Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Malowanie stalówek

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Co polecacie do malowania felg stalowych? Kuzyn wypiaskował i nie wie co dalej. Proszkowe malowanie odpada. Do pistoletu też nie mamy dostępu. Jakiś Hammerite? Ewentualnie specjalny spray? Nie wiemy czego szukać confused.gif

Napisano

> Witam wszystkich. Co polecacie do malowania felg stalowych? Kuzyn wypiaskował i nie wie co dalej.

> Proszkowe malowanie odpada. Do pistoletu też nie mamy dostępu. Jakiś Hammerite? Ewentualnie

> specjalny spray? Nie wiemy czego szukać

A dlaczego proszkowe odpada? I jakie to felgi? Seria stal?

Napisano
  • Autor

> A dlaczego proszkowe odpada? I jakie to felgi? Seria stal?

Proszek wyjdzie drogo w mojej okolicy. Felgi to jakieś stare stalówki seryjne z BMW. Wolałbym to zrobić domowym sposobem zlosnik.gif

Napisano

> Proszek wyjdzie drogo w mojej okolicy. Felgi to jakieś stare stalówki seryjne z BMW. Wolałbym to

> zrobić domowym sposobem

domowym sposobem to szczotka druciana, szlifowanie i malnięcie lakierem, swoje malnąłem wysokotemperaturowym do wydechów smile.gif

Napisano
  • Autor

> domowym sposobem to szczotka druciana, szlifowanie i malnięcie lakierem, swoje malnąłem

> wysokotemperaturowym do wydechów

Akurat piaskowanie miałem zrobione za czteropak, więc czyszczenie odpada. Więc wystarczy jakiś lakier w sprayu, typu ten wysokotemperaturowy?

Napisano

> Akurat piaskowanie miałem zrobione za czteropak, więc czyszczenie odpada. Więc wystarczy jakiś

> lakier w sprayu, typu ten wysokotemperaturowy?

dokładnie, nic więcej... u mnie wytrzymało rok czyli 30 kkm jazdy w zimie, lecie, deszczu, śniegu i błocie, po kamieniach, piasku, lodzie itp... ogólnie extremalne używanie... smile.gif

Napisano

> Co polecacie do malowania felg stalowych?

Podkład w sprayu + lakier do felg w sprayu + klar w sprayu (dla lepszego zabezpieczenia, szczególnie przed solą w zimie)

Napisano

Zejk bierze bodajże 50 zł od koła, więc nie jest to jakaś straszna kwota wink.gif

no i masz na miejscu w Tomaszowie wink.gif

Napisano

ja swoje malnalem hameritem i jezdze juz 2 rok, na razie tylko brud sie na nich odklada ale nie rdza

Napisano
  • Autor

> ja swoje malnalem hameritem i jezdze juz 2 rok, na razie tylko brud sie na nich odklada ale nie

> rdza

Teraz to już po ptokach grinser006.gif Kuzyn na Hammerite się zdecydował, tak jak kolega. Zobaczymy po zimie jak to będzie wyglądało waytogo.gif

Napisano

> Witam wszystkich. Co polecacie do malowania felg stalowych? Kuzyn wypiaskował i nie wie co dalej.

> Proszkowe malowanie odpada. Do pistoletu też nie mamy dostępu. Jakiś Hammerite? Ewentualnie

> specjalny spray? Nie wiemy czego szukać

A czemu proszkowe odpada?

Ja dałem do renowacji cztery felgi stalowe od Poloneza.

Zawiozłem takie brudne od pyłu klockowego, smaru, rdzy, a odebrałem pięknie pomalowane proszkowo na srebrno.

Normalnie taka renowacja felgi kosztuje 120zł, a mi to zrobili za 60 z uwagi na to, że coś im tam nie wyszło i trochę, wręcz niezauważalnie zżółkła farba w niektórych miejscach.

Jeden zimowy sezon już przejeździły i nic się nie dzieje, nic się nie łuszczy, nie ma grama rdzy.

Moim zdaniem malowanie proszkowe to najlepsza rzecz pod słońcem.

Napisano
  • Autor

> A czemu proszkowe odpada?

> Ja dałem do renowacji cztery felgi stalowe od Poloneza.

> Zawiozłem takie brudne od pyłu klockowego, smaru, rdzy, a odebrałem pięknie pomalowane proszkowo na

> srebrno.

> Normalnie taka renowacja felgi kosztuje 120zł, a mi to zrobili za 60 z uwagi na to, że coś im tam

> nie wyszło i trochę, wręcz niezauważalnie zżółkła farba w niektórych miejscach.

> Jeden zimowy sezon już przejeździły i nic się nie dzieje, nic się nie łuszczy, nie ma grama rdzy.

> Moim zdaniem malowanie proszkowe to najlepsza rzecz pod słońcem.

Co do jakości i efektu malowania proszkowego to nie mam żadnych wątpliwości że to najlepsza opcja. Jednak mój kuzyn nie chciał "przeinwestować" starych felg. Ma nadzieję że starczą mu jeszcze na ok. 2 lata, myśli że w tym czasie zmieni samochód.

Napisano

> Co do jakości i efektu malowania proszkowego to nie mam żadnych wątpliwości że to najlepsza opcja.

> Jednak mój kuzyn nie chciał "przeinwestować" starych felg. Ma nadzieję że starczą mu jeszcze

> na ok. 2 lata, myśli że w tym czasie zmieni samochód.

Zawsze może się jeszcze dogadać z kimś kto akurat wiezie coś do cynkowni i dorzucić do tego felgi. Brat tak właśnie zrobił, dogadał się z moim znajomym, który wiózł przyczepę do ocynkowania i przy okazji za jednym zamachem udało się ocynkować jeszcze felgi do jego Golfa IV.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.