Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KTM

Featured Replies

Napisano

Wiec.

Jaka opinie maja te sprzety ? Bo z tego co czytam to mozna wywnioskowac, ze psuja sie nieprzyzwoicie czesto, nie radza sobie na drodze - ale poza nia radza sobie wybitnie dobrze.

Pinokio - moze strzelisz jakis dlugi wywod na temat swojego lc4 ? zlosnik.gif

I jak do LC4 640 ma sie BMW GS 650 zlosnik.gif

Napisano

ja mam lc 640. obecnie na kolach SM.

Coz moge powiedziec. Jak ktos nie lubi wibracji to moto nie dla niego. A tak poza tym to super sprzecik jak dla mnie. Ale ja nie jestem obiektywny zlosnik.gif

Napisano

według mnie ktm to najlepszy motocykl enduro na świecie zlosnik.gif

co ci będe pisał jak ty swoją opinie już masz icon_rolleyes.gif

ja mam już kolejnego ktm i nie zmienie na inną marke zlosnik.gif

według mnie lc 4 to super sprzęcik w lekki teren a i na torze można sobie polatać

awaryjnośc w tym sprzęcie nie istnieje bo jest wcale nie wysilony zlosnik.gif

Napisano

> ja mam lc 640. obecnie na kolach SM.

> Coz moge powiedziec. Jak ktos nie lubi wibracji to moto nie dla niego. A tak poza tym to super

> sprzecik jak dla mnie. Ale ja nie jestem obiektywny

każdy singiel wibruje tak samo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Wiec.

> Jaka opinie maja te sprzety ? Bo z tego co czytam to mozna wywnioskowac, ze psuja sie

> nieprzyzwoicie czesto, nie radza sobie na drodze - ale poza nia radza sobie wybitnie dobrze.

> Pinokio - moze strzelisz jakis dlugi wywod na temat swojego lc4 ?

> I jak do LC4 640 ma sie BMW GS 650

podstawowa roznica to, ze LC4 to singiel a BMW to twin. Jedno enduro drugie raczej turystyk

Napisano

> podstawowa roznica to, ze LC4 to singiel a BMW to twin. Jedno enduro drugie raczej turystyk

ale 990 to juz z bmw mozna porównać zlosnik.gif

oczywiście na plus dla ktm rotfl.gif

Napisano

> ale 990 to juz z bmw mozna porównać

> oczywiście na plus dla ktm

z ktorym BWM? chcesz porownywac prawie litrowa V z twinem 800 ccm? tak na sile to porownuja GS 1250 z 990 ale IMO to sa zupelnie inne motocykle

Napisano

> z ktorym BWM? chcesz porownywac prawie litrowa V z twinem 800 ccm? tak na sile to porownuja GS 1250

> z 990 ale IMO to sa zupelnie inne motocykle

skoro mozna prównać singla a twinem to czemu nie zlosnik.gif

Napisano

> każdy singiel wibruje tak samo

Mysle, ze znalazloby sie pare delikatniejszych singli. Ale kogo one obchodza? zlosnik.gif

Napisano

Polecam KTM

Mega motocykl grinser006.gif bynajmiej SM grinser006.gif jak dbasz o sprzet to i awaryjnosci nie ma cool.gif

Napisano

> Wiec.

> Jaka opinie maja te sprzety ? Bo z tego co czytam to mozna wywnioskowac, ze psuja sie

> nieprzyzwoicie czesto, nie radza sobie na drodze - ale poza nia radza sobie wybitnie dobrze.

> Pinokio - moze strzelisz jakis dlugi wywod na temat swojego lc4 ?

> I jak do LC4 640 ma sie BMW GS 650

Oglądnij "Long Way Round" jake przejścia mieli z KTM.

Po testach też stwierdzili że KTM to jest to! Niestety firma zrobiła sobie taką reklamę sciana.gif że jestem jednym z wiekszych przeciwnikow tej marki.

