Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszczenie i buczenie z przednich kół

Featured Replies

Napisano

Witam. Od pewnego czasu w mojej kropce coś piszczy i zaczyna buczeć w okolicach przedniego lewego koła. Łożyska są ok,tarcze i klocki też wymienione.Piski zaczynają się po przekroczeniu 50 km/h.Mechanik też się dziwi co to może być,podejrzewa przeguby . A koledzy co na ten temat powiedzą?

Napisano

> Witam. Od pewnego czasu w mojej kropce coś piszczy i zaczyna buczeć w okolicach przedniego lewego

> koła. Łożyska są ok,tarcze i klocki też wymienione.Piski zaczynają się po przekroczeniu 50

> km/h.Mechanik też się dziwi co to może być,podejrzewa przeguby . A koledzy co na ten temat

> powiedzą?

hamulce Ci nie odbijają do końca i klocek delikatnie szoruje po tarczy

jak zacznie piszczeć naciśnij lekko hamulec, jak ustanie to rozbierać i czyścić prowadnice

Napisano
  • Autor

> hamulce Ci nie odbijają do końca i klocek delikatnie szoruje po tarczy

> jak zacznie piszczeć naciśnij lekko hamulec, jak ustanie to rozbierać i czyścić prowadnice

niestety to nie hamulec,też tak podejrzewałem ale z hamulcami jest wszystko ok.

Napisano

> niestety to nie hamulec,też tak podejrzewałem ale z hamulcami jest wszystko ok.

Sprawdź przegub. U mnie szorowało po przekroczeniu 60km/h i samo od siebie po przejechaniu 550km przestało. Po jakichś dwóch miesiącach padł przegub zewnętrzny na tym kole, z którego dochodziły odgłosy. Tez myślałem z początku że to hamulce (specyficzny odgłos tarcia) bo miesiąc wcześniej wymieniałem komplet ale to nie to. Przegub zdychał.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź przegub. U mnie szorowało po przekroczeniu 60km/h i samo od siebie po przejechaniu 550km

> przestało. Po jakichś dwóch miesiącach padł przegub zewnętrzny na tym kole, z którego

> dochodziły odgłosy. Tez myślałem z początku że to hamulce (specyficzny odgłos tarcia) bo

> miesiąc wcześniej wymieniałem komplet ale to nie to. Przegub zdychał.

Tak to chyba jednak przegub,,,,i teraz dylemat ,czy wymienić oba ,czy tylko ten padający?

Napisano

> Tak to chyba jednak przegub,,,,i teraz dylemat ,czy wymienić oba ,czy tylko ten padający?

Ja wymieniałem padający, dwa razy padł mi z prawej raz z lewej strony wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.