Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uno i zepsute zawory

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam uno 1.4 fire a w nim dwa zepsute zawory. Przez co nie ma kompresji w dwoch cylindrach. Tak powiedzial mechanik. A ze nie mam pojecia duzego o takiej usterce mam pytanie. Mechanik twierdzi ze nie oplaca sie tego naprawiac. Ale jakoś mowil o tym bez przekonania... i nie wiem co robic? samochod jest ogolnei w dobrym stanie wiec chcialbym nim jeszcze pojezdzic a tu mi "specjalista" sugeruje zlomowanie. Nie wiem do konca czy ma racje. Co o tym myslicie?

Napisano

> Witam. Mam uno 1.4 fire a w nim dwa zepsute zawory. Przez co nie ma kompresji w dwoch cylindrach.

> Tak powiedzial mechanik. A ze nie mam pojecia duzego o takiej usterce mam pytanie. Mechanik

> twierdzi ze nie oplaca sie tego naprawiac. Ale jakoś mowil o tym bez przekonania... i nie wiem

> co robic? samochod jest ogolnei w dobrym stanie wiec chcialbym nim jeszcze pojezdzic a tu mi

> "specjalista" sugeruje zlomowanie. Nie wiem do konca czy ma racje. Co o tym myslicie?

Zmień specjalistę. Po prostu zwyczajnie mu się ie chce. On to by wolał olej wymienić lub klocki hamulcowe. A tak postawił diagnozę wyssaną z palca, a Tobie zostawił zagadkę.

Prawdziwy mechanik, przyjął by samochód, rozkręcił i zobaczył co i jak, ewentualnie dał głowice do regeneracji i zrobił wszystko na cacy. Fakt, że może by i to kosztowało ale ja bym wolał nawet więcej zapłacić ale mieć fachowego majstra, któremu warto dać nawet ostatnie pieniądze byle by pochodził do swojej pracy z pasją, zaangażowaniem i uczciwie grał w otwarte karty.

Napisano

Jak zawory pogięte to zmieniaj odrazu na 1.2 16v albo coś podobnego smile.gif

Napisano

> Witam. Mam uno 1.4 fire

Witaj. Nie masz.

No chyba, że jesteś pierwszym, który wsadził do Uno 1.4 FIRE a my o tym nie wiedzieliśmy hehe.gif

Co do Twojego problemu - zmień mechanika ok.gif

Napisano

Po pierwsze, masz uno 1.4 czy fire (1.0 lub 1.1)...

dwa... co znaczy zepsute zawory?

trzy, zmień mechanika

Napisano

> Po pierwsze, masz uno 1.4 czy fire (1.0 lub 1.1)...

> dwa... co znaczy zepsute zawory?

> trzy, zmień mechanika

Zepsute, znaczy się pewnie ma luzy nie tak i trzeba regulować płytkami, a mechanikowi się nie chce screwy.gif

Napisano
  • Autor

> Zepsute, znaczy się pewnie ma luzy nie tak i trzeba regulować płytkami, a mechanikowi się nie chce

Witam.

Pare dni byłem bez internetu i nie mogłem nic napisać.

Więc tak silnik to 1.4 i.e. Z rozpędu napisałem fire. Sorki

Co do zaworów. poszła rolka napinacza w rozrządzie. pasek się nie zerwał. Tylko uderzyło w dwa zawory. Przez co nie ma kompresji w cylindrach.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam.

> Pare dni byłem bez internetu i nie mogłem nic napisać.

> Więc tak silnik to 1.4 i.e. Z rozpędu napisałem fire. Sorki

> Co do zaworów. poszła rolka napinacza w rozrządzie. pasek się nie zerwał. Tylko uderzyło w dwa

> zawory. Przez co nie ma kompresji w cylindrach.

> Pozdrawiam

Taniej i szybciej Ci wyjdzie przekładka całej używanej czapy

Napisano
  • Autor

> Taniej i szybciej Ci wyjdzie przekładka całej używanej czapy

hmmmm czapy? confused.gif Nie wiem co to jest i jak tego szukać smile.gif Można prosić jakąś podpowiedź?

Napisano

Chodzi o kompletną głowice, wraz z zaworami.

Napisano

> hmmmm czapy? Nie wiem co to jest i jak tego szukać Można prosić jakąś podpowiedź?

mam jak coś dobrą smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.