Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki olej i ile do skrzyni w passku 2.0 95 rok

Featured Replies

Napisano

mam paska 2.0 95 rok i cos mi sie zdaje ze brak mu oleju w skrzyni wiec podpowiedzcie jak możecie jaki olej sie tam leje ile go wlać i jak sprawdzic poziom zeby byla odpowiednia ilość wielkie dzieki smile.gif

Napisano

> mam paska 2.0 95 rok i cos mi sie zdaje ze brak mu oleju w skrzyni wiec podpowiedzcie jak możecie

> jaki olej sie tam leje ile go wlać i jak sprawdzic poziom zeby byla odpowiednia ilość wielkie

> dzieki

olej 75w90 syntetyk wchiodzi 2L

poziom sparwdza sie przez przelew z boku skrzynik (chyba imbus 17)

Napisano

> mam paska 2.0 95 rok i cos mi sie zdaje ze brak mu oleju w skrzyni wiec podpowiedzcie jak możecie

> jaki olej sie tam leje ile go wlać i jak sprawdzic poziom zeby byla odpowiednia ilość wielkie

> dzieki

z tego co pamiętam to te skrzynie nie lubią bardzo nie odpowiedniego oleju, było już na forum passata ze wymienili olej w skrzyni i skrzynia zaczęła chodzić gorzej lub w cale

ale poprzednik napisał dobrze 75W-90,API GLAS4/5 VW 501 50, spisałem dane z butelki która mi pozostała po wymianie oleju w skrzyni w passacie b4 2,0 V8, jest to castrol manual TAF-X

Napisano
  • Autor

dzieki chlopaki smile.gif mam jakies ksiązki od paska ale nawet niewiem gdzie tego szukać bo wszystko po niemiecku ale dzieki za info pozdro smile.gif

Napisano
  • Autor

hej a jesli vavoline ma taki sam olej o takich samych parametrach tylko dwa razy tanszy to czy mozna dolać tego tanszego bo tencastrol kosztuje 34 zl za pol litra a vavoline kosztuje 30 za litr?i jaki nalać olej do passka po 282 tysiach na benzynie z gazem??? co jeszcze trezba wymienic przy wymianie oleju jakie filtry i gdzie je znaleść.....

Napisano

ja zalałem tym castrolem (wiem że drogi),o valvoline się nie wypowiem bo nie wiem ,zobacz czy ma specyfikację VW, ja olej silnikowy lałem lotosa 10W40,filtr oleju masz zaraz za chłodnicami , jeśli to jest auto twój nowy nabytek to wymień olej silnikowy +filtr, rozrząd,świece ja jeździłem na iskrach, filtr kabinowy itp, a czemu kolega wymienić chce olej w skrzyni? ja jak zlewałem olej ze swojej skrzyni to był czysty jak nówka, producent nie zaleca w ogule wymiany oleju w skrzyni, jeśli tobie biegi chaczą to winę za to ponosi wybierak na skrzyni, lub wyrobiony mechanizm pod lewarkiem zmiany biegów, na wybieraku na skrzyni masz tam regulację śruba w otworze fasolkowym ,poluzuj śrubę i minimalnie przesuń ją do przodu lub do tyłu przykręć z powrotem i zobacz czy biegi lepiej wchodzą

polecam forum jakiś tekst spora kopalnia wiedzy

a co do ceny części do tego auta no cóż są drogie bo to przejściówka produkowany model tylko przez 2 lata 94-96

koszt np. rurki odmy to 230zł gdzie podobna rurka do modelu poprzedniego B3 kosztuje 28zł, węże wodne 180 -250zł ,ceny podaje z lat 2007-2008

sprawdź czy rurka odmy jest cała ,nie dziurawa i czy guma nie jest (sflaczała,lepka)silnik ten jest wrażliwy na lewe powietrze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.