Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kontrolka ładowania

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z swoim CCSem. Dziś zaświeciła mi się kontrolka ładowania aku. Najlepsze że po przekroczeniu 3,5k obrotów poprostu gaśnie. Do tych obrotów sie tak lekko żarzy.

Zdarzyło mi sie juz to drugi raz. Za pierwszym razem ledwo po wyjechaniu z warsztatu gdzie mi wydech spawali zapaliła się, ale po jakiś 5km zgasła. Od tamtej pory (ponad miesiąc temu) nic się nie działo.

Czyżby altek już mówił papa? Może gdzieś wilgoci dostał na kablach po wczorajszych ulewach?

Napisano

prawdopodobnie padł regulator napięcia ze szczotkami

Napisano

> prawdopodobnie padł regulator napięcia ze szczotkami

nie koniecznie ale warto sprobowac koszt nie wielki, a jak nie to oddac do regeneracji i zrobic profi ok.gif

Napisano

mialem identycznie. Diody powiedzialy 30.GIF

Napisano

mialem 2 tygodnie temu to samo, regulator ze szczotkami, oryginał 35zł, da sie to wymienic na aucie

Napisano
  • Autor

Da się tym tak przejeździć jeszcze do piątku? Musze do pracy jakos dojeżdżać, a tylko autem się moge dostać.

Czy lepiej jak najszybciej to wymienic by nie padlo bardziej i bym w trasie nei stanął gdzieś?

Napisano

> Da się tym tak przejeździć jeszcze do piątku? Musze do pracy jakos dojeżdżać, a tylko autem się

> moge dostać.

> Czy lepiej jak najszybciej to wymienic by nie padlo bardziej i bym w trasie nei stanął gdzieś?

nie powiedziane kiedy padnie moze dzis moze za kilka dni

Napisano

> Da się tym tak przejeździć jeszcze do piątku? Musze do pracy jakos dojeżdżać, a tylko autem się

> moge dostać.

> Czy lepiej jak najszybciej to wymienic by nie padlo bardziej i bym w trasie nei stanął gdzieś?

ja jezdzilem tak pol roku i jezdzilem smile.gif

Napisano
  • Autor

Aha bo właśnie problem bo do pracy mam 20km w jedną stropne i samymi lasami i zadup... więc jak gdzies stane to moge miec problem.

Napisano

> Aha bo właśnie problem bo do pracy mam 20km w jedną stropne i samymi lasami i zadup... więc jak

> gdzies stane to moge miec problem.

mi za pierwszym razem jak sie zaczelo tak robic dojechalem do katowic i z katowic do piekar i tak przez dwa dni, za drugim razem jak sie zaswiecila dojechalem tyle ile pradu starczylo w aku. Takze wybor nalezy do Ciebie zeby.GIF

Napisano

> Aha bo właśnie problem bo do pracy mam 20km w jedną stropne i samymi lasami i zadup... więc jak

> gdzies stane to moge miec problem.

Wymień regulator, koszt niewielki, a w starym szczoty pewnie też sie zużyły, wiec nawet jakby nie to , to na tym nie stracisz.

Napisano

jak już zacznie się świecić po wyżej 3,5 tyś to szybko wymieniaj. W sumie ja bym to od razu wymienił. Do wymiany tego nie musisz wyciągać altka z auta, a roboty na 10 minut

Napisano

Tak jak koledzy mówią - wymień lepiej bo później nie dość że staniesz w trasie to nierówne ładowanie może uszkodzić Ci aku (mniej lub bardziej) i znów dojda koszty i dziwne akcje z elektryką. Kup regulator ze szczotkami i wymień - da się na aucie zrobić bez wyjmowania altka - tylko trzeba trochę się powyginać smile.gif

Pozdro

Napisano
  • Autor

Wróciłem z pracy i kontrolka tak ledwo ledwo sie świeci. Trzeba sie przyjzec by zauważyc. Dobra podjade do sklepu i kupię co potrzeba.

Napisano

> Wróciłem z pracy i kontrolka tak ledwo ledwo sie świeci. Trzeba sie przyjzec by zauważyc. Dobra

> podjade do sklepu i kupię co potrzeba.

A co kupisz? grinser006.gif

Napisano

> myśle że to diody

też myślę, że to diody, kontrolka ładowania gaśnie mi po przygazowaniu do 3tys obrotów, regulator napięcia ze szczotkami wymieniłem, i niestety nic to nie dało ok.gif

Napisano
  • Autor

> A co kupisz?

y ten regulator grinser006.gif

Nie wiem nie znam się dlatego pytam tu na forum hehe.gif

Napisano
  • Autor

A dziś juz wogóle nie świeci tak kontrolka od ładowania niewiem.gif

Napisano

> A dziś juz wogóle nie świeci tak kontrolka od ładowania

a mierzyles ile masz ladowania?

Napisano
  • Autor

Nie mierzyłem ponieważ:

A. nie wiem jak

B. Nie mam czym

Napisano

> Nie mierzyłem ponieważ:

> A. nie wiem jak

> B. Nie mam czym

miernikiem zeby.GIF idz do pierwszego lepszego warsztatu i ci to zmierza raczej za free smile.gif

Napisano

> Witam.

> Mam problem z swoim CCSem. Dziś zaświeciła mi się kontrolka ładowania aku. Najlepsze że po

> przekroczeniu 3,5k obrotów poprostu gaśnie. Do tych obrotów sie tak lekko żarzy.

> Zdarzyło mi sie juz to drugi raz. Za pierwszym razem ledwo po wyjechaniu z warsztatu gdzie mi

> wydech spawali zapaliła się, ale po jakiś 5km zgasła. Od tamtej pory (ponad miesiąc temu) nic

> się nie działo.

> Czyżby altek już mówił papa? Może gdzieś wilgoci dostał na kablach po wczorajszych ulewach?

u mnie w 7secie sie tez tak ta od akumulatora sie swieci delikatnie jak niskie obroty ma, lekko gaz wciskasz to znika, puszczasz dalej sie pojawia :| juz ponad rok czasu tak ... Jak sie pasek alternatora urwal to po zalozeniu ok nie swiecilo sie w ogole i za pare dni to samo beksa.gif nie wiem czy te diody czy szczotki sie juz koncza chociaz po wymianie na nowki tez tak bylo ....

Napisano

> idz do pierwszego lepszego warsztatu i ci to zmierza raczej za free

tia... jasne. za free to mozna najwyzej w pysk dostac

obok mnie w profesjonalnym warsztacie za pomiar biorą 10 zł

Napisano

> Nie mierzyłem ponieważ:

> A. nie wiem jak

jak chcesz to podjedz do mnie i zmierzymy

Napisano

nawet teraz za free w pysk nie leją zeby.GIF co do samego pomiaru to bierzesz kolego novo miernik. Przykładasz końcówki do biegunów i robisz pomiar. Oczywiście voltomierz ustawiasz na napięcie stałe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.