Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpie na wolnych obrotach na gazie

Featured Replies

Napisano

Witam. Wczoraj nagle na wolnych obrotach zaczęło przyduszać mi silnik. Na benzynie wszystko wydaje się ok. Do tego po jakimś czasie zapaliła się kontrolka silniczka. Jakie mogą być przyczyny tej usterki? Zacznę od wymiany świec i kabli i tu też mam pytanie jakie świece polecacie i jakie kable. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Byłem dziś u gaziarza okazało się że problem jest na 4 cylindrze. Gościu wyciągnął mi wtryskiwacz jutro mam mieć nowy. Mówił jeszcze że jak to nie pomoże to może być wina cewki tylko że na benzynie wszystko jest ok. Gdyby okazało się że to nie wina wtrysku jaka jest szansa że to cewka? No ale nic poczekamy do jutra smile.gif

Napisano

> Byłem dziś u gaziarza okazało się że problem jest na 4 cylindrze. Gościu wyciągnął mi wtryskiwacz

> jutro mam mieć nowy. Mówił jeszcze że jak to nie pomoże to może być wina cewki tylko że na

> benzynie wszystko jest ok. Gdyby okazało się że to nie wina wtrysku jaka jest szansa że to

> cewka? No ale nic poczekamy do jutra

Jeśli wtryskiwacz daje ciała to będzie wypadanie zapłonu i taki błąd może zarejestrować ECU noPB. Gdy wtryskiwacz będzie OK to może być wina cewki lub gumki, która jest pomiędzy cewką, a świecą.

Napisano

> Byłem dziś u gaziarza okazało się że problem jest na 4 cylindrze. Gościu wyciągnął mi wtryskiwacz

Jaki przebieg auta na gazie? Jakie wtryskiwacze? BRC? Keihiny?

Napisano
  • Autor

> Jaki przebieg auta na gazie? Jakie wtryskiwacze? BRC? Keihiny?

Instalacja BRC i chyba wtryski też brc. Gazik świeżutki zakładany w listopadzie 2009r a przebieg na gazie to ciut ponad 9tyś.km

Napisano

> Instalacja BRC i chyba wtryski też brc. Gazik świeżutki zakładany w listopadzie 2009r a przebieg na

> gazie to ciut ponad 9tyś.km

No to jak tak szybko padl wtrysk to musiał mieć jakąś wadę fabryczną- normalnie to nie powinno mieć miejsca

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Kurcze i wymiana wtrysku nie pomogła na długo. Znowu pojawił się błąd na 4 cylindrze(szarpie na gazie). Co ciekawe po wykasowaniu błędu jeżdżąc tylko na benzynie wszystko jest ok błąd nie wyskakuje. Dopiero po włączeniu gazu pojawia się problem. Po przełożeniu cewki jest to samo świece nówki więc raczej to nie wina ani świec ani cewki. Na gazie bez problemu przejechałem ponad 1000km. Co robić męczyć gazownika czy jeszcze gdzieś pogrzebać?

Napisano

> Kurcze i wymiana wtrysku nie pomogła na długo. Znowu pojawił się błąd na 4 cylindrze(szarpie na

> gazie). Co ciekawe po wykasowaniu błędu jeżdżąc tylko na benzynie wszystko jest ok błąd nie

> wyskakuje. Dopiero po włączeniu gazu pojawia się problem. Po przełożeniu cewki jest to samo

> świece nówki więc raczej to nie wina ani świec ani cewki. Na gazie bez problemu przejechałem

> ponad 1000km. Co robić męczyć gazownika czy jeszcze gdzieś pogrzebać?

Sprawdź czy wężyk od tego wtryskiwacza nie jest załamany lub przyciśnięty czymś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.