność sprężarki wchodzi w grę?

Napisano
  • Autor

kilka lat temu uslyszalem przy okazji nabijania klimy, ze wlasnie moze sprezarka nie wyrabiac...ale nie zglebialem tematu

Napisano

> kilka lat temu uslyszalem przy okazji nabijania klimy, ze wlasnie moze sprezarka nie wyrabiac...ale

> nie zglebialem tematu

napewno bedzie lepiej chłodzić jak auto bedzie jechać ,na postoju słaba wydajność sprężarki

Napisano

> napewno bedzie lepiej chłodzić jak auto bedzie jechać ,na postoju słaba wydajność sprężarki

Zauważyłem ze najlepiej w trasie na 2 biegu .A tez nabijałem w tym roku .

Napisano
  • Autor

> napewno bedzie lepiej chłodzić jak auto bedzie jechać ,na postoju słaba wydajność sprężarki

jest tak jak mówisz - w ruchu lepiej chłodzi

Napisano

> Gdy temp. były w miarę normalne czyli ok. 27 st C na zewnątrz, to klima dawała 10 st C na wylocie z

> Pytanie - czy ten typ tak ma? czy może mam coś spierdzielone? Klima nabijana kilka tygodni temu -

> nic z niej nie ucieka. Jadę jutro chłodnicę przepłukać myjką - może coś to da...

Renata 1.4 2000r. - klima chłodzi idealnie! na zewnątrz 35* i więcej a po chwili od rozruchu silnika wieje mocno zimne powietrze. Nawet jeżdżąc po mieście nawiew ustawia się max na 2 bieg, bo po prostu zimno w środku wink.gif

Napisano

Sprawdźcie dokładnie ile powinno być czynnika w tej instalacji, być może że serwisanci ustawiają (albo mają zła wartość w sofcie) zbyt mała ilość czynnika do nabicia w układ.

PS Miałem podobne objawy jak miałem właśnie za mało czynnika w układzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.