Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piwo sie rozlało...

Featured Replies

Napisano

Stało się tak, że w podłogę, pod nogami pasażera z tyłu poszedł prawie litr piwa piwo.gif. Stwierdzone to zostało po kilkunastu godzinach od rozlania. Na podłodze leżał tekstylny dywanik, który przez ten czas całkowicie wysechł. Dywanik został zabrany do wyprania. Podłoga pod dywanikiem też już zdążyła wyschnąć.

Po 2 dniach od zdarzenia w aucie nadal czuć przyjemny zapach piwka piwo.gif.

No i teraz pytanie do doświadczonych podobnym zdarzeniem: zapach wywietrzeje bez śladu po tygodniu? Czy trzeba lecieć na gwałt i prać gdzieś? hmm.gif

mar00ha

Napisano

Dodajmy, że oprócz wykładziny na podłodze również wygłuszenie filcowe pływało w piwie facepalm.gif

Czyli pranie dywanika, wykładziny i do tego pewnie wygłuszenie też sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Dodajmy, że oprócz wykładziny na podłodze również wygłuszenie filcowe pływało w piwie

Najprawdopodobniej.

> Czyli pranie dywanika, wykładziny i do tego pewnie wygłuszenie też

No właśnie dlatego zadaje pytanie do praktyków. Bo jak zapach sam wywietrzeje po tygodniu czy dwóch, to nawet nie będę zawracał sobie głowy. Ale nie wiem jak trwały jest zapach piwa piwo.gif w tapicerce. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> No i teraz pytanie do doświadczonych podobnym zdarzeniem: zapach wywietrzeje bez śladu po tygodniu?

początek lata: 3/4 puszki piwa rozpryskuje się we wnętrzu punto, część poleciała na nieprzemakalne obicie przedniego fotela i dała się łatwo zmyć.

jesień: po całodniowym postoju samochodu nadal czuć zapach, jego "przyjemność" mocno dyskusyjna.

Dywaniki wyprane, tapicerka z wierzchu też. Zapach pochodził głównie z wykładziny filcowej. Po zimie minęło zupełnie.

Napisano

Miałem podobny wypadek. Wyprałem sam z obfitą ilością Vanisha do dywanów w większym stężeniu niż zaleca producent środka. Potem wysuszyłem i wietrzyłem przez 1,5 dnia i było ok smile.gif

Napisano

Kurcze, szkoda piwa, aż mnie serce rozbolało jak przeczytałem, że się litr zmarnował beksa.gif

Napisano
  • Autor

> Kurcze, szkoda piwa, aż mnie serce rozbolało jak przeczytałem, że się litr zmarnował

Na domiar złego było to moje ukochane (bo przypominające o zakończonych wakacjach) Karlovacko. crazy.gif

22995-39566.jpg

mar00ha

Napisano

dwie butelki żywca po energicznym ataku zakrętu poszły w pył .... na siedzenie i wykładzine , w 100 % wsiąkło i wyschło ...

po około 2 tyg. bez śladu zapachu , bez żadnych działań ok.gifok.gifok.gif

Napisano

> Kurcze, szkoda piwa, aż mnie serce rozbolało jak przeczytałem, że się litr zmarnował

pewnie mar00ha teraz ze słomką odsysa każdą kropelkę smile.gif

Napisano

> Po 2 dniach od zdarzenia w aucie nadal czuć przyjemny zapach piwka .

Trzeba się cieszyć, że to piwko, a nie mleko...Aczkolwiek dmuchanie w alkomat w razie kontroli gwarantowane hehe.gif

Napisano

> Trzeba się cieszyć, że to piwko, a nie mleko...Aczkolwiek dmuchanie w alkomat w razie kontroli

> gwarantowane

Ja to teściowi powtarzam, bo nie kupuje płynu do szyb, tylko leje produkt "pierwszego tłoczenia" (czyt. gotowania palacz.gif).

Napisano

> Ja to teściowi powtarzam, bo nie kupuje płynu do szyb, tylko leje produkt "pierwszego tłoczenia"

> (czyt. gotowania ).

Ważne, że nie zamarza hehe.gif

Napisano

polej po tym płynem do spryskiwacza niech odparuje a potem vanish. Spryskiwacz ma to do siebie że odparowuje a zapach zostaje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.