Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Sedan: Montaż haka

Featured Replies

Napisano

Witam,

noszę się z zamiarem zamontowania haka do mojego Astrolota. Na alledrogo znalazłem dwa typy: Link 1 Link 2

Proszę o potwierdzenie który nich można zamontować bez dodatkowego cięcia / wiercenia. Czy może powinienem położyć się pod samochód i sprawdzić mój egzemplarz ?

Przy okazji może ktoś zna obecne koszta rejestracji haka ?

Pozdrawiam

Klawo

Napisano

w/g mnie ten drugi jest do sedana - pierwszy to może być fotka poglądowa, nie pasuje do AF sedan ...mam hak ...

... jeśli będziesz sam montował - diagnosta bardzo dokładnie obejrzy co zrobiłeś ... aby to wyeliminować - polecam montaż w warsztacie ...

... diagnosta bierze 35 pln a WK wbija do DR za darmo ... pozdro ...

Napisano

> ... jeśli będziesz sam montował - diagnosta bardzo dokładnie obejrzy co zrobiłeś ... aby to

> wyeliminować - polecam montaż w warsztacie ...

> ... diagnosta bierze 35 pln a WK wbija do DR za darmo ... pozdro ...

z tą dokładnością diagnosty to tak z przymrużeniem oka czytaj. Ja sobie sam zamontowałem, diagnosta tylko popatrzył czy jest tabliczka znamionowa i powiedział, że skoro montowałem sam dla siebie to musi być dobrze bo chodzi głównie o moje bezpieczeństwo. Przypominam, żeby do WK wziąć kartę pojazdu bo inaczej nie wbiją w dowód.

We dwóch zamontowaliśmy hak w ok. 2h z tym że musiałem butlę od gazu demontować. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> z tą dokładnością diagnosty to tak z przymrużeniem oka czytaj. Ja sobie sam zamontowałem, diagnosta

> tylko popatrzył czy jest tabliczka znamionowa i powiedział, że skoro montowałem sam dla siebie

> to musi być dobrze bo chodzi głównie o moje bezpieczeństwo. Przypominam, żeby do WK wziąć

> kartę pojazdu bo inaczej nie wbiją w dowód.

> We dwóch zamontowaliśmy hak w ok. 2h z tym że musiałem butlę od gazu demontować. Pozdrawiam

Kurde blaszka, ja nie mam karty pojazdu. Mam sobie ją wyrobić ? Auto nie sprowadzane, to ma jakieś znaczenie ?

Rozumiem że nie masz tabliczki znamionowej.

Napisano

> Kurde blaszka, ja nie mam karty pojazdu. Mam sobie ją wyrobić ? Auto nie sprowadzane, to ma jakieś

> znaczenie ?

> Rozumiem że nie masz tabliczki znamionowej.

Hak musi miec tabliczke znamionowa zobacz sobie w dowodzie czy masz wydana karte pojazdu jesli jest napisane ze nie wydano to montujesz haczyk i jedziesz na stacje diagnostyczna, nie wiem jak w sedanie ale w kombiaku byly napunktowane otworki ktore nalezalo przewiercic i zamontowac hak jedyne trudnosci to odpowiedniej grubosci wiertło, czasem trafia sie gotowa wiazka do podlaczenia swiatel nalezy jej poszukac gdzies w okolicy bagaznika

ja kupilem uzywany orginalny hak z odpinana kula.

Napisano

> Kurde blaszka, ja nie mam karty pojazdu. Mam sobie ją wyrobić ? Auto nie sprowadzane, to ma jakieś

> znaczenie ?

> Rozumiem że nie masz tabliczki znamionowej.

Dokładnie jak kolega wyżej napisał, jak nie ma wydanej karty pojazdu idziesz z DR.

Tabliczka jest przypisana do haka i już z nią wyjeżdża z fabryki. Nawet nie próbuj kupować haka bez tabliczki bo u żadnego diagnosty to nie przejdzie.

Co do montażu to jeśli umiesz trzymać wiertarkę w ręku to sobie poradzisz a elektrykę jak nie będziesz wiedział to podjedziesz do jakiegoś elektryka i za 20.GIF powinien Ci podpiąć bo to też w sumie żaden problem jak masz schemat. Pozdrawiam

Napisano

Na fotce w drugim linku są nawet szybkozłącza (czerwone na dole) żeby nie ciąć kabli ... a tabliczka znamionowa jest na tym pi-erdolniku co się przykręca do niego gniazdo ... pozdro ...

Napisano

> Witam,

> noszę się z zamiarem zamontowania haka do mojego Astrolota. Na alledrogo znalazłem dwa typy: Link 1

> Link 2

> Proszę o potwierdzenie który nich można zamontować bez dodatkowego cięcia / wiercenia. Czy może

> powinienem położyć się pod samochód i sprawdzić mój egzemplarz ?

> Przy okazji może ktoś zna obecne koszta rejestracji haka ?

> Pozdrawiam

> Klawo

Link 2 drugie zdjecie, mam taki zalozony. Co prawda moj wyglada na masywniejszy niz ten na zdjeciu, ale to szczegol smile.gif

Wiercic trzeba 4 otwory na sruby i od gory z bagaznika wiekszym wiertlem na tulejki. Mozna tym samym co rozmiar tulejek, ale pozniej w razie demontowania jest zabawa z ponownym zakladaniem - tulejki wypadaja.

Co do rejestracji - nie pomoge, ale raczej ten model nie mial karty i nie potrzebuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.