Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hydronic II w Avensisie.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ma ktos może doświadczenia z ogrzewaniem postojowym Hydronic w Ave?

Znajomy kupił taki samochód i sprzedający nagadał mu, żeby przypadkiem nie włączył tego ogrzewania jak układ klimatyzacji (klima automatyczna) nie zostanie przy wyłączaniu ustawiony w odpowiedniej pozycji, bo spali się coś w tym urządzeniu. Nie potrafił niestety przekonująco określić jakie to było ustawienie i dlatego sam nie używał ogrzewania a teraz znajomy też boi się nawet dotknąć pilota.

Ktoś wie jakie to ustawienie? Miał ktoś może do czynienia z Avensisem z ogrzewaniem Ebesprecher'a?

Aha... Avensis rok 2005-2007... dokładnie nie wiem.

Pozdrawiam

drive.gif

Napisano

> Ktoś wie jakie to ustawienie? Miał ktoś może do czynienia z Avensisem z ogrzewaniem Ebesprecher'a?

> Aha... Avensis rok 2005-2007... dokładnie nie wiem.

To nie jest fabryczny gadżet, tylko jakiś rzeźbik.

Sugeruję wizytę w zakładzie zajmującym się serwisem postojówek i zapewne wszystko się wyjaśni.

Tzn oprócz standardowego "Łoooo, panie! Kto to panu założył!"

Napisano
  • Autor

> To nie jest fabryczny gadżet, tylko jakiś rzeźbik.

> Sugeruję wizytę w zakładzie zajmującym się serwisem postojówek i zapewne wszystko się wyjaśni.

> Tzn oprócz standardowego "Łoooo, panie! Kto to panu założył!"

Rzeźbik dilera, bo auto miało ten gadżet montowany przed wyjazdem z salonu.

Na stronie Eberspecher chwali się, ze takie zestawy montują fabrycznie, ale ten fabrycznie nie był założony bo jest na oddzielnej fakturze.

Masz może jakiś godny polecenia namiar na taki serwis ogrzewania, bo ja żadnego nie znam.

Dzięki

zlosnik.gif

Napisano

> Masz może jakiś godny polecenia namiar na taki serwis ogrzewania, bo ja żadnego nie znam.

Niestety nie.

Napisano

> Witam,

> Ma ktos może doświadczenia z ogrzewaniem postojowym Hydronic w Ave?

> Znajomy kupił taki samochód i sprzedający nagadał mu, żeby przypadkiem nie włączył tego ogrzewania

> jak układ klimatyzacji (klima automatyczna) nie zostanie przy wyłączaniu ustawiony w

> odpowiedniej pozycji, bo spali się coś w tym urządzeniu. Nie potrafił niestety przekonująco

> określić jakie to było ustawienie i dlatego sam nie używał ogrzewania a teraz znajomy też boi

> się nawet dotknąć pilota.

> Ktoś wie jakie to ustawienie? Miał ktoś może do czynienia z Avensisem z ogrzewaniem Ebesprecher'a?

> Aha... Avensis rok 2005-2007... dokładnie nie wiem.

Ja mam dokładnie taki zestaw: Avenis D-CAT z 2007 + Ebesprecher (hydronic z pilotem) dokładany w salonie roku po zakupie

(3 dni zakładali, ale w końcu założyli i sobie działa).

Faktem jest, że aby grzalo do kabinki trzeba ustawic nawiewy "3 kreseczki" i guzik "na szybe" i temperaturka "HI" (zreszta mowi o tym instrukcja) - co jest jednak dość upierdliwe.

Ale sama zabawka jest super (zwłaszcza zimą z małym dzieckiem)

Natomiast pierwsze slysze ze jak nie ustawie to cos sie spali - swoja droga zdarzylo sie tak wielokrotnie bo np. sobie zaprogramowałem odpalenie ogrzewania rano, ale zapomnialem ustawic nawiewu, nic sie nie spalilo, tylko silnik byl cieplejszy (uklad sobie i tak pracuje, tylko bez ustawienia ma problem z dmuchaniem do kabiny)

IMO zadna wielka filozofia.

Jesli moge odpowiedziec na jakies jeszcze pytania - pisz

edit:

nawet mam skanik odpowiedniego kawałka insturkcji na kompie - wprawdzie slabo widac zdjecie, ale jest

79710475.jpg

Napisano
  • Autor

> Ja mam dokładnie taki zestaw: Avenis D-CAT z 2007 + Ebesprecher (hydronic z pilotem) dokładany w

> /CIACH/

> edit:

> nawet mam skanik odpowiedniego kawałka insturkcji na kompie - wprawdzie slabo widac zdjecie, ale

> jest

Super.

Dzięki. Przekażę.

Jakby co to wrócę do tematu.

Pozdrawiam

JK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.