Sprzęty terenowe. Wizualnie KTM przy BMW to wizualnie jedna wielka KUPA ale to jest tylko moje, undywidualne zdanie.

Nie wypowiadam się na temat właściwości jednych bo nie miałem okazji przetestować tego. Myślę że nawet by mi nie przyszła ochota na testowanie tego bo jeżeli miałbym nawet dwukrotnie więcej zapłacić za BMW GS to bym tak zrobił.

Z przykrością przyznaje że jednak znam kilklu fanatyków że nie zamienili by KTMa na nic innego. Są też fanatycy którzy nie zmienili by TV TRWAM na nic innego.

Nie wiem jak w PL ale w UK są miejsca gdzie można sobie za niewielkimi opłatami przetestować motocykle na zamkniętych torach czy w terenie. Myślę że odnośnie właściwości jezdnych to najlepsze rowiązanie.

Odnośnie awaryjności, kosztów i nienawiści do marki to inna bajka facepalm.gif

Żeby mnie ktoś nie zabanował to, pozdrawiam wszystkich KTMowców 30.GIF

Napisano

Czytając odpowiedzi na Twój post odnoszę wrażenie, że są tendencyjne oink.gifhehe.gif

Owszem! KTM jest dobra marką, ale nie można generalizować! Szukasz informacji o konkretnym modelu icon_rolleyes.gif Polecam Ci zajrzenie na forum.motocyklistow.pl

Tutaj masz kilka postów mówiących o 640 (wybrane losowo):

1

2

3

Osobiście miałem styczność tylko z serią EXC (450 oraz 520) i są to naprawdę fajne motorki i jeśli dbasz to nie wykazują ponadprzeciętnej awaryjności ok.gif Natomiast lc4 tylko raz miałem w rękach (620 sc) - szatan furious.gif ale nic na temat trwałości nie powiem.

Napisano
  • Autor

> według mnie ktm to najlepszy motocykl enduro na świecie

> co ci będe pisał jak ty swoją opinie już masz

Wlasnie nie mam i chce konkretow i opinii

> ja mam już kolejnego ktm i nie zmienie na inną marke

> według mnie lc 4 to super sprzęcik w lekki teren a i na torze można sobie polatać

> awaryjnośc w tym sprzęcie nie istnieje bo jest wcale nie wysilony

A jak wyglada na ulicy uzytkowanie tego tego i w trasach krotszych ?

Napisano
  • Autor

> podstawowa roznica to, ze LC4 to singiel a BMW to twin. Jedno enduro drugie raczej turystyk

IMO jedno jest bardziej enduro niz drugie, ale porownywalej klasy - moc podobna, pojemnosc tez, bo okolice 700 cc.

Nie znam sie - ale tak to wyglada na podstawie tego co wyczytalem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Oglądnij "Long Way Round" jake przejścia mieli z KTM.

Czytam zlosnik.gif

Wiem zlosnik.gif

Syberii sie przestraszyli biedni

> Po testach też stwierdzili że KTM to jest to! Niestety firma zrobiła sobie taką reklamę że jestem

> jednym z wiekszych przeciwnikow tej marki.

> Sprzęty terenowe. Wizualnie KTM przy BMW to wizualnie jedna wielka KUPA ale to jest tylko moje,

> undywidualne zdanie.

Kolega stylista widze zlosnik.gif

> Nie wypowiadam się na temat właściwości jednych bo nie miałem okazji przetestować tego. Myślę że

> nawet by mi nie przyszła ochota na testowanie tego bo jeżeli miałbym nawet dwukrotnie więcej

> zapłacić za BMW GS to bym tak zrobił.

okolice 10k vs 15k

> Z przykrością przyznaje że jednak znam kilklu fanatyków że nie zamienili by KTMa na nic innego. Są

> też fanatycy którzy nie zmienili by TV TRWAM na nic innego.

