Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aku żelowy - ktoś używa?

Featured Replies

Napisano

> Obijało mi się to po uszach od dawien dawna a teraz coraz częściej. Co powiecie o tym?

ja mam optime red, ale tylko dlatego że mam prądożerne audio wink.gif

Napisano

> Obijało mi się to po uszach od dawien dawna a teraz coraz częściej. Co powiecie o tym?

ja mam takiego kolosa żel;owego 15 kg waży bo kris sprzedawał a mi balast był potrzebny

Napisano

Używaliśmy w autach służbowych. Z moich obserwacji wynika, że po rozładowaniu do 0 ( parę razy jakiś ..... zostawił włączone światła) akumulator nie ma już pełnej pojemności i pomału sam się rozładowuje.

Dlatego do swoich aut kupuję zwykłe kwasowe smile.gif

Napisano
  • Autor

> Używaliśmy w autach służbowych. Z moich obserwacji wynika, że po rozładowaniu do 0 ( parę razy

> jakiś ..... zostawił włączone światła) akumulator nie ma już pełnej pojemności i pomału sam

> się rozładowuje.

> Dlatego do swoich aut kupuję zwykłe kwasowe

A ja właśnie słyszałem bajeczkę jak kierowca ciężarówki na postoju rozładował baterie, odczekał jakiś czas i udało się odpalić auto. Że niby po odłączeniu poboru prądu jakoś się doładowały !?

Napisano

ale żelowe nie są do auta, tylko raczej do maszyn.

Będzie niby działał, ale będą jakieś problemy z odpaleniem. One są raczej do częstego rozładowywania (nie do 0) i ładowania, żeby podtrzymać funkcje różnych maszyn, czy ups'ów. Ale prądu odpowiedniego przy rozruchu nie da..........

Napisano

> ale żelowe nie są do auta, tylko raczej do maszyn.

> Będzie niby działał, ale będą jakieś problemy z odpaleniem. One są raczej do częstego

> rozładowywania (nie do 0) i ładowania, żeby podtrzymać funkcje różnych maszyn, czy ups'ów. Ale

> prądu odpowiedniego przy rozruchu nie da..........

Nie wiem jak w autach ale u nas w maszynach sprzatajacych tez stosuje sie zelowe bo przy czestych rozladowywaniach i zaladowywaniach nie traca swoich wlasciwosci zlosnik.gif

Napisano

to jak one się mają w motocyklach ?!

że działają jak trzeba ?!

wiadomo potrzebny mniejszy prąd rozruchowy...

Napisano

> to jak one się mają w motocyklach ?!

> że działają jak trzeba ?!

> wiadomo potrzebny mniejszy prąd rozruchowy...

dlategop moga byc w moto. zelowka nie wyda z siebie na raz tyle pradu, co normalne aku. a w moto chodzi glownie o to, ze nawet przy glebie nic sie nie wyleje...

Napisano

> Nie wiem jak w autach ale u nas w maszynach sprzatajacych tez stosuje sie zelowe bo przy czestych

> rozladowywaniach i zaladowywaniach nie traca swoich wlasciwosci

no przecie o tym mowie 20.GIF

Napisano
  • Autor

> ale żelowe nie są do auta, tylko raczej do maszyn.

> Będzie niby działał, ale będą jakieś problemy z odpaleniem. One są raczej do częstego

> rozładowywania (nie do 0) i ładowania, żeby podtrzymać funkcje różnych maszyn, czy ups'ów. Ale

> prądu odpowiedniego przy rozruchu nie da..........

No właśnie Carrier teraz prowadzi akcję serwisową i wszystkie agregaty chłodnicze do naczep mają wymieniane aku na żelki. Ale było nie było pracuje tam diesel i jest normalny alternator.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.