Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto 2-1.2 8v - problem z praca na benzynie

Featured Replies

Napisano

Witam.

a jednak wrociłem jako były posiadacz ww autka po porady.

Mianowicie problem jest taki, auto ostatnimi czasy zaczeło dziwnie sie zachowywac tylko na PB (na gazie wsio ok) a mianowicie,

po zapaleniu chodzi jakby nie na wszystkie gary, wyraznie go cos dusi (po nacisnieciu gazu prykanie z wydechu dopiero po chwili wchodzi na wyzsze obroty) - zaznaczam na gazie wszystko w normie.

autem jezdzi ojciec od ok 1 roku, ostatnimi czasy robił dłuzsza trase i zbiegło sie to z ulewa która go złapała i musiał sie zatrzymac bo nie dało rady jechac, nie wiem czy przypadkowo ale zbiegło sie to z pozniejszymi problemami z jazda i odpalaniem na PB.Zaznaczam problem wystepuje rowniez po zagrzaniu auta ale tylko na PB.

moje spostrzezenia.

-wczoraj gdy robiłem jazde testowa zauwazyłem ze na wyswietlaczu pojawił sie napis "error" badz "led error".

-drugie spostrzezenie ze auto od ok chyba 2 lat nie miało lanej nowej benzyny, od kiedy go sprzedawałem miał prawie cały bak a ojciec wyjezdził do ok 1/4 baku i jeszcze go nie tankował.

co zostało zrobione:

-kable NGK zmienione wczoraj

-swiece ok 5 tys. temu

-filtry tez ok 5 tys. temu

-wlany wczoraj do baku siuwaks STP usuwajacy wode z paliwa

jakies rady co dalej??

i teraz pytania:

-"error" czy jest mozliwosc w punto 2 ze auto np. po obfitym deszczu przechodzi w tryb serwisowy (złapało powiedzmy jakies błedy itp. i przechodzi w tryb serwisowy- miałem tak w fabi gdy wjechałem w jezioro wody na ulicy-auto wyraznie straciło moc i przeszło na tryb serwisowy-efektem czego trzeba było kasowac błedy)

-czy problem paliwa moze powodowac takie objawy dygotki silnika??

-co jeszcze ewentualnie sprawdzic samemu zanim oddac auto do mechaniora, bo nie chce aby rozkopywali mi polowe auta a okaze sie ze problemem jest cos błachego.

owszem bede go podłaczał pod kompa ale to za chwile, najpierw chce wykluczyc wszystkie pirdoły typu paliwo itd.

pozdrawiam

Napisano

jesli problem tylko na benzynie, to do sprawdzenia pompa paliwa i wtryskiwacze paliwa IMO.

ile jezdzi i czy ojciec na gazie odpala?

Napisano
  • Autor

> jesli problem tylko na benzynie, to do sprawdzenia pompa paliwa i wtryskiwacze paliwa IMO.

> ile jezdzi i czy ojciec na gazie odpala?

instalacja sekwencja wiec zawsze na benzynie do złapania temp. chyba 35stopni.

a ile jezdzi stos mało.

pompa hmmm???

na kompie to wyjdzie??

Napisano

Podłączałeś do kompa ? Jakieś błędy ?

Napisano

ja bym się na tym paliwie skupił

2lata to straszny okres leżakowania, do tego zimy, wilgotność, ect

STP raczej dużo nie da, zalać pod korek jakiegoś Vpower'a, a najlepiej spuścić to co jest i zalać nowym.

Napisano

> instalacja sekwencja wiec zawsze na benzynie do złapania temp. chyba 35stopni.

> a ile jezdzi stos mało.

no to sie zastanawiam ile, bo jednak powinno ubywac tego paliwa, a przez dwa lata, to hohoho...

> pompa hmmm???

> na kompie to wyjdzie??

nie.

Napisano
  • Autor

> Podłączałeś do kompa ? Jakieś błędy ?

jeszcze nie, po niedzieli musze wytargac ojca i gdzies podjechac

Napisano
  • Autor

> no to sie zastanawiam ile, bo jednak powinno ubywac tego paliwa, a przez dwa lata, to hohoho...

no niestety, ojciec smiga autem raczej sporadycznie a jezeli juz to długie trasy gdzie auto idzie cały czas na gazie po rozgrzaniu, stad małe zuzycie PB.

> nie.

Napisano

Ja mam/miałem podobny problem

tzw.

na gazie śmiga,

na benzynie przerywa i jest jakiś mułowaty, Na biegu jałowym na gazie kręcił obroty do 7000, a na benzynie tylko 4000 i sie wahały.

Powymieniałem świece, kable, filtry, podpoiłem kompa (nic nie pokazał)

byłem u gazownika instalka gazu w idealnym stanie, obie sady pracują prawidłowo.

Zostało tylko podejrzenie pompy i wtryskiwaczy?

Zrobiłem tak:

dolałem do połowy baku preparatu do czyszczenia wtrysków STP i 1litr Denaturatu i wyjeździłem to paliwo.

Teraz już nie przerywa jeszcze te obroty teraz na benzynie przerywa przy 6000

Wiec obstawiam ze to wina wtryskiwaczy lub paliwa była.

CO z tego że odpalasz na benzynie a potem jedziesz nad morze 600km. A w baku masz paliwo z tamtego roku bo tylko tyle wyjeździłeś. tuk.gif

Napisano

trzeba jechać na komputer, najlepiej examiner, może sonda może nie ciężko powiedzieć, może pompa paliwa albo wtryski - trzeba jechać na komputer

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.