> Nie wiem jak w PL ale w UK są miejsca gdzie można sobie za niewielkimi opłatami przetestować

> motocykle na zamkniętych torach czy w terenie. Myślę że odnośnie właściwości jezdnych to

> najlepsze rowiązanie.

> Odnośnie awaryjności, kosztów i nienawiści do marki to inna bajka

> Żeby mnie ktoś nie zabanował to, pozdrawiam wszystkich KTMowców

;]

Napisano

> okolice 10k vs 15k

Roczny KTM ADVENTURE 990 ABS 990cc (Cena okolo 37k): LINK

Roczny BMW R1200 GS (Cena okolo 38k): LINK

---

Poprawilem bo wkleil mi sie zly moto

---

Napisano
  • Autor

> Roczny KTM SUPERMOTO 990 SM (Cena okolo 31k): LINK

> Roczny BMW R1200 GS (Cena okolo 38k): LINK

Jako pierwsze moto nie planuje pchac sie w pojemnosci zblizone do 1000ccm poza tym z pewnoscia jakies plastiki polamie, wiec okolice 10k wydaja sie byc sensowne.

Napisano

> Jako pierwsze moto nie planuje pchac sie w pojemnosci zblizone do 1000ccm poza tym z pewnoscia

> jakies plastiki polamie, wiec okolice 10k wydaja sie byc sensowne.

Jakis golas 650 z kolem do wymiany jest juz za 7k. Zreszta zobacz sobie sam: LINK

Na gorze mozesz zmienic, wiek, pojemnosc, czy marke devil.gif

Napisano
  • Autor

> Jakis golas 650 z kolem do wymiany jest juz za 7k. Zreszta zobacz sobie sam: LINK

> Na gorze mozesz zmienic, wiek, pojemnosc, czy marke

Na miejscu tez moge cos ogarnac zlosnik.gif

Napisano

> Wlasnie nie mam i chce konkretow i opinii

> A jak wyglada na ulicy uzytkowanie tego tego i w trasach krotszych ?

Pytanie nie do mnie ale moze cos odpowiem.

Co to znaczy krotka trasa? Ostatnio zrobilem z kumlem w pare godzinek ze 160km z czego jakies 130 po zwirówkach na kolach supermoto i jakis zmeczony nie bylem.

Na asfalcie tez raczej bezproblemowo ale przyznam, ze dluzsza jazda po prostej drodze bywa nudna i czlowiek z checia szuka kretej drogi a wtedy wielki banan na twarzy (mowie o kolach supermoto)

Napisano
  • Autor

> Pytanie nie do mnie ale moze cos odpowiem.

> Co to znaczy krotka trasa? Ostatnio zrobilem z kumlem w pare godzinek ze 160km z czego jakies 130

> po zwirówkach na kolach supermoto i jakis zmeczony nie bylem.

> Na asfalcie tez raczej bezproblemowo ale przyznam, ze dluzsza jazda po prostej drodze bywa nudna i

> czlowiek z checia szuka kretej drogi a wtedy wielki banan na twarzy (mowie o kolach supermoto)

Dobra, ale supermoto chyba rozni sie nie tylko kolkami, ale tez ustawieniem zawieszenia i hamulcami od crossowych/enduro ?

Napisano

moj nie wyszedl jako fabryczne supermoto. Przelozenia mam jak do enduro ( troche za krotkie na kola sm), zawieszenie przeregulowalem do swojej wagi, heble fabryczne i jak dla mnie wystarczajace.

Ze 20-30 min zabawy i mam moto na kolach enduro.

Napisano

zamieszaj zębatkami wtedy długośc przełożeń sie zmieni wystarczy do koła supermoto dać mniejszą zębatke zlosnik.gif

Napisano

> zamieszaj zębatkami wtedy długośc przełożeń sie zmieni wystarczy do koła supermoto dać mniejszą

> zębatke

doskonale o tym wiem ale mam zebatke o takiej samej ilosci zebow przy kole crosowym, wiec mam komfort przy zmianach kol z racji braku koniecznosci kombinowania z łancuchem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.