Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

parę pytań dot. wymiany hamulców tylnych

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Zaczynasz od koła najdalej od zbiorniczka i kończysz na tym które jest najbliżej

No wiem wiem i tego się trzymam, ale gdzieś czytałem, że u nas hamulce są na krzyż i stąd niektórzy odpowietrzają inaczej.

Ponawiam pytanie:

ile powinno zająć odpowietrzanie zakładając, że układ jest maxymalnie zapowietrzony np. podczas wymiany wszystkich przewodów?

Chcę mniej więcej wiedzieć co mnie jeszcze czeka smile.gif

Napisano

> Ponawiam pytanie:

> ile powinno zająć odpowietrzanie zakładając, że układ jest maxymalnie zapowietrzony np. podczas

> wymiany wszystkich przewodów?

> Chcę mniej więcej wiedzieć co mnie jeszcze czeka

tyle żeby nie pojawiały się bąble powietrza w płynie po odkręceniu odpowietrznika

czasowo nikt ci tu nie powie

Napisano
  • Autor

> tyle żeby nie pojawiały się bąble powietrza w płynie po odkręceniu odpowietrznika

> czasowo nikt ci tu nie powie

No tyle to wiem...

Chodziło mi raczej o wasze doświadczenia z tym - ile to trwało u was a nie konkretnie ile będzie to trwało u mnie bo w tej kwestii to wiadomo, że nikt mi nie podpowie.

Napisano

> No tyle to wiem...

> Chodziło mi raczej o wasze doświadczenia z tym - ile to trwało u was a nie konkretnie ile będzie to

> trwało u mnie bo w tej kwestii to wiadomo, że nikt mi nie podpowie.

u mnie jak mi cały spłynął to robiłem jakieś 3h

a potem jeszcze z 1h

Napisano

> u mnie jak mi cały spłynął to robiłem jakieś 3h

> a potem jeszcze z 1h

o matko , to troche z tym zabawy jest .

Jak ja jeszcze kiedys CC odpowietrzałem , tylko nie po całkowitym spuszczeniu płynu , to myśle ze w 30-40 min sie zmieściłem

Napisano

> o matko , to troche z tym zabawy jest .

> Jak ja jeszcze kiedys CC odpowietrzałem , tylko nie po całkowitym spuszczeniu płynu , to myśle ze

> w 30-40 min sie zmieściłem

ale u mnie było to spowodowane

tym że miałem wszędzie nówki sztuki (zaciski) na wszystkich kołach i trochę zabawy było wink.gif

Napisano
  • Autor

> ale u mnie było to spowodowane

> tym że miałem wszędzie nówki sztuki (zaciski) na wszystkich kołach i trochę zabawy było

Kurde teraz się zastanawiam czy nie lepiej by było jednak w moim przypadku żebym spuścił cały płyn do zera, zalał nowy i odpowietrzył całość.

Zrobiłem bowiem jeden błąd, gdy płyn mi uciekał podczas ukręcenia przewodu a później podczas jego wymiany nie dolewałem płynu do zbiorniczka mlot.gif dopiero później zajrzałem, zobaczyłem, że go nie ma, dolałem i zacząłem odpowietrzać. Mimo, że z tylnych w sumie leci sam płyn i sprawdzałem kilka razy więc wygląda na to, że odpowietrzone jest dobrze to jednak obawiam się, że gdzieś pomiędzy może być jeszcze jakiś purchel, który wepchałem w układ wlewając płyn do pustego zbiornika... mlot.gif

Napisano

> kilka razy więc wygląda na to, że odpowietrzone jest dobrze to jednak obawiam się, że gdzieś

> pomiędzy może być jeszcze jakiś purchel, który wepchałem w układ wlewając płyn do pustego

> zbiornika...

a ile płynu przelałeś przez układ ??

w tym przypadku

Napisano
  • Autor

> a ile płynu przelałeś przez układ ??

> w tym przypadku

Przez same tylne koła przelałem prawie pół butelki 0,5 litra, więc chyba powinno być dobrze, ale sam nie wiem. Nie chcę mieć później jakiejś krzywej akcji na drodze jak mi podejdzie jakiś bąbel smile.gif Robię to wszystko pierwszy raz także nie mam doświadczenia w tej kwestii, dlatego tak kombinuję na lewo i prawo.

Napisano

> Przez same tylne koła przelałem prawie pół butelki 0,5 litra, więc chyba powinno być dobrze, ale

> sam nie wiem. Nie chcę mieć później jakiejś krzywej akcji na drodze jak mi podejdzie jakiś

> bąbel Robię to wszystko pierwszy raz także nie mam doświadczenia w tej kwestii, dlatego tak

> kombinuję na lewo i prawo.

płyn hamulcowy nie jest drogi

zrób jeszcze raz wymianę dla swojego świętego spokoju i po problemie

ja zużyłem 1,5l przy napełnianiu

Napisano
  • Autor

> płyn hamulcowy nie jest drogi

> zrób jeszcze raz wymianę dla swojego świętego spokoju i po problemie

> ja zużyłem 1,5l przy napełnianiu

Tak zrobię przepłuczę jeszcze raz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.