Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompka paliwa dwa razy się załącza - czy to możliwe

Featured Replies

Napisano

witam

Zapytam czy tak powinno być, więc:

Gdy przekręcam kluczyk w pozycję pierwszą, słychać jak pompka paliwa dostaje prąd. to jest chyba ok.

Teraz gdy mam już przekręcony ten kluczyk i ta pompka zadziałała, to teraz gdy włączę światła mijania (bez uruchomienia silnika) to tą pompkę słychać jeszcze raz , jakby zaciągała paliwo.

I teraz powiedzcie mi , czy to jest normalne ? bo coś mi tutaj nie pasuje.

czyli - przekręcam kluczyk ,słychać pompkę oraz jak włączę światła mijania to też ją słychać..

pozdrawiam

Napisano

> witam

> Zapytam czy tak powinno być, więc:

> Gdy przekręcam kluczyk w pozycję pierwszą, słychać jak pompka paliwa dostaje prąd. to jest chyba

> ok.

> Teraz gdy mam już przekręcony ten kluczyk i ta pompka zadziałała, to teraz gdy włączę światła

> mijania (bez uruchomienia silnika) to tą pompkę słychać jeszcze raz , jakby zaciągała paliwo.

> I teraz powiedzcie mi , czy to jest normalne ? bo coś mi tutaj nie pasuje.

> czyli - przekręcam kluczyk ,słychać pompkę oraz jak włączę światła mijania to też ją słychać..

> pozdrawiam

U mnie tak nie ma, ale pytaj speców. Wydaje mi się, że nie powinno tak być.

Napisano

jakby przy włączeniu świateł występował chwilowy spadek napięcia i pompa drugi raz ruszała

dziwna sprawa, prąd nigdy nie był moją mocną stroną, ale naładuj akumulator i sprawdź wtedy

Napisano
  • Autor

> U mnie tak nie ma, ale pytaj speców. Wydaje mi się, że nie powinno tak być.

Też mi się tak wydaje, może ktoś się wypowie.

Bo to jest powiązane ze światłami, bo jak wyciągnąłem bezpiecznik ze świateł mijania to pompka drugi raz nie zadziałała , ale za to nie miałem świateł mijania...

Napisano

> Też mi się tak wydaje, może ktoś się wypowie.

> Bo to jest powiązane ze światłami, bo jak wyciągnąłem bezpiecznik ze świateł mijania to pompka

> drugi raz nie zadziałała , ale za to nie miałem świateł mijania...

sprawdź sobie kabelek biało czarny pod lewą listwą przy progu. Czy nie masz tam czegoś przypadkiem wpiętego. Jeden jest masą do ogrzewania tylnej szyby, a drugi do pompy z tego co pamiętam. Może jakiś mistrz się tam podpiął czy cuś... w sumie to nie wiem co innego. Zwarcie jakieś czy co? screwy.gif

Napisano

> witam

> Zapytam czy tak powinno być, więc:

> Gdy przekręcam kluczyk w pozycję pierwszą, słychać jak pompka paliwa dostaje prąd. to jest chyba

> ok.

> Teraz gdy mam już przekręcony ten kluczyk i ta pompka zadziałała, to teraz gdy włączę światła

> mijania (bez uruchomienia silnika) to tą pompkę słychać jeszcze raz , jakby zaciągała paliwo.

> I teraz powiedzcie mi , czy to jest normalne ? bo coś mi tutaj nie pasuje.

> czyli - przekręcam kluczyk ,słychać pompkę oraz jak włączę światła mijania to też ją słychać..

> pozdrawiam

Tak być nie powinno. Albo masz spieprzone obwody albo za słaby aku i spadki napięcia poprzez włączenie świateł powoduje ponowne włączenie układów.

Napisano

> Tak być nie powinno. Albo masz spieprzone obwody albo za słaby aku i spadki napięcia poprzez

> włączenie świateł powoduje ponowne włączenie układów.

Wygląda na to, że kolega ma problemy z przepływem energii...

jak miałem światła bez przekaźników to po załączeniu świateł odzywała się syrenka od alarmu pojedynczym "skrzeknięciem" jak przy ściąganiu i zakładaniu klemy na aku...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.