Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Którego diesla wybrać w focusie? 2006-2007

Featured Replies

Napisano

Witam . Mam zamiar nie długo zmienić samochód i tak myślę o focusie ok 2006-2007 rok. Chciałbym diesla ale nie wiem który z diesli sprawia najmniej problemów i jest dość żywotny ... bo auto będzie z drugiej ręki więc pewnie przebieg już jakiś tam będzie. Proszę o porady . Samochód musi raczej mieć pow. 100 KM ponieważ czasem musi pociągnąć przyczepę z Quadem 200-300 km lub śmignąć na morze . Jest do wyboru 1.6 109 KM , 1.8 CDTI 115KM , lub nawet 2.0 CDTI 136KM . W mondeo widziałem też 2.0 115 KM . Który z nich jest najtrwalszy i nie powinien stwarzać problemów? Proszę też o opinię jak te focusy (bądź mondeo) są wyciszone w środku. Bardzo proszę o pomoć . Pozdrawiam.

Napisano

żaden z tych diesli nie jest jakoś specjalnie awaryjny. W przypadku 1.6 i 2.0 TDCI (a nie cdti wink.gif ) ważne jest odpowiednie serwisowanie tych silników - jak ktoś to robił u pana Kazia w stodole to mogą być z nimi jaja - np.przedwczesne pady sprężarek. Najfajniejszy jest oczywiście 2.0 noi masz do niego skrzynię szóstkę.

Jeśli chcesz coś maksymalnie dopracowanego to bierz 1.8 - najlepszy kompromis miedzy mocą a spalaniem. No i jest to stary silnik do którego dołożono nowoczesne wtryski, turbo, intercooler - więc kulturę pracy ma nie największą, ale już wszelakie choroby wieku dziecięcego ma za sobą.

Napisano

> Proszę też o opinię jak te focusy są wyciszone w środku.

mizernie, bardzo mizernie

Napisano

> mizernie, bardzo mizernie

diesle duzo lepiej od benzyn, ale mimo to dokucza hałas od kół jak się siedzi na tylnym siedzeniu...

• 2 tygodnie później...
Napisano

> diesle duzo lepiej od benzyn, ale mimo to dokucza hałas od kół jak się siedzi na tylnym

> siedzeniu...

Ja tam na wyciszenie nie narzekam. 2.0 TDCi daje dużo fanu z jazdy.Wszystko zależy od Twoich oczekiwań i warunków używania. W moim spalanie jest na poziomie od 5.4 (trasa do 100 km/h+klima) do 8.7 (miasto Wa-wa+korki+klima).Skrzynia 6 ...fajna sprawa wink.gif A co do padu turbawki przy serwisiue u Zenka w garażu...w przypadku silników 1.6/2.0 TDCi/PSA pewnie Zenek zapomniał wymieniać filtru oleju na przewodzie do turbinki i stąd pad wink.gif Generalnie im nowszy samochód tym Zenek w garażu nic nie pomoże smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.