Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Se prawko zdałem w czwartek

Featured Replies

Napisano

Było dość ostro bo żarłem się z egzaminatorem i wygrałem dyskusję(po wydaniou polecenia zjazdu na parking w celu przesiadki). Naprawdę było ostro i twierdzenie w stylu starzanie zagrożenia na pustej drodze z zamkniętymi drogami na skrzyżowaniu (z leje i prawej)może sobie miedzy bajki wsadzić więc wytłumaczyłem, że niestety ale pan nawija mi do kasku cały czas rożne sugestie niezwiązane z poleceniami więc zatrzymałem sie żeby panu w naprawdę cywilizowany sposób wytłumaczyć, że nie zgadzam się z panem i wystosuje odpowienie pismo(oczywiście zakpił) ale zwątpił i pojechaliśmy bez żadnego ale aż do ośrodka. Zapytałem też w donośniejszy sposób jakimi sytuacjami nie stwarza się zagrożenia bezpieczeństwa bo ewidentnie nie było takiej opcji żeby takowe stworzyć. Powiedziałem, że wychodząć z takiego założenia może pan każdego ocenić negatywnie i nie zgadzam się z panem bowiem dla mnie zagrożenie bezpieczeństwa musi wynikać z aktualnej sytuacji na drodze, przecież mamy lusterka ja i pan, a widział pan jeszcze kogoś na ulicy?Bo ja nie...(podsniesionym tonem) nie zgadzam się z panem, nie ma takiej opcji. Potem gdy już pojechaliśmy dalej(bo gdyby nie moja intwerwencja podziękował by mi) jeszcze dogadywał mi (sluchawki w kasku), że nie kiwam głową jak wydaje polecenia(a jechali dość daleko ode mnie) i jeszcze w okularach egzaminator więc sam nie wiem na ile ślepy on był ale kiwałem dość skrajnie jak tylko potrafiłem na tym zasranym motorku angryfire.gifhonda bc 250f (chyba tak to sie nazwya) ale dojechaliśmy i zdałem. Raczej nic juz nie miał zamiaru mówić aczkolwiek wbił pieczątke powiedział " tu się pan podpisze) - więc myśle zaraz zaraz nie wypisał pan wyniku egzaminu, no ale podpisałem się i wpisał po chwili zastanowienia pozytyw.

Podziękowałem mimo wszytko za dyskusję i oczywiście wytumaczyłem o tym jak ciężko jest wysłuchać młodą osobę przez starsza itd...

Aa i nie wspomniałem, że jeszcze wciśnął mi kit, że nasza łączność (jednostronna egzaminator -> egzaminowany) jest rejestrowana przez urządzenie

(wczasie dyskusji na parkingu) a ja odpowiedziałem, że " niech pan pokaże mi to urządznie" wiec pokazuje (i tu najlepsze wyśmiałęm go) chcesz pan oszukać chłopa po technikum łączności, toz to zwykła krótkofalowka( tu zbladła mu mina hehe) i na tym sie skonczylo wszystko. Oczywiscie czepilem sie krotkofalowki nie kamer w samochodzie, ktore byc moze rejesteuja dzwiek( tego nie wiem). No a jesli maja rejestowac obraz to wypadalo by zeby jechali za mna a nie 200m z tylu...no ale...

Także nie bać się i jechac po nich na maxa bo gdybym nie miał racji napewno by zgodzil się na napisanie odpiowedniego pisma i zaliczyl by mi negatywny wynik... grinser006.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gifskromny.gif

Napewno pokazałem klasę na egzaminie bo pod koniec stwierdział, że napewno jeździsz już na motocyklu a ja, że nie " przyjechałem skuterem, motorwer to jest". Dość dynamicznie smigałem po mieście wiec może dlatego i napewnio za wykorzystanie pasa startowego do wlaczenia sie do ruchu(jechal skuterzysta ale odkrecilem gaz i wjewchalem przed nim, oni tez jakos zdazyli) wkoncu nawet sa takie pytania w testach , i ze wlasnie ten odcinek nalezy wykorzystac do wlaczenia sie do ruchu i jakby mi cos powiedzial w tej sytuacji to tez bym go zjechal na maxa ale nic sie nie odezwal bo sadzilem ze powie cos. A i n apewno przez perfekcyjne opanie rownowagi w korkach...

