Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drugie moto:)

Featured Replies

Napisano

Podnosimy poprzeczkę;p O pierwszym moto było już dużo więc teraz coś o drugim:) Pierwsza była Honda CB500. Coraz częściej mam myśli żeby ją sprzedać i coś większego kupić. Cebuli jestem bardzo pewny i wiem że nigdy mnie nie zawiedzie i chciałbym żeby następne moto też takie było. pojemność 600, nie ma sensu nic większego na polskie drogi brac. Cena powiedzmy do 10tys. Moto musi byc wygodne i w pełnych owiewkach (nie tylko szyba ale też na kolana). Tutaj pojawia sie problem bo w pełnych owiewkach są tylko sporty, a sporta nie chce. F4 jest trochę mała i nie wiem jak w trasie się sprawdzi, ale podobno pozycja jest wygodna. Thundercat albo Fazer- wszystko fajnie ale te skrzynie padające to udręka i łatwo się nadziać. Bandit ciężki i nie ma owiewek na nogi. GSX600F (jajo) też ciężkie i krowiaste. Hornet ciężko obudowanego w cenie znaleźć. BMW 650GS na jednym cylindrze (honda jest na dwóch i za duże wibracje więc tam masakra będzie)Fajnie jakby to miało 85-100KM (może być więcej). Jakie macie jeszcze propozycje? Wiem wiem wybredny jestem jak za taką kasę:D Wiem że jest na pewno sporo motocykli o których nawet nie pomyślałem dlatego tutaj pytam:)

Napisano

może vfr 800?

Napisano

Tak w zasadzie to "po co" koledze pełne owiewki ? U mnie pług od dołu robi robote - grzeje kolanka powietrzem z silnika az miło. Nie rozumiem też stwierdzenia, że 600 na polskie drogi az naddto. Tak naprawde litr jeździ jak 600 na wysokich obrotach wink.gif

Wybierz VFR albo Thundercata. Skrzyniami się nie przejmuj.

Napisano

Ja właśnie na przyszły sezon się przerzucam na VFR 800 z GPZ 500 wink.gif Słyszałem dużo dobry opini na temat vfr i mysle że bedzie to dobry wybór zlosnik.gif

Napisano

> Thundercat albo Fazer-

> wszystko fajnie ale te skrzynie padające to udręka i łatwo się nadziać.

shhh.gif bo jeszcze się mój dowie, że mu skrzynia powinna paść... na razie ma 72 tysiące i jeszcze mu takie figle nie w głowie zlosnik.gif

thundercat jest kochany serduszka.gif owiewki są super, codziennie latam do pracy jakieś 16 km w jedną stronę przez centrum, czasem mnie złapie deszczyk, to dzinsy praktycznie suche i w kolana nie jest zimno. No i ma same zalety. Polecam z całego serca. Tylko nie z Włoch i nie od handlarza.

Napisano

To ja tylko dopiszę, że ogólnie VFR polecam. Mam taką od 5 lat, a przesiadłem się po dwóch latach męczenia GS500.

Ogólnie motocykl wspaniały, choć jeśli ktoś chce jeździć bardziej sportowo, to 600 lepsza, bo lżejsza.

PS. przymierzam się do sprzedaży swojej VFR smile.gif

Napisano
  • Autor

> bo jeszcze się mój dowie, że mu skrzynia powinna paść... na razie ma 72 tysiące i jeszcze mu takie

> figle nie w głowie

> thundercat jest kochany owiewki są super, codziennie latam do pracy jakieś 16 km w jedną stronę

> przez centrum, czasem mnie złapie deszczyk, to dzinsy praktycznie suche i w kolana nie jest

> zimno. No i ma same zalety. Polecam z całego serca. Tylko nie z Włoch i nie od handlarza.

Kolega kupił Thundercata z 2001r. Alglika. No złego słowa bym nie powiedział, motocykl idealny w trasy do sportu, do jazdy z pasażerem itp. Później zacząłem pracować w serwisie motocyklowym i poznałem innego Thundercata:) Sypało się wszystko co mogło... Przy kupnie nie było widać tych wad... Dlatego uważam że T-cat jest świetny, ale trzeba trafić na dobry egzemplarz:) Jedne przejadą 100tys bez problemu a inne 40tys mają ciężko.

Napisano

> bo jeszcze się mój dowie, że mu skrzynia powinna paść... na razie ma 72 tysiące i jeszcze mu takie

> figle nie w głowie

> thundercat jest kochany owiewki są super, codziennie latam do pracy jakieś 16 km w jedną stronę

> przez centrum, czasem mnie złapie deszczyk, to dzinsy praktycznie suche i w kolana nie jest

> zimno. No i ma same zalety. Polecam z całego serca. Tylko nie z Włoch i nie od handlarza.

No wlasnie ciekawe jest to ze jak sie schowasz to praktycznie suchy jedziesz w deszczu. Czasami tylko z tylnego siedzenia woda splynie i portki z tylu delikatnie mokre.

Przetestowane wielokrotnie w moim mokrym klimacie.

Napisano
  • Autor

> No wlasnie ciekawe jest to ze jak sie schowasz to praktycznie suchy jedziesz w deszczu. Czasami

> tylko z tylnego siedzenia woda splynie i portki z tylu delikatnie mokre.

> Przetestowane wielokrotnie w moim mokrym klimacie.

Ja do mojej CB kupiłem małą owiewkę uniwersalną do nakedów Puiga i samo to już dużo dało:) w deszczu bak mam suchutki a jak szybciej jade to klata tez sucha zostaje:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.