Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spalenizna z kratek nawiewów

Featured Replies

Napisano

ktoś już miał podobny problem ? czy jestem pierwszy , na zamkniętym obiegu bardziej czuć jakby coś smaliło się, na otwartym mniej ale też zalatuje, najlepsze jest to że nie zawsze,

jutro umówiłem się w aso niestety i sam rozbiórka 100-150 pln i wentylatora nie mają na miejscu no.gif (podejrzewam wentylator), jak zwykle urlop i sypie się auto no.gif

Napisano

> ktoś już miał podobny problem ? czy jestem pierwszy , na zamkniętym obiegu bardziej czuć jakby coś

> smaliło się, na otwartym mniej ale też zalatuje, najlepsze jest to że nie zawsze,

> jutro umówiłem się w aso niestety i sam rozbiórka 100-150 pln i wentylatora nie mają na miejscu

> (podejrzewam wentylator), jak zwykle urlop i sypie się auto

albo rezystor biegów wentylatora ...

Napisano

mnie się spaliła instalacja za zestawem wskaźników (też przez kilka dni było czuć spalenizną) - nie przyszło mi do głowy jak czasami gasły mi przednie światła podczas jazdy...

Napisano
  • Autor

> mnie się spaliła instalacja za zestawem wskaźników (też przez kilka dni było czuć spalenizną) - nie

> przyszło mi do głowy jak czasami gasły mi przednie światła podczas jazdy...

jednak to nie z wentylatora, otworzyłem zaślepkę od bezpieczników i czuć spalonym w tamtej okolicy

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> mnie się spaliła instalacja za zestawem wskaźników (też przez kilka dni było czuć spalenizną) - nie

> przyszło mi do głowy jak czasami gasły mi przednie światła podczas jazdy...

bingo ok.gif

to samo dziś miałem właśnie, coś wadliwa kostka hmm.gif

• 5 miesięcy później...
Napisano

> ktoś już miał podobny problem ? czy jestem pierwszy , na zamkniętym obiegu bardziej czuć jakby coś

> smaliło się, na otwartym mniej ale też zalatuje, najlepsze jest to że nie zawsze,

> jutro umówiłem się w aso niestety i sam rozbiórka 100-150 pln i wentylatora nie mają na miejscu

> (podejrzewam wentylator), jak zwykle urlop i sypie się auto

Melduje się w klubie spalonej kostki. Ciekawi mnie tylko, czy przed awarią nie wymienialiście żarówek na jakieś niestandardowe. Bo ja owszem, na osram cośtam więcej światła. Wprawdzie moc ta sama, więc i prąd ten sam jednak wątpliwość pozostaje.

Napisano
  • Autor

> Melduje się w klubie spalonej kostki. Ciekawi mnie tylko, czy przed awarią nie wymienialiście

> żarówek na jakieś niestandardowe. Bo ja owszem, na osram cośtam więcej światła. Wprawdzie moc

> ta sama, więc i prąd ten sam jednak wątpliwość pozostaje.

wada kostki, żarówki różne miałem więc to nie wina żarówek ok.gif, padliny z ASO powinny wymienić profilaktycznie wszystkim kostki z danego rocznika, bo mi jak dym pojawił się to myślałem że auto zaczyna palić się no.gif

Napisano

A jaki macie rocznik autka?

Bo u mnie coś śmierdzi ale tylko gdy jest włączona nagrzewnica (gdy ciepełko leci hehe.gif ) i nie wiem czy kostka sie wypala czy może to coś innego.

ASO to powinno za darmo w laczkach połowę auta wymienić...

Np. Dźwignie wlewu paliwa, uszczelkę pod głowicą (check), klamki ( u mnie) i teraz tą kostkę... icon_rolleyes.gifangryfire.gif

Napisano
  • Autor

> A jaki macie rocznik autka?

> Bo u mnie coś śmierdzi ale tylko gdy jest włączona nagrzewnica (gdy ciepełko leci ) i nie wiem czy

> kostka sie wypala czy może to coś innego.

> ASO to powinno za darmo w laczkach połowę auta wymienić...

> Np. Dźwignie wlewu paliwa, uszczelkę pod głowicą (check), klamki ( u mnie) i teraz tą kostkę...

2006, z salonu masz czy 2-gi właściciel ?, bo nie mam takich problemów jak Ty

Napisano

> A jaki macie rocznik autka?

> Bo u mnie coś śmierdzi ale tylko gdy jest włączona nagrzewnica (gdy ciepełko leci ) i nie wiem czy

> kostka sie wypala czy może to coś innego.

> ASO to powinno za darmo w laczkach połowę auta wymienić...

> Np. Dźwignie wlewu paliwa, uszczelkę pod głowicą (check), klamki ( u mnie) i teraz tą kostkę...

2005. U mnie dymu nie było, lekko wyczuwalna spalenizna. Poza tym czasem brak świateł mijania (co ciekawe po włączeniu klaksonu zapalały się smile.gif ), ragulacja poziomu świateł też czasem wariowała (zasilane z tego samego obwodu). Cóż może autko nie jest idelane, ale oprócz naprawy zaworów, reszta to raczej duperele.

Napisano

> 2006, z salonu masz czy 2-gi właściciel ?, bo nie mam takich problemów jak Ty

Rocznik 2006 kupno 2007, 1 właściciel. Może taki egzemplarz..., o klamkach ktoś już pisał tylko że (chyba) w cruzie i na innym forum.

A ta rdza na tej dźwigni to inni też pisali że mają.

Gwarancja sie już skończyła wiec teraz... "radź se sam"

• 1 rok później...
Napisano

> Rocznik 2006 kupno 2007, 1 właściciel. Może taki egzemplarz..., o klamkach ktoś już pisał tylko że

> (chyba) w cruzie i na innym forum.

> A ta rdza na tej dźwigni to inni też pisali że mają.

> Gwarancja sie już skończyła wiec teraz... "radź se sam"

witam mam lacetti 1.6 klima... ktoś wie gdzie jest rezystor wiatrka chłodnicy..bo 1 bieg mi sie nie zalacza wiatraka ....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.