Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Przerdzewiala podloga - jak to naprawic?

Featured Replies

Napisano

W miejscu, gdzie pasazer przedniego fotela trzyma nogi w podlodze jest taki zaworek, przez ktory ma uciekac woda znajdujaca sie na podlodze. U mnie juz tego zaworka nie ma i jest dziura. Jej rozmiary moge w tym momencie okreslic na "dwa palce" jednak slychac ze wiekszy fragment podlogi jest sprochnialy. Stad poje pytanie jak to naprawic bo podloga w tym miejscu ma dosyc nieregularny ksztalt. Trzeba to zrobic przed zima bo juz jak pada to woda wlewa sie do srodka auta. Moze walczyliscie z tym problemem i macie jakies sugestie?

Napisano

Cóż, chyba nie ma innej metody jak "blacharz artysta", wybebeszenie wnętrza auta i odtworzenie fragmentu podłogi "z łat"... Nie spotkałem się z taką częścią jak "reperaturka podłogi" do astry..

Napisano

\ewentualnie może na jakims szrocie uda się wyciąć kawałek o który chodzi ze zdrowej podłogi

Napisano
  • Autor

Czyli jest to bardzo problematyczna sprawa;/ no ale jak z tym nic nie zrobie to na wioste pewnie fotel pasazera bedzie wypadal przez podloge na ulice

Napisano

> Czyli jest to bardzo problematyczna sprawa;/ no ale jak z tym nic nie zrobie to na wioste pewnie

> fotel pasazera bedzie wypadal przez podloge na ulice

sprawny blacharz jak nie znajdziesz nic na szrocie napewno da sobie dare z tym... waytogo.gif

Napisano

> sprawny blacharz jak nie znajdziesz nic na szrocie napewno da sobie dare z tym...

Żadnemu blacharzowi nawet nie przyjdzie do głowy czegokolwiek szukać. Weźmie blachę z metra i dorobi kawał podłogi.

Jak moja Asterka miała robioną blachę z tyłu, to całe kawałki błotników i zakoli robił z blachy z arkusza.

Problemy może być wtedy, jak odda się auto nie do blacharza, a do cukiernika albo rzeźnika... zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Żadnemu blacharzowi nawet nie przyjdzie do głowy czegokolwiek szukać. Weźmie blachę z metra i

> dorobi kawał podłogi.

nie chodziło mi aby blacharz szukał - bo wiadomo że nie będzie szukał- ale żeby kolega sam tego poszukał biglaugh.gif

Napisano

> w podlodze jest taki zaworek, przez ktory ma

> uciekac woda znajdujaca sie na podlodze.

Osobiście mam wrażenie, że te korki są po to aby woda nie dostawała się do wnętrza bo z jej odpływem to ciężko.

Ostatnio zakończyłem (bardzo rozciągnięty w czasie) remont z tym związany. Wszystkie wykładziny miałem mokre bo moje korki zostały wybite za jakiś polnych ścieżkach i jak moczyła sie podłoga to gąbka pod wykładziną tę wodę chłonęła. Główny problem był taki, że ta gąbka jest jak najlepsza vileda - wszystko chłonie i nic nie oddaje. Teraz mam wszystko wyczyszczone, wymalowane, pooklejane, a korki wklejone na silikon silnikowy. Jeszcze w ten weekend od dołu je doszczelnię bollem do spoinowania.

> rozmiary moge w tym momencie okreslic na "dwa palce"

otwór, jak pamiętam, ma około 4cm, zawsze możesz poszukać w supermarkecie jakiegoś opakowania z tej wielkości plastikową nakrętką i sobie z niej ładnie dociąć kształt i wkleić na jakiś silikon (byle nie łazienkowy)

jednak slychac ze wiekszy fragment

> podlogi jest sprochnialy.

bardzo spróchniały?? ja na początku też tak myślałem, ale okazało się, że to tylko rdza powierzchniowa i dało się ładnie wyczyścić. Masz jakąś fotkę??

PS

jak wyjmiesz fotele, to dobrze jest jeszcze sprawdzić korki z tyłu, zwłaszcza za tą belką pod siedzeniem kierowcy, tam też bardzo lubią się te korki wysypywać

Napisano
  • Autor

A jaki moze byc orientacyjny koszt takiej naprawy blacharskiej?

Napisano

Witam.

Mam w podłodze niewielką dziurę i tak sobie myślałem czy nie załatać jej włóknem (tkaniną szklaną) i żywicą epoksydową. Zdało by to egzamin? A jak sytuacja przedstawiała by się przy większych ubytkach podłogi?

Napisano

Dajcie zdjecia przerdzewialej podlogi i wymiary (+10 cm) skorodowanych fragmentow. Wkrotce bede cial rozbita AF (nie moja oczywiscie) na zlom, to moge wyciac odpowiednie fragmenty.

Pozdrawiam

Napisano

Zmień po prostu samochód , a obecny oddaj na złom!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

> Zmień po prostu samochód , a obecny oddaj na złom!!!!!!!!!!!!!!!!

facepalm.gif

Pozdrawiam

Napisano

A jaki jest sens złomowania auta z powodu jednej czy dwóch niewielkich dziur icon_eek.gif

Napisano

> A jaki jest sens złomowania auta z powodu jednej czy dwóch niewielkich dziur

Chyba po to zeby kupic ladniej wygladajacy z zewnatrz, ale pod spodem majacy wiecej prochnicy grinser006.gif

Nie moglem sie powstrzymac sick.gif

Napisano

bo te dwie dziurki to jest to co widać, a to czego nie widać zjada progi i podłużnice od środka. Coś niestety na temat korozji i walki z nią wiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.