Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co myślicie o mussch do opon motocyklowych?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, czekam na Wasze opinie.

Jakby ktoś chciał to piszcie rozmiar mam takich mussów całe mnóstwo.

Napisano

> Jak w temacie, czekam na Wasze opinie.

A co to jest? hmm.gif

Wujek gugiel jakoś nie potrafi mi powiedzieć blush.gif

Napisano
  • Autor

> A co to jest?

> Wujek gugiel jakoś nie potrafi mi powiedzieć

wkłada się to w oponę zamiast dętki, i można jeździć nawet po gwoździach smile.gif bardzo się przydaje gdy się jest na wyprawach ze znajomymi i nie ma czasu na zabawy z wymianą dętki lub po prostu dla zawodników.

Napisano

Bardzo fajna rzecz w teren. Do wyboru jest kilka twardości tych "pianek" ok.gif Największy ból to jak CI się zachce wjechać na asfalt - będzie za miękko a dopompować się nie da oink.gifzlosnik.gif Typowo zawodnicze rozwiązanie. Osobiście znam tylko jedna osobę która tego używała icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo fajna rzecz w teren. Do wyboru jest kilka twardości tych "pianek" Największy ból to jak CI

> się zachce wjechać na asfalt - będzie za miękko a dopompować się nie da

Te które ja mam są jednakowej twardości symulują ciśnienie ok 0.9 czyli optymalnie.

Napisano

> Te które ja mam są jednakowej twardości symulują ciśnienie ok 0.9 czyli optymalnie.

Ile w tej chwili kosztują takie mussy?

Napisano
  • Autor

> Ile w tej chwili kosztują takie mussy?

Linswood czyli marka sama mówi za siebie, to wydatek (dla userów z AK) ok 280zł są bardzo wytrzymałe nawet po spotkaniu z przeszkodą gdzie np ulega uszkodzeniu opona lub felga muss pozostaje w dobrej kondycji.

Napisano

Tylko pytanie po co?

Dętka kosztuje ułamek tej ceny i jest lżejsza idea.gif Mussy nie są wieczne i się zużywają sick.gif Rozumiem stosowanie tego w wyścigach, gdzie przebita opona może zaprzepaścić cały wysiłek, ale dla amatorów jeżdżących po lesie... bezsensu zlosnik.gif

PS: Wole stosować mleczko do uszczelniania dętek ok.gif

Napisano

> A co to jest?

> Wujek gugiel jakoś nie potrafi mi powiedzieć

bo jest inaczej zapisane? hmm.gifmousse

Napisano
  • Autor

> bo jest inaczej zapisane? mousse

kurde chyba podniosę cenę bo mam lepsze i tańsze grinser006.gif poza tym wytrzymują ok roku dosyć intensywnej jazdy a nie 6mc jak piszą w tej ofercie.

Napisano

> Jakby ktoś chciał to piszcie rozmiar mam takich mussów całe mnóstwo.

a do bezdetkowych sie nadaja?

Napisano
  • Autor

> a do bezdetkowych sie nadaja?

hmm każdy znany mi pojazd posiadający rozmiary opon jakie mam w ofercie ma dętki.

Napisano

> hmm każdy znany mi pojazd posiadający rozmiary opon jakie mam w ofercie ma dętki.

u mnie w Capo nie ma detek wink.gif

Napisano

> u mnie w Capo nie ma detek

Mussy nie nadają się do motocykli szosowych. Pewnie nawet nie ma takiej twardości pianki, żeby osiągnąć odpowiednie "ciśnienie" opony w tak ciężkim motocyklu. palacz.gif

Owszem, stosuję się je w ciężkich motocyklach przeznaczonych na rajdy typu Paryż-Dakar, ale wtedy takie mussy są wymieniane co każdy etap. ok.gif a i twardośc pianki jest mniejsza i symuluje ciśnienie ok 0,9 bar.

Napisano

> Mussy nie nadają się do motocykli szosowych. Pewnie nawet nie ma takiej twardości pianki, żeby

> osiągnąć odpowiednie "ciśnienie" opony w tak ciężkim motocyklu.

> Owszem, stosuję się je w ciężkich motocyklach przeznaczonych na rajdy typu Paryż-Dakar, ale wtedy

> takie mussy są wymieniane co każdy etap. a i twardośc pianki jest mniejsza i symuluje

> ciśnienie ok 0,9 bar.

20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.