Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpanie

Featured Replies

Napisano

Witam,mam mały problem z moim Uniaczkiem, od jakiegoś miesiąca przy redukcji biegów z wyższego niżej i gdy zbyt pozno wysprzegle, autem zaczyna strasznie szarpać np.4 bieg-na liczniku 40km to silnik chce wyskoczyć z auta. Muszę pamiętać zeby wczesniej redukować .Problem występuje zawsze przy redukcji biegów.Co może być przyczyną tego szarpania??

Napisano

> szarpać np.4 bieg-na liczniku 40km

> to silnik chce wyskoczyć z auta.

i się mu nie dziwie facepalm.gif

Napisano

za wysoki bieg 270751858-jezyk.gif przy takim podejściu powinieneś mieć skrzynię z jakiejś ciężarówki alien.gif

jak zachowuje się przy 40 km/h na 2 i na 3 biegu ?

Napisano

> i się mu nie dziwie

offtopic.gifnono.gifzlosnik.gif

Napisano

zlosnik.gif

no co przecie tu kącik techniczny a nie szkoła jazdy grinser006.gif

żeby nie było to poducha od skrzyni jak szarpie zlosnik.gif

Napisano

> Witam,mam mały problem z moim Uniaczkiem, od jakiegoś miesiąca przy redukcji biegów z wyższego

> niżej i gdy zbyt pozno wysprzegle, autem zaczyna strasznie szarpać np.4 bieg-na liczniku 40km

> to silnik chce wyskoczyć z auta. Muszę pamiętać zeby wczesniej redukować .Problem występuje

> zawsze przy redukcji biegów.Co może być przyczyną tego szarpania??

Se kolega założy obrotomierz i jeździ we właściwych przedziałach obrotów...

Napisano
  • Autor

Wyrażnie napisałem że problem jest od niedawna,nie jestem kierowcą od tygodnia i wiem jak redukować biegi,liczyłem na jakieś konkretne odpowiedzi.

Napisano

> Wyrażnie napisałem że problem jest od niedawna,nie jestem kierowcą od tygodnia i wiem jak redukować

> biegi,liczyłem na jakieś konkretne odpowiedzi.

no, taki masta z Ciebie, jak jeździsz 40 na 4 screwy.gif nawet Kordek tak nie katuje samochodu icon_rolleyes.gif przez Twoją wiedzę jak redukować i doświadczenie ekstra drajwera poduszka pod skrzynią poszła się 270747800-sex.gifhmm.gif

Napisano

> Wyrażnie napisałem że problem jest od niedawna,nie jestem kierowcą od tygodnia i wiem jak redukować

redukować chyba w traktorze

Napisano

Wyprostuj wydech i przeczyść z sadzy na jakiejś niemieckiej autostradzie, najlepiej pociągnij do odcięcia zakrecony.gif a mu powinno przejść zeby.GIF

Napisano

> Se kolega założy obrotomierz i jeździ we właściwych przedziałach obrotów...

ale czemu koledzy nalatujecie na kolegę? spojrzał ktokolwiek w książce na przełożenia i prędkości obrotowe odpowiadające 1000obr/min? dla silnika 1.4 i 1.4T 1000obr/min na IV biegu to ~27km/h, więc tym bardziej przy 40km/h silnik nie powinien szarpać (ofkors wykluczam mocne deptanie pedału gazu celem przyspieszenia). sam dojeżdżając gdzieś na obojętnie jakim biegu wysprzęglam przy ~1000obr i nic nie szarpie. ewenement? hmm.gif

Napisano

obojętnie jakim biegu wysprzęglam

> przy ~1000obr i nic nie szarpie. ewenement?

Przy około 1500 włącza się ponownie wtryskiwacz... ile to będzie km/h w 1.4? Wg. mnie jazda naszymi seryjnymi silniczkami poniżej 2krpm jest, że tak powiem mocno naciągana... mowa oczywiście o jeździe... nie o dojeżdżaniu do skrzyżowania np. gdzie poprostu się toczymy...

Napisano

> i się mu nie dziwie

A ja tak dziwię mu się bo sam przy hamowaniu silnikiem wysprzęglam przy niższych prędkościach.

Według mnie to nie będą poduszki - bo to już efekt wtórny braku tłumienia - a raczej albo brak powietrza, albo słaba iskra lub w nieodpowiednim momencie. hmm.gif

Napisano

> Przy około 1500 włącza się ponownie wtryskiwacz...

pewnie masz rację - aż tak głęboko nie spenetrowałem mojego niuńka biglaugh.gif sugeruję się jedynie tym, że auto puszczone bez gazu na I czy II biegu (na III też? hmm.gif) toczy się i utrzymuje prędkość wolnych obrotów. i tak jak pisałem - nawet hamując przy zapiętym biegu wysprzęglam w okolicach 1000obr i nic nie szarpie. niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.