Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trapy do wyjazdu z zasp - używał ktoś ?

Featured Replies

Napisano

Używał ktoś czegoś takiego:

http://www.motoricus.com/product/BUSHRANGER+Trapy+gumowe+_5371563.html ?

Daje to rade gdy się zakopiemy w śniegu, czy jest to całkowicie bezużyteczne.

Tak odnośnie tego tematu chciałem tylko dodać że dwa sezony temu kupiłem sobie saperkę z czeskiego demobilu za 13zł i już uratowała tyłek kilka razy biglaugh.gif

Już się szykuje na zime wink.gifrotfl.gif

Napisano

> Używał ktoś czegoś takiego:

> http://www.motoricus.com/product/BUSHRANGER+Trapy+gumowe+_5371563.html ?

> Daje to rade gdy się zakopiemy w śniegu, czy jest to całkowicie bezużyteczne.

> Tak odnośnie tego tematu chciałem tylko dodać że dwa sezony temu kupiłem sobie saperkę z czeskiego

> demobilu za 13zł i już uratowała tyłek kilka razy

> Już się szykuje na zime

jak najbardziej działa jak śmigałem firmowy C-15 to takie cuś miałem na pace kilka razy się przydało, tylko fakt bez łopaty ani rusz bo jak już siądziesz brzuchem na śniegu to nawet 4X4 nydyrydy. A to jako podkładka pod koła( powiedzmy zakopałeś się ale jeszcze możesz wykonać ruch przód tył podkładasz pod oś napędzającą i powoli do przodu ok.gif Lepsze to niz szukanie na szybko patyczków czy wyciąganie gumowych dywaników z auta hehe.gif

Napisano

> Używał ktoś czegoś takiego:

> http://www.motoricus.com/product/BUSHRANGER+Trapy+gumowe+_5371563.html ?

> Daje to rade gdy się zakopiemy w śniegu, czy jest to całkowicie bezużyteczne.

> Tak odnośnie tego tematu chciałem tylko dodać że dwa sezony temu kupiłem sobie saperkę z czeskiego

Moim zdaniem jest bezużyteczne, jeśli jeździsz na oponach zimowych i masz trochę oleju w głowie... Jeśli masz możliwość ruchu przód tył, to dasz radę się trochę pobujać - byle nie wyślizgać śniegu spod kół za dużymi obrotami. Jeśli się już gdzieś zagrzebałem (2x pod garażem hehe.gif - pierwszy raz wyjazd z rozpędu przez 30-to centymetrową warstwę śniegu - spodziewałem, że się zagrzebię i chciałem poćwiczyć patenty na wykopywanie się, drugi - skręciłem za lekko i podwiesiłem się na zaspie) to pomogła mi łopata na długim trzonku (żeby wykopać śnieg spod auta) i piasek w butelce - do podsypania pod koła, a za drugim razem sąsiad z garażu obok 270751858-jezyk.gif

EDIT: Ile? 160zł? To już zupełnie bez sensu...

Napisano

I tak trzymać! ok.gif Najprostsze metody często są najskuteczniejsze.

Ja zanabyłem za 20 zł szpadel ogrodowy z marketu na długim trzonku z poprzecznym uchwytem. Doskonały do rozgrzebywania zaspy, w którą się wjechało, a także do kucia lodu (raz spod zaspy wyjrzał mi śliczny 20 cm lód, kułem go z 10 minut do gołego asfaltu i spokojnie wyjechałem)

Z ciekawszych autek, jakie nim ratowałem to było jakieś coupe Mercedesa z tylnim napędem. Gość nie pomyślał i zaparkował tyłem w zaspie. Jakby w nią przodem wjechał, to spokojnie tył by mu złąpał przyczepność i jakoś by się wydostał. A tak, to zagrzebał się tyłem po same progi. Wypychało go z tej zaspy chyba z 6 chłopa, nie dało rady. Dopiero mój magiczny szpadelek rozwiązał sprawę.

Ja na dniach chę kupić zimową osłonę na chłodnicę clown.gif

Napisano

> I tak trzymać! Najprostsze metody często są najskuteczniejsze.

> Ja zanabyłem za 20 zł szpadel ogrodowy z marketu na długim trzonku z poprzecznym uchwytem.

Cóż, jeśli się już tak chwalicie to i ja dodam, że mam radziecką saperkę z zamiennie mocowanym do trzonka toporkiem. Saperka nigdy mi się nie przydała, za to toporek raz zademonstrowałem w Danii, gdy ktoś próbował dobrać się do mojego auta (nie wiedząc, że śpię w środku pod kocem). Polecam wiec saperko-toporek. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.