Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik światła stopu?

Featured Replies

Napisano

Wyjąłem dziś czujnik od świateł stopu ponieważ paliło mi sie bez przerwy trzecie swiatło stopu.Po zamontowaniu z powrotem tego samego czujnika usterka przestała istniec ale teraz delikatnie blokuje mi przednie koło od pasazera podczas jazdy.Czy mógł mi sie zapowietrzyc układ przy wyciagnieciu tego czujnika spod pedału hamulca i kilkakrotnym naduszeniu pedała czy nie ma takiej mozliwosci?Mysle ze wyciagniecie tego czujnika nie ma wpływu na zapowietrzenie sie układu hamulcowego moze sie myle?

Napisano

>Mysle ze wyciagniecie tego czujnika nie ma wpływu na zapowietrzenie sie

> układu hamulcowego moze sie myle?

Nie mylisz sie - nie ma wpływu.

Blokowanie to raczej efekt zatarcia sie tłoczka bądź klocków w jarzmie a nie zapowietrznia. Przy zapowietrzeniu pedał wpada w glebe ok.gif

Napisano
  • Autor

A czy istnieje taka opcja ze nie do konca dobrze załozyłem ten czujnik przez co grzeje mi sie jedno koło?Dziwi mnie to ze jak wyciągłem ten czujnik i włozyłem go z powrotem czuje jak by auto hamowało podczas jazdy(a hamuje bo felga jest gorąca tylko pytanie dlaczego akurat jedna przednia).Z góry dziekuje za pomoc.

Napisano

> A czy istnieje taka opcja ze nie do konca dobrze załozyłem ten czujnik przez co grzeje mi sie jedno

> koło?Dziwi mnie to ze jak wyciągłem ten czujnik i włozyłem go z powrotem czuje jak by auto

> hamowało podczas jazdy(a hamuje bo felga jest gorąca tylko pytanie dlaczego akurat jedna

> przednia).Z góry dziekuje za pomoc.

Prawdopodobnie nie odbija zacisk albo klocki si e ju z skończyły czujnik nie ma tu nic do rzeczy

Napisano
  • Autor

Czy Wam równiez przy normalnej jezdzie bez ostrego hamowania grzeją sie latem stalówki i są ciepłe czy jest to normalny objaw?Zaznaczam ze jest to sam przód,tył natomiast jest zimny.

Napisano

tak, przy normalnej jezdzie lekko sie grzeja.

Melon Ci napisal co moze byc przyczyna grzania, ale grzania takiego, ze felga w okolicy srub jest bardzo ciepla.

Napisano
  • Autor

Grzją mi sie tam gdzie sa otwory przy oponie i cała felga.Tłoczki nasmarowane,klocki wyczyszczone,płyn zmieniony tylko zastanawia mnie fakt ze przednie felgi są ciepłe po przejechaniu np.10-15km.

Napisano

> Grzją mi sie tam gdzie sa otwory przy oponie i cała felga.Tłoczki nasmarowane,klocki

> wyczyszczone,płyn zmieniony tylko zastanawia mnie fakt ze przednie felgi są ciepłe po

> przejechaniu np.10-15km.

A jestes w stanie przepchnać wtedy auto, czy blokuje tak że nie można?

Moze wizyta na Stacji Kontroli na rolkach i pomiar oporów toczenia?

Ciepłe zawsze będą, pytanie jak bardzo...

Osłony (manszety) na tłoczkach sa całe?

Napisano
  • Autor

Przepchnac auto na postoju mogę,osłony całe .Własnie mysle aby je rozgrzac i wtedy wjechac na rolki sprawdze czy delikatnie nie hamują klocki .Jedyna myśl jaka mi przychodzi to ewentualna wymiana przewodów elastycznych(gumowych).Chyba ze goraca felga stalowa przy normalnym hamowaniu i jezdzie to norma w seicento,bo w jakims stopniu tarcza oddaje ciepło tylko pytanie czy az w takim?Moze łozyska ale dwa nagle bez objawów nie powinny strzelic i grzac do takiego stopnia.

Napisano
  • Autor

Opory są ale bardzo minimalne na rolkach.Ale jak podniose auto na lewarku i wcisne pedał hamulca to czuc ten opór.Moze wymienic te przewody elastyczne bo płyn nie do konca sie cofa?Czy mozna jakos sprawdzic te przewody elastyczne nie wykrecajac ich?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.