Mozna pisac kody pocztowe alien.gif

Napisano

> Zapytałem też w donośniejszy sposób

> jakimi sytuacjami nie stwarza się zagrożenia bezpieczeństwa bo ewidentnie nie było takiej

> opcji żeby takowe stworzyć.

Sytuacje w ktorych jest stworzone zagrozenie bezpieczenstwa w ruchu drogowym sa w tabeli 12 w ustawie 217:

1.Kolizja drogowa.

2.Omijanie pojazdu, który jechał w tym samym kierunku, lecz zatrzymał się w celu ustąpienia pierwszeństwa pieszym.

3. Wyprzedzanie na przejściach dla pieszych i bezpośrednio przed nimi.

4.Nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na oznakowanym przejściu.

5.Nieustąpienie pierwszeństwa przez kierującego pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnię drogi, na którą wjeżdża pojazd.

6.Niezatrzymanie pojazdu w razie przechodzenia przez jezdnię osoby niepełnosprawnej, używającej specjalnego oznaczenia, lub osoby o widocznej ograniczonej sprawności poruszania się w celu umożliwieniu jej przejścia.

7.Nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu podczas cofania.

8. Niezastosowanie sie do:

8.1 sygnałów świetlnych,

8.2 sygnałów i poleceń podawanych przez osoby uprawnione do kierowania ruchem drogowym,

8.3 sygnałów i poleceń podawanych przez osoby uprawnione do kontroli ruchu drogowego.

9. Niezastosowanie sie do znaków:

9.1 „stop”,

9.2 „zakaz wjazdu”,

9.3 „zakaz wjazdu .......”, *)

9.4 „zakaz ruchu w obu kierunkach”,

9.5 „zakaz skręcania w lewo”,

9.6 „zakaz skręcania w prawo”,

9.7 „nakaz jazdy....”,

9.8 „linia podwójna ciągła”,

9.9 "powierzchnia wyłączona".

*)Odpowiednio do znaków umieszczonych na trasie egzaminu.

10. Nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu:

10.1 na skrzyżowaniu w sytuacji równorzędnej,

10.2 na skrzyżowaniu oznaczonym znakami określającymi pierwszeństwo przejazdu,

10.3 pojazdom szynowym,

10.4 rowerzystom,

10.5 podczas zmiany pasa ruchu,

10.6 w razie przecinania sie poza skrzyżowaniem kierunków ruchu lub torów jazdy pojazdów poruszających sie po tej samej drodze,

10.7 podczas włączania się do ruchu,

10.8 podczas cofania.

11.Naruszenie zakazu zawracania.

12.Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o więcej niż 20 km/h.

13.Nieupewnienie się o możliwości wyprzedzania.

14. Naruszenie zakazu wyprzedzania:

14.1 na przejazdach rowerowych i bezpośrednio przed nimi,

14.2 przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia,

14.3 na zakrętach oznaczonych znakami ostrzegawczymi,

14.4 na skrzyżowaniach,

14.5 na przejazdach kolejowych i bezpośrednio przed nimi,

14.6 na przejazdach tramwajowych i bezpośrednio przed nimi.

15.Niezastosowanie się do znaku zakaz wyprzedzania.

16.Wyprzedzanie z niewłaściwej strony.

> Aa i nie wspomniałem, że jeszcze wciśnął mi kit, że nasza łączność (jednostronna egzaminator

> -(wczasie dyskusji na parkingu) a ja odpowiedziałem, że " niech pan pokaże mi to urządznie"

> wiec pokazuje (i tu najlepsze wyśmiałęm go) chcesz pan oszukać chłopa po technikum łączności,

> toz to zwykła krótkofalowka( tu zbladła mu mina hehe) i na tym sie skonczylo wszystko.

