Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC899i ciężko odpala

Featured Replies

Napisano

Witam, problem z moim cienkim 899 wtrysk, ciężko odpala, szczególnie jak ciepły, czasem odpali dopiero jak dłużej pokręci rozrusznik, czasem dopiero za drugim razem, za drugim razem łapie od razu, jeżeli miał ktoś podobne problemy proszę o pomoc.

Napisano

Też tak miałem w czasie jednej zimy, że za pierwszym razem na cieplejszym silniku trzeba było długo kręcić żeby załapał, aa zaś za drugim palił na dotyk. Na zimnym też palił od razu. Za to czasami robiłem tak, że przekręciłem stacyjkę bez odpalania, przeczekałem aż pompa przestanie pracować, wyłączałem i włączałem stacyjkę drugi raz to palił bez problemu. Problem pojawił się tylko parę razy i zaraz po tamtej zimie nigdy się nie powtórzył, więc może u Ciebie też samo zniknie. Podejrzewam, że to coś z układem paliwowym, zapowietrzenie?

Napisano
  • Autor

> Też tak miałem w czasie jednej zimy, że za pierwszym razem na cieplejszym silniku trzeba było długo

> kręcić żeby załapał, aa zaś za drugim palił na dotyk. Na zimnym też palił od razu. Za to

> czasami robiłem tak, że przekręciłem stacyjkę bez odpalania, przeczekałem aż pompa przestanie

> pracować, wyłączałem i włączałem stacyjkę drugi raz to palił bez problemu. Problem pojawił się

> tylko parę razy i zaraz po tamtej zimie nigdy się nie powtórzył, więc może u Ciebie też samo

> zniknie. Podejrzewam, że to coś z układem paliwowym, zapowietrzenie?

nie mam bladego pojęcia ocb ... dziś pomimo, że się ostudził sporo, nie chciał odpalić za pierwszym, za drugim zapalił. Może pompa paliwa, ale to chyba jaja tez działyby się podczas jazdy jak pompa, a jak się już ruszy i jedzie to spokój jest :/

Napisano

> problem z moim cienkim 899 wtrysk, ciężko odpala, szczególnie jak ciepły, czasem odpali

> dopiero jak dłużej pokręci rozrusznik, czasem dopiero za drugim razem, za drugim razem łapie

mialem podobnie, objawy prawie ustapily, jak zaczalem od czasu do czasu dolewac denaturatu do baku ok.gif.

Napisano
  • Autor

> mialem podobnie, objawy prawie ustapily, jak zaczalem od czasu do czasu dolewac denaturatu do baku

> .

a w jakim celu ten denat? bo nie kumam.

Napisano

> a w jakim celu ten denat? bo nie kumam.

a to chyba ze paliwko z wody oczyscic czy jakos tak

Napisano

dobrze myślisz koleżanko. Woda zmiesza się z denaturatem, a ten następnie z paliwem i zostanie wydalony z baku

Napisano

> dobrze myślisz koleżanko. Woda zmiesza się z denaturatem, a ten następnie z paliwem i zostanie

> wydalony z baku

a mowili ze nic ze mnie nie bedzie xD hmm.gif

Napisano

> mialem podobnie, objawy prawie ustapily, jak zaczalem od czasu do czasu dolewac denaturatu do baku

> .

a jaki ma to wpływ na katalizator? jesli duzo wody ma w baku to niech zmieni stacje na której tankuje 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> a jaki ma to wpływ na katalizator? jesli duzo wody ma w baku to niech zmieni stacje na której

> tankuje

szczerze mówiąc to nie wiem czy mam wodę w baku .. nie zaglądałem, a nawet jakby była to przecież nie paliłby w ogóle nie? a on ewidentnie na ciepłym silniku ma problem z zapłonem, za pierwszym razem po dłuższym kręceniu albo nawet dopiero za drugim, a jak przekręcę kluczyk dwa razy, pompa podpompuje te dwa razy to załapie od razu, wątpię żeby to była woda :/ nawet jakby to skąd? a tankuję w sumie na Orlenie, czasem nawet nasypie mu 98 do pełna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.