Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzęgło crx del sol

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich na wstępie zlosnik.gif

Znajomy zakupił sobie crx del sol z silnikiem 1.6 vtec (160hp o ile się nie myle). Wczoraj podczas zmiany biegu z 1 na 2 sprzęgło zostało w podłodze. Sprzęgło dośc nie dawno wymieniane więc raczej wykluczam jego spalenie.

Czy sprzęgło w nim jest hydrauliczne czy na lince?

P.S rok 1994.

Pozdrawiam!

Napisano

> Witam wszystkich na wstępie

> Znajomy zakupił sobie crx del sol z silnikiem 1.6 vtec (160hp o ile się nie myle). Wczoraj podczas

> zmiany biegu z 1 na 2 sprzęgło zostało w podłodze. Sprzęgło dośc nie dawno wymieniane więc

> raczej wykluczam jego spalenie.

> Czy sprzęgło w nim jest hydrauliczne czy na lince?

> P.S rok 1994.

> Pozdrawiam!

hydrauliczne,sprawdz czy płyn nie uciekł.......

Napisano
  • Autor

> hydrauliczne,sprawdz czy płyn nie uciekł.......

a gdzie go sprawdzić? Jestem laikiem wybacz zlosnik.gif

Napisano

zaraz obok zbiornika płynu hamulcowego, jest zbiornik na plyn od sprzegla ( taki sam płyn jak hamulcowy) odpowietrzycie i powinno dzialac ( wysprzegklik jest przy skrzyni, jak podniesiesz maske to widac go z gory i dobry dostep jest, pozdro wink.gif

Napisano

> zaraz obok zbiornika płynu hamulcowego, jest zbiornik na plyn od sprzegla ( taki sam płyn jak

> hamulcowy)

jest mniejszy od powyższego...... smirk.gif

odpowietrzycie i powinno dzialac ( wysprzegklik jest przy skrzyni, jak podniesiesz

> maske to widac go z gory i dobry dostep jest, pozdro

nie koniecznie musi zadziałać,ale warto od tego zacząć..... smirk.gif

Napisano

> nie koniecznie musi zadziałać,ale warto od tego zacząć.....

Zadziała na 99%.

Napisano
  • Autor

> Zadziała na 99%.

Chłopaki dzisiaj będę odpowietrzał cały układ. Jeśli zadziała będę Wam niezmiernie wdzięczny ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> jest mniejszy od powyższego......

> odpowietrzycie i powinno dzialac ( wysprzegklik jest przy skrzyni, jak podniesiesz

> nie koniecznie musi zadziałać,ale warto od tego zacząć.....

zapewne jak wymieniali sprzeglo to gdzies sie rozszczelnilo i zapowietrzyło

Napisano
  • Autor

No i odpowietrzone... Niestety sprzęgło dalej nie działa. Przy włączonym silniku sprzęgło chodzi bardzo lekko i czuć drgania na nim delikatne. Oczywiście o wrzuceniu biegu nie ma mowy... Macie jakiś pomysł?

Napisano

kompletne sprzeglo wymienianie? bo to moze byc docisk, dotarliscie? ( chociaz ja u siebie sprzeglo docierałem na kresce, spiekło sie z dociskiem ale po 30 minutach puscilo grinser006.gif )

Napisano
  • Autor

> kompletne sprzeglo wymienianie? bo to moze byc docisk, dotarliscie? ( chociaz ja u siebie sprzeglo

> docierałem na kresce, spiekło sie z dociskiem ale po 30 minutach puscilo )

Samochód kupiony z Bielska Białej i od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że sprzęgło było wymieniane. Tyle tylko wiem. Jakie są objawy padniętej pompy czy tam wysprzęglika?

Napisano

> Samochód kupiony z Bielska Białej i od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że sprzęgło było

> wymieniane. Tyle tylko wiem. Jakie są objawy padniętej pompy czy tam wysprzęglika?

po pierwsze zapraszam na forum rexow

http://www.honda-crx.info/forum/portal.php

kopalnia wiedzy, na praktycznie kazde pytanie znajdzie odpowiedz w pare minut

po drugie, jak 2 lata del sola kupiłem to gosc mowil ze rozrzad wymieniał, dobrze ze bylem nadgorliwy, wymienilem a na pasku nie bylo 30% zębów biglaugh.gif

ale podstawa zapytaj na crx crew zeby nie byc zielonym masz wersje VTI z silniek b16a2 pozdro !

Napisano
  • Autor

Rejestrować się nie będę bo i tak jutro z rana ciągnę autko do mechanika zlosnik.gif a potem do lakiernika idzie(czarny mat) i zostaje przekazane osobie która je kupiła i tyle go będę widział zlosnik.gif Tak więc dzięki za informacje i jutro dam wam znać co było nie tak z samochodem ok.gif

Napisano

> Rejestrować się nie będę bo i tak jutro z rana ciągnę autko do mechanika a potem do lakiernika

> idzie(czarny mat) i zostaje przekazane osobie która je kupiła i tyle go będę widział Tak więc

> dzięki za informacje i jutro dam wam znać co było nie tak z samochodem

jak tam chcesz, ale takie pytanie jak tutaj zadajesz tam, i masz odpowiedzi natychmiast uzytkownikow tych aut wink.gif

Napisano
  • Autor

Może jednak z wieczora napisze tam zlosnik.gif Chociaż wątpię aby z mojego opisu byli w stanie wywnioskować co mogło się zepsuć....Pozdrawiam!

Napisano

> No i odpowietrzone... Niestety sprzęgło dalej nie działa. Przy włączonym silniku sprzęgło chodzi

> bardzo lekko i czuć drgania na nim delikatne. Oczywiście o wrzuceniu biegu nie ma mowy...

> Macie jakiś pomysł?

Nie napisales jak wygladala sytuacja z plynem sprzegła - jesli plynu nie bylo to trzeba zlokalizowac wyciek, natomiast jesli nie jest za duzy to po dolaniu plynu i odpowietrzeniu sprzeglo powinno dzialac.

Napisano
  • Autor

> Nie napisales jak wygladala sytuacja z plynem sprzegła - jesli plynu nie bylo to trzeba

> zlokalizowac wyciek, natomiast jesli nie jest za duzy to po dolaniu plynu i odpowietrzeniu

> sprzeglo powinno dzialac.

Wiec płynu było stanowczo za mało. Po dolaniu i ponownym odpowietrzeniu sprzęgło chodzi bardzo lekko i czuć wibracje na nim. biegu wbić się nie da. Płyn chyba nigdzie nie ucieka...

Napisano

> jak tam chcesz, ale takie pytanie jak tutaj zadajesz tam, i masz odpowiedzi natychmiast

> uzytkownikow tych aut

przez internet samochodu nie naprawisz,tym bardziej jak ktoś jest laikiem....... smirk.gif

Napisano

> Zadziała na 99%.

i co chyba nie działa...... smirk.gif

Napisano

> No i odpowietrzone... Niestety sprzęgło dalej nie działa. Przy włączonym silniku sprzęgło chodzi

> bardzo lekko i czuć drgania na nim delikatne. Oczywiście o wrzuceniu biegu nie ma mowy...

> Macie jakiś pomysł?

Płyn - pompa daje ciśnienie - wysprzęglik napiera na dzwigienkę widełek ... trzy rzeczy które dość szybko możesz sprawdzić

Jeśli sterowanie sprzęgłem jest ok a sprzęgło wciąż nie działa prawidłowo, bez zrzucenia skrzyni nic nie zrobisz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.