Egzaminator jechal za Toba pojazdem egzaminacyjnym. Tam jest mikrofon i tam jest rejestrowany dzwiek. Nie krótkofalowka, tylko w tamtym pojezdzie w ktorym on wydawal polecenia. Wiec mial racje ze jest dzwiek nagrywany.

Napisano
  • Autor

Tak ale tylko czepiłem się krotkofalówki, nie kamer no ale jak zwatpił to 1:0 dla mnie 270751858-jezyk.gif. Nie podobało mi sie te jego paplanie wiec trzeba bylo zrobic akcje i warto było... skromny.gif najwazniejsze ze juz mam prawko 20.GIF

A i do tych co będa zdawac i by im cos nie wyszlo( egzaminator każe zjechac w celu przesiadki) nie sugerwac sie druga osoba(kierowca w aucie) bo on raczej nie jest chetny do wypowiedzenia sie jako swiadek tylko przytakuje egzaminatorowi wiec od razu widac bylo, ze cos tu nie halo.

Napisano

> A i do tych co będa zdawac i by im cos nie wyszlo( egzaminator każe zjechac w celu przesiadki) nie

> sugerwac sie druga osoba(kierowca w aucie) bo on raczej nie jest chetny do wypowiedzenia sie

> jako swiadek tylko przytakuje egzaminatorowi wiec od razu widac bylo, ze cos tu nie halo.

Egzaminator egzaminuje i tylko jego zdanie sie liczy. Kierujacy pojazdem egzaminacyjnym nie moze sie wypowiadac.

Napisano
  • Autor

Ale tyś mądry ...i zawsze wszędzie bierzesz wszystko na klatę i nie masz nic do powiedzenia? Mi nie pasowało coś i zjechałem gościa na maxa w miarę rozsądnie i mam prawko a reszta niech bierze wszystko do siebie i siedzi w jamce...

Oczywiście jak ktoś jest pewny swojego błędu to spoko....Trzeba poprawiać skromny.gif

Napisano

Kolego Ty zdawałeś w Bytomiu?? Jeżeli tak to odezwij się na priv bo mam parę pytań co do egzaminu.

Napisano

> Ale tyś mądry ...i zawsze wszędzie bierzesz wszystko na klatę i nie masz nic do powiedzenia?

Wyjasniam Ci zasady egzaminu, bo nieslusznie atakujesz egzaminatora w paru kwestiach, a nawet kierujacego pojazdem egzaminacyjnym crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Kolego Ty zdawałeś w Bytomiu?? Jeżeli tak to odezwij się na priv bo mam parę pytań co do egzaminu.

Poszedł priv

Napisano

Przypomina mi to sytuacje gdy egzaminator krzyczy go zdającego przez interkom PRAWO!, PRAWO!!!, a on rozumie BRAWO!, BRAWO!!! i jedzie uradowany grinser006.gif

Mnie za pierwszym razem oblał emerytowany policjant "za jazdę za daleko od prawej krawędzi". Fakt, jechałem tak żeby nie zaliczać studzienek. Przy nastepnym podejściu zdałem bez problemów, a jechałem po wszystkich studzienkach... Takto juz w tym naszym durnym kraju jest.

Napisano

Ja co prawda zdałem za pierwszym razem. Ale po zakończeniu egzminu egzaminator do mnie, czemu jak tak dziwnie slalomem jadę, a ja do niego az uśmiechem a widział pan ile tam było dziur - ja je tylko próbowałem mijać smile.gif - i już nic nie powiedział napisał pozytywnie smile.gif

Napisano

> Poszedł priv

Masz zablokowane wysyłanie wiadomości priv, ale mam pytanie czy na placu na ósemce dawałeś kierunkowskazy czy tylko wachlowanie głową bo mnie teraz uczyli że niby na ósemce się nie daje a na slalomie tak - prawda to??

pozdr

Napisano

> Masz zablokowane wysyłanie wiadomości priv, ale mam pytanie czy na placu na ósemce dawałeś

> kierunkowskazy czy tylko wachlowanie głową bo mnie teraz uczyli że niby na ósemce się nie daje

> a na slalomie tak - prawda to??

