Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GMP

Featured Replies

Napisano

Jest jakas okreslona odleglosc w jakiej powinien znajdowac sie czujnik od kolka, czy ustawiac metoda prob i bledow?

hmm.gif

Napisano

Ja przy swapie sprawdzałem i o ile mnie pamięć nie myli to było od 1 do 4 mm.

Napisano

> Ja przy swapie sprawdzałem i o ile mnie pamięć nie myli to było od 1 do 4 mm.

"Jest bezwzględnie wymagane, aby szczelina między rdzeniem czujnika a grzbietem zębów mieściła się w granicach 0,4 ÷ 1 mm, gdyż w przeciwnym razie może nastąpić nieprawidłowe działanie układu."

źródło

Napisano

A od GMP wywala checka? Bo u kumpla w firmowym seju ostatnio coś modzili przy GMP i teraz wali checka jak mu sie buta da.

Napisano

> A od GMP wywala checka?

oczywiście - to jeden z wazniejszych czujników ok.gif

Napisano

> oczywiście - to jeden z wazniejszych czujników

Czyli jak dali jakas podkładke i jest za daleko to może sypać checka też?

Napisano

> Czyli jak dali jakas podkładke i jest za daleko to może sypać checka też?

Nie moze byc zbyt daleko od koła, bo impuls słabnie.

W FIRE czujnik nie ma regulacji i przykręcany jest w jednym połozeniu, ale 900-ta ma jakis tam zakres ruchu ok.gif

Napisano

> Nie moze byc zbyt daleko od koła, bo impuls słabnie.

> W FIRE czujnik nie ma regulacji i przykręcany jest w jednym połozeniu, ale 900-ta ma jakis tam

> zakres ruchu

Ale odkręcali czujnik i chyba dali pod niego podkładkę zeby.GIF

A swoja drogą co sie może dziać jak by czujnik miał inny kont niż w mocowaniu fabrycznym, przestawi zapłon, tak?

Napisano

> Ale odkręcali czujnik i chyba dali pod niego podkładkę

> A swoja drogą co sie może dziać jak by czujnik miał inny kont niż w mocowaniu fabrycznym, przestawi

> zapłon, tak?

Zapłon by przestawił, jak by poszedł w prawo albo w lewo - albo jakbys na kółku zrobił fasolki i przesunał je wzgledem czujnika. Odległośc czujnika od koła tylko osłabia sygnał.

Napisano

> A swoja drogą co sie może dziać jak by czujnik miał inny kont niż w mocowaniu fabrycznym, przestawi

> zapłon, tak?

eee tam , aby zadaleko nie był to powinno wsio działać

Napisano

> Zapłon by przestawił, jak by poszedł w prawo albo w lewo - albo jakbys na kółku zrobił fasolki i

> przesunał je wzgledem czujnika. Odległośc czujnika od koła tylko osłabia sygnał.

Czyli jak zapłon przesuniety to tez lipa może być i będzie waliło checka. zeby.GIF

Sam nie wiem czy u mnie tak nie jest bo od czasu do czasu mi tez marchewe wywala.

A ja mam GMP po swapie w nie fabrycznym miejscu.

Napisano

> jakbys na kółku zrobił fasolki

bez fasolek jest troszke regulacji , wystarczy że nie ma bolca ustalającego koło foniczne, kiedyś tym się pobawiłem i była znaczna różnica

Napisano

> bez fasolek jest troszke regulacji , wystarczy że nie ma bolca ustalającego koło foniczne, kiedyś

> tym się pobawiłem i była znaczna różnica

a ja ostatnio dobiłem do krawężnika i mi wentylatur wywalił w GMP i go przesunał zeby.GIF

Teraz nie wiem jak to dziadostwo ustawić bo chyba przez to zapala mi marchewe, zeby.GIF

Napisano

> a ja ostatnio dobiłem do krawężnika i mi wentylatur wywalił w GMP i go przesunał

> Teraz nie wiem jak to dziadostwo ustawić bo chyba przez to zapala mi marchewe,

nie szalej po krawężnikach , najlepiej ustawia się stroboskopem , zapłon ma byc wyprzedzony 7 (+/-5)stopni, tak pisze w książce

Napisano

> bez fasolek jest troszke regulacji , wystarczy że nie ma bolca ustalającego koło foniczne, kiedyś

> tym się pobawiłem i była znaczna różnica

Łee tam - ile tego bedziesz miał, jak sruba jest ósemka, a otwór może 9,5mm...

Ja przestawiłem kółko o trzy srednice śrub (3x8mm) i w ten sposób przyspieszyłem zaplon. Przy strojeniu wrócilismy do poycji wyjsciowej i poszlismy zgodnie ze sztuką ok.gif

Napisano

> Łee tam - ile tego bedziesz miał, jak sruba jest ósemka, a otwór może 9,5mm...

> Ja przestawiłem kółko o trzy srednice śrub (3x8mm) i w ten sposób przyspieszyłem zaplon. Przy

> strojeniu wrócilismy do poycji wyjsciowej i poszlismy zgodnie ze sztuką

A co ci dało przyśpieszenie zapłonu?

Napisano

> Łee tam - ile tego bedziesz miał

a bodajże przyśpieszałem do 12 stopni

Napisano

musiałem tym zaczac krecić, bo wałek catcams plus 2p na seryjnym sofcie nie chciały w zaden sposób chodzić, a musiałem to jakos rozjeździc przed strojeniem wink.gif

Napisano

> A co ci dało przyśpieszenie zapłonu?

a sprubój to zobaczysz co da

Napisano

> musiałem tym zaczac krecić, bo wałek catcams plus 2p na seryjnym sofcie nie chciały w zaden sposób

> chodzić, a musiałem to jakos rozjeździc przed strojeniem

A jak ja mam możliwość regulacji czujnika w góre i w dół względem koła , to jak najlepiej to ustawić teraz zeby.GIF?

Napisano

> a sprubój to zobaczysz co da

Ja ni umie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A jak ja mam możliwość regulacji czujnika w góre i w dół względem koła , to jak najlepiej to

> ustawić teraz ?

im wyżej tym bardziej przyśpieszysz zapłon

Napisano

> im wyżej tym bardziej przyśpieszysz zapłon

ALe jak źle ustawie to marchewe będzie walić 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ALe jak źle ustawie to marchewe będzie walić

dlatego trzeba w granicach rozsądku

Napisano

> a ja ostatnio dobiłem do krawężnika i mi wentylatur wywalił w GMP i go przesunał

> Teraz nie wiem jak to dziadostwo ustawić bo chyba przez to zapala mi marchewe,

jest jedna dziura w bloku, druga dziura na przykrecenie go, nie ma innej filozofii, mi to druciarstwem pachnie bo jak sie mogl przesunąć? ktoś ci traktował mocowanie wiertarką czy co

Napisano

> jest jedna dziura w bloku, druga dziura na przykrecenie go, nie ma innej filozofii, mi to

> druciarstwem pachnie bo jak sie mogl przesunąć? ktoś ci traktował mocowanie wiertarką czy co

Ja ci pisałem jak ja mam zamocowane, inna pompa i inne kółko foniczne, wole tak nisz szlifować łape 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.