Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[f]dziwne objawy jakby paliwa brakowało

Featured Replies

Napisano

Śmigam sobie dzisiaj z Łodzi do domu i w pewnym momencie jak wyrzucałem na luz poczułem szarpanie, myślałem, że kapcia złapałem ale jak zgasł silnik okazało się co jest przyczyną szarpania. Wrzuciłem bieg i puściłem sprzęgło silnik załapał ale brakowało mu mocy, na jałowym gasł jakby brakowało paliwa. Stoczyłem się siłą rozpędu na stację benzynową zgasiłem na kilka minut. Odpaliłem z lekkimi problemami ale jak zapalił palił już na dotyk i jechał normalnie, jednak po kilkudziesięciu kilometrach powtórka z rozrywki. Gaszę na jakiś czas odpalam i jadę normalnie. Zmieniłem filtr paliwa, wcześniej sprawdziłem co jest w starym, czy nie ma wody itd. Poza kilkoma paprochami była sama ropa. Pompa ciągnie bo bez zalewania nowego filtra zgasł raz ale odpalił i paliwo zassał. Dmuchałem w przewód ssący i słychać że bulgocze w zbiorniku więc drożny. Śladów ssania powietrza nie znalazłem, niby wszystko szczelne. Ma ktoś jakiś pomysł co się dzieje?

Po wymianie filtra nie jeździłem więc nie wiem czy to coś pomogło.

Napisano

nie masz jakiegos elektrozaworu po drodze? ja tak mialem i identyczne objawy ... a co zem sie najezdzil po magikach... nawet turbo mi zregenerowali hahaha.gif a problem w koncu sam znalazlem i naprawilem skromny.gif

PS. pod gorke jest tak samo?

Napisano
  • Autor

> nie masz jakiegos elektrozaworu po drodze?

nic mi o tym nie wiadomi, też taka myśl przeszła mi przez głowę, ale po drodze nic do zaworu podobnego nie znalazłem, ale zawór jest przecież na pompie, może on daje ciała.

> PS. pod gorke jest tak samo?

Tak, nie ma to znaczenia, czy pod górkę czy nie.

Napisano

Myślę, że wymiana filtra paliwa powinna pomóc.

Miałem podobny przypadek, że samochód podczas jazdy gasł a za kilka minut dalej można było jechać. Zdarzały się przymulenia w czasie jazdy.

U mnie miało to związek z przejściem na bioester. Filtr paliwa w tempie ekspresowym został zapchany.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> U mnie miało to związek z przejściem na bioester. Filtr paliwa w tempie ekspresowym został

> zapchany.

Mam nadzieję, na bioestrze też śmigam.

Napisano
  • Autor

Nowy objaw, paliwo się cofa. Wszystko suche, nie ma śladów przecięcia przewodu czy niedokręcenia filtra lub złącza.

Jak sprawdzić nieszczelność, lub miejsce którym może zasysać powietrze?

Napisano
  • Autor

Więc tak. Problemem był zapchany filtr. Cofanie się paliwa było następstwem wymiany filtra, uszczelka na nowym miała wadę i przez to paliwo się cofało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.