> pozdr

ja zdałem egzamin w zeszłym tygodniu w Krakowie i u nas nie trzeba w ogóle na placu używać kierunkowskazów - ani na ósemce, ani na placu.

Jeśli chodzi o oglądanie się to trzeba zarówno na ósemce, jak i w slalomie, chociaż część osób tego nie robiła i też zdali plac.

Napisano
  • Autor

> Masz zablokowane wysyłanie wiadomości priv, ale mam pytanie czy na placu na ósemce dawałeś

> kierunkowskazy czy tylko wachlowanie głową bo mnie teraz uczyli że niby na ósemce się nie daje

> a na slalomie tak - prawda to??

> pozdr

Wszystko wyjaśni Ci gzaminator. Nam kazał się obracać i dawać kierunek a na ósemce na przecięciu dróg się rozglądać. Jak byłem wcześniej jakiś tydzień przed swoim egzaminem obadać co i jak to był inny egzaminator i kazał tylko jechać miedzy słupkami i nic po za tym. Wszystko na sali wyjaśni co i jak należy robić, co toleruje a za co oblewa od razu...Także musisz nastawić się na wszystkie opcje. Aha ja miałem tak, że wszystko robiłem za jednym razem czyli: po skończeniu 1 zadania bez podpierania się nogami wracałeś, robiłeś zatoczkę i zaczynałeś kolejne zadanie, potem wyjeżdzało się na wzniesienie i tam juz mogleś się zatrzymać, ruszyć pod wzniesienie i jazda na awaryjne hamowanie plus jeszcze raz w wyznaczonym miejscu.

Napisano

Z tego co mi mówił mój instruktor (który jest również egzaminatorem w WORDzie), to podczas egzaminu to tylko dobra wola egzaminatora, aby przedstawić przebieg egzaminu. Po zadaniu pytania "czy przebieg egzaminu jest Państwu znany?" i otrzymaniu odpowiedzi przeczącej możemy otrzymać w odpowiedzi "Do widzenia, niech się pan douczy i przyjdzie jeszcze raz".

Napisano
  • Autor

> Z tego co mi mówił mój instruktor (który jest również egzaminatorem w WORDzie), to podczas egzaminu

> to tylko dobra wola egzaminatora, aby przedstawić przebieg egzaminu. Po zadaniu pytania "czy

> przebieg egzaminu jest Państwu znany?" i otrzymaniu odpowiedzi przeczącej możemy otrzymać w

> odpowiedzi "Do widzenia, niech się pan douczy i przyjdzie jeszcze raz".

Wiesz ale jak będzie napewno z 10 osób to i tak wszyscy idą do sali i tam wszystkiego sie dowiadują. A egzaminator opowie wszystko:) Skoro ja byłem i nam wałkował co i jak ma być z parukrotnym zaznaczeniem podniesionym tonem spraw nazbyt ważnych to Wam nowym zdającym też wszystko opowie.

Napisano

Ogólnie tak, ale jak się trafi akurat na gościa, któremu żona nie dała, to można mieć tylko później do siebie pretensje, że się nie dowiedziało o tym czy o tamtym odpowiednio wcześniej. zlosnik.gif

Napisano

> Z tego co mi mówił mój instruktor (który jest również egzaminatorem w WORDzie),

Od kiedy można być instruktorem i egzaminatorem jednocześnie?

Napisano

> Od kiedy można być instruktorem i egzaminatorem jednocześnie?

Nie wiem, nie interesuje mnie to. A czemu jedno drugiemu miałoby przeszkadzać? smile.gif

To nie jest jedyny egzaminator w WORDzie przecież, więc nie egzaminuje swoich kursantów - konflikt interesów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.