Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki interfejs obsługuje ...

Featured Replies

Napisano

... sterownik Magneti Marelli IAW 1AF.1G ??

Z pośród tych na allegro nie widzę takiego który by to obsługiwał crazy.gif Chodzi o Bravo 1.6 16V z 97 roku

pozdrawiam

Napisano

> ... sterownik Magneti Marelli IAW 1AF.1G ??

> Chodzi o Bravo 1.6 16V z 97

Wstukaj sobie do szukajki hasło Euroscan - wytrwałego czytania waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Wstukaj sobie do szukajki hasło Euroscan - wytrwałego czytania

Wątek podwieszony o FiatEcuscan czytałem jakiś czas temu zlosnik.gif Tylko zastanawia mnie, że nawet na ich stronie nie ma wymienionego tego sterownika. Czy to jakiś nietypowy komp czy po prostu zwykły kabel+ przejściówka i ten właśnie program to obsłuży. Ale jeszcze poczytam starsze posty na forum. Przepraszam ale fiata się dopiero uczę ok.gif

Napisano

> FiatEcuscan

> na ich

> stronie nie ma wymienionego tego sterownika.

Bo nie jest na razie obsługiwany.

> kabel+ przejściówka i ten właśnie program to obsłuży.

Poczekaj jeszcze trochę, w drugiej połowie sierpnia ma wyjść nowa wersja FES, może będzie dodana obsługa.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Bo nie jest na razie obsługiwany.

Tak podejrzewałem crazy.gif Co obsługuje ten sterownik ??

> Poczekaj jeszcze trochę, w drugiej połowie sierpnia ma wyjść nowa wersja FES, może będzie dodana

> obsługa.

Dzięki waytogo.gif nie mam wyjścia muszę czekać oslabiony.gif

Pojawiła mi się marchewa i myślałem, że samemu uda się zdiagnozować co jest nie tak.Niestety trzeba będzie PLN-y w warsztacie zostawić panic.gif

Napisano

> Tak podejrzewałem Co obsługuje ten sterownik ??

Euroscan+visa, niestety ustrojstwo potrzebuje do pracy 2 portów com, więc jeszcze trzeba dokupić do laptopa kartę(nie każda chce działać) z portami com, więc w sumie zamknąłbyś się w co najmniej 400zł.

Także spokojnie poczekaj jeszcze, wiele osób na forum FES domaga się obsługi tej centralki, więc pewnie wkrótce będzie dodana obsługa.

EDIT: tzn. vag-kkl+elm327+FES i wyjdzie też 400zł, ale jest to bardziej rozwojowe rozwiązanie i wygodniejsze niż visa.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Euroscan+visa, niestety ustrojstwo potrzebuje do pracy 2 portów com, więc jeszcze trzeba dokupić

> do laptopa kartę(nie każda chce działać) z portami com, więc w sumie zamknąłbyś się w co

> najmniej 400zł.

Mam Euroscana ale niestety brak drugiego portu com. Dodawanych portów laptop nie toleruje crazy.gif

> EDIT: tzn. vag-kkl+elm327+FES i wyjdzie też 400zł, ale jest to bardziej rozwojowe rozwiązanie i

> wygodniejsze niż visa.

a czemu tak drogo w wersji darmowej nie będzie możliwości obsługi tego sterownika icon_rolleyes.gif Sam kabel + przejściówka to max 120 zeta

Napisano

> w wersji darmowej nie będzie możliwości obsługi tego sterownika

Wątpię, wszystkie nowo dodawane ECU są płatne, wiele osób prosi o dodanie obsługi tego ECU, więc na 90% będzie na czerwono(tylko w wersji płatnej).

Zauważ, że ostatnio dodane ECU np. stilo 2.4 są już płatne.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Wątpię, wszystkie nowo dodawane ECU są płatne,

szkoda, bo sporo tych starszych jeździ po naszych ulicach crazy.gif Ale takie sa prawa rynku i ktoś to robi aby z tego czerpać zyski icon_rolleyes.gif Nic jak na razie zostaje warsztat z kompem który to obsłuży. irked.gif

Dzięki za doinformowanie ok.gif

Napisano

> Wątek podwieszony o FiatEcuscan czytałem jakiś czas temu

A gdzie ja napisałem , że FiatEcuScan obsługuje twój ECU ? smirk.gif

Powtarzam , że chodzi o EUROSCAN ok.gif

Napisano
  • Autor

> A gdzie ja napisałem , że FiatEcuScan obsługuje twój ECU ?

> Powtarzam , że chodzi o EUROSCAN

Już wszystko jasne, poczytałem trochę i kolega bas wyjaśnił resztę wink.gif

Pomimo posiadania fejsa nie mogę go odpalić z powodu braku drugiego portu com oslabiony.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pytanie za wielkie piwo!!! Czy Visa skasuje nastawy adaptacyjne sterownika z autka Bravo 1.6 16v 96rok - IAW 1AB lub 1AF?? Muszę wykonać taką procedurę i nie wiem czy to ogarnie prosty euroscan?

Napisano

> Pytanie za wielkie piwo!!! Czy Visa skasuje nastawy adaptacyjne sterownika z autka Bravo 1.6 16v

> 96rok - IAW 1AB lub 1AF?? Muszę wykonać taką procedurę i nie wiem czy to ogarnie prosty

> euroscan?

Nie skasuje - sprawdzone!!!

Napisano

> Nie skasuje - sprawdzone!!!

imho kasuje tylko już za późno w Twoim przypadku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.