Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halogeny - porada

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych puntomaniaków.

Na TEJ aukcji zakupiłem sobie halogeny.Jak można wyczytać z treści są lampy 893goodvibes.gif (Carello jak się okazało) okablowanie i instrukcja montażu niestety nie ma po polsku confused.gif.

Oględnie patrząc i wczytywając się w instrukcję okablowanie jest od diesla. Może koledzy podpowiedzą czy jest różnica między okablowaniem diesla i benzyny dla Mk I ? Nie pasują mi 2 kostki 4 pinowe - nie wiem gdzie mógłbym je wpiąć.

Nr instrukcji od fiata - 5909213

Nr-y na woreczkach okablowania

1 - 36.363.939

2 - 36.360.939

Może jakiś ASO - wiec coś podpowie.

I dziękuję za odpowiedz.

Napisano

Nie masz schematu montażu? Jeśli to kawałek wiązki tylko pod halogeny to bez różnicy czy benzyna, czy diesel. Kostki zapewne pójdą do skrzynki bezpieczników, pod przekaźnik.

Jakieś fotki by się przydały bo z aukcji nic nie wiadomo...

Napisano
  • Autor

> może to ci pomoże KLIK

Oczywiście to czytałem parokrotnie smile.gif i dlatego postanowiłem zanabyć jakieś halogeny do "samodzielnego" montażu , bo wydawało mi się to nie aż tak trudne.Chciałem kupić jakieś używki , ale ceny wcale do tego nie zachęcały dlatego wybrałem te z aukcji z okablowaniem.

Na razie fotek nie będę wstawiał tylko na spokojnie nad tym powoli posiedzę.

peeeesss:

Tak , większość przewodów "wchodzi" pod skrzynkę bezpieczników / chyba ze 3 pod kolumnę kierownicy.

Na razie dzięki.

...A tak już na sam koniec:

Czy pod donicą akumulatora znajdują się jakieś złącza/kostki dotyczące świateł ?

W schemacie dotyczącym montażu są 2 kostki które gdzieś tam należy podpiąć.Nigdy nie wyciągałem donicy to nie wiem hmm.gif

Napisano

kolego zacznij od tego czy przypadkiem w nadkolach nie wiszą sobie wtyczki od halo

284056446-hal_mont_mk1_KJO_14.jpg

w widocznym otworze ja miałem już oryginalne wtyczki od halo (po lewej i po prawej stronie). Nie były tak od razu widoczne. Pogmerałem i znalazłem. Pomogło odchylenie nadkola. Oznacza to że większość instalacji już jest. Jak nie chcesz się bawić z kablami które były z halo to wykonaj własną instalację. Część potrzebnych rzeczy jusz masz bo kupiłeś z halogenami. Reszta w manualu z którego pochodzi foto wink.gif

post-73283-14352509242199_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> kolego zacznij od tego czy przypadkiem w nadkolach nie wiszą sobie wtyczki od halo

> w widocznym otworze ja miałem już oryginalne wtyczki od halo (po lewej i po prawej stronie). Nie

> były tak od razu widoczne. Pogmerałem i znalazłem. Pomogło odchylenie nadkola. Oznacza to że

> większość instalacji już jest. Jak nie chcesz się bawić z kablami które były z halo to

> wykonaj własną instalację. Część potrzebnych rzeczy jusz masz bo kupiłeś z halogenami. Reszta

> w manualu z którego pochodzi foto

ok.gif

O tym co napisałeś także oczywiście pomyślałem.

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.