Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płaskie wycieraczki

Featured Replies

Napisano

o takie.

Wiem, że raczej z niższej półki, ale macie takie?

Jak się spisują?

I czy rozmiar odpowiedni?

Napisano

moje zdanie

nic niemarkowego sie nie nadaje

kiedys pozalowalem kasy i kupilem jakies w tesco po 3 funty za szt - po miesiacu musialem je wywalic bo zaczely skakac

pozniej kupilem same piora - rozmazywaly po kilku mokrych dniach

a w koncu i tak musialem kupic boshe ale nie za 14 tylko w sumie za ponad 20 funtow za sztuke sciana.gif

imo olej ten shit z allegro i kup jakies dobre valeo albo lepiej 4 komplety zwyklych

Napisano
  • Autor

> imo olej ten shit z allegro i kup jakies dobre valeo albo lepiej 4 komplety zwyklych

a widzisz, a ja do poprzedniego auta, fiata brava, kupiłem po 9,99zł/szt jakieś marki tesco i sobie chwaliłem. Teraz mam zwykłe i jakoś mi się nie podobają (chodzi tylko o wygląd, bo zbierają b. dobrze).

Nie wiem jak się ceny kształtują u Ciebie, ale ja w przeliczeniu 20 funciaków za sztukę w życiu bym nie dał.

Napisano

płaskie wycieraczki są gorsze od zwykłych. tanie płaskie to juz w ogole tragedia.

Chociaż jak czytam,że ludzie piszą że są zadowoleni z wycieraczek firmy alca i polecają je... to widać, co dla jednych podłogą dla innych sufitem... ja alci wywaliłem po godzinie jazdy w deszczu.

Tylko firmówki, a z firmówek - tylko champion - wszystkie valeo i boshe są fajne pierwszy miesiąc, góra dwa. championy trzymają się lata ok.gif

kup sobie nie żadne płaskie, a normalne championy dedykowane rozmiarem dotwojego auta i to będą ostatnie wycieraczki jakie w życiu kupisz do tego auta ok.gif

Napisano

Miałem Championy, po miesiącu skakały po szybie, do tego były strasznie głośne.

Wywaliłem je.

Kupiłem płaskie wycieraczki Norauto (koło 10-15 zł / szt) i były o wiele lepsze od tych Championów!

Cichsze, lepiej zbierały...

Napisano

> Miałem Championy, po miesiącu skakały po szybie,

wycieraczki jak skaczą po szybie to znaczy że wysuszyłeś szybę i nie ma poślizgu - dzieje się tak np po programie "nabłyszczanie/osuszanie" na myjniach bezdotykowych. To że skaczą świadczy tylko o ich dobrym przyleganiu. Przetrzyj szybę jakimś clinem i będzie spokój.

Napisano

Normalne motgumy były w miarę ok, ale płaskie to tragedia. Jedną wywaliłem po kilku dniach, drugą po dwóch miesiącach bo nie miałem kasy na nowe. Aktualnie używam zwykłych wycieraczek ALCA i w trzech samochodach się sprawdzają a kosztują 7-11 zł w zależności od długości. Można kupić w castoramie (i kiedyś były w tesco ale nie dawno nie zaglądałem do tego syfu).

Napisano

> Normalne motgumy były w miarę ok, ale płaskie to tragedia. Jedną wywaliłem po kilku dniach, drugą

> po dwóch miesiącach bo nie miałem kasy na nowe. Aktualnie używam zwykłych wycieraczek ALCA i w

> trzech samochodach się sprawdzają a kosztują 7-11 zł w zależności od długości. Można kupić w

> castoramie (i kiedyś były w tesco ale nie dawno nie zaglądałem do tego syfu).

Plaskie 11zl?

W castoramie?

Az musze poszukac, bo nie widzialem nigdy.

Do c-maxa tylko plaskie mi podejda o ile wiem. Wiec to bylaby niezla alternatywa dla 70zl.

Ja motgumy mam od lutego, jeszcze ladnie zbieraja.

Napisano

Napisałem, że te Alca są zwykłe (klasyczne) w tej cenie. Nie widziałem modeli płaskich z tej firmy

Napisano

> Napisałem, że te Alca są zwykłe (klasyczne) w tej cenie. Nie widziałem modeli płaskich z tej firmy

Miałem płaskie Tesco, powyżej 120 kmh fruwają na wietrze (ale uczciwie jest na nich napisane City wink.gif )

• 8 miesięcy później...
Napisano

> Przetrzyj szybę jakimś clinem i będzie spokój.

Co to jest ten clin ? hmm.gif

Napisano

> Co to jest ten clin ?

Płyn do mycia szyb.

Napisano

> Ja ze swojej strony polecam polskie motgumy. Mam takie w cmax i bardzo dobrze sie sprawuja

> juz/dopiero pol roku. Cena za 3 szt to jakies 7 dych z przesylka, wiec bardzo przyzwoicie.

> Zamowienia mailem:

> http://www.wycieraczkisamochodowe.com/

Są fajne ale w lato jak jest ciepło.Zimą lubią przymarzać i nie pracują jak powinny

Napisano

> Są fajne ale w lato jak jest ciepło.Zimą lubią przymarzać i nie pracują jak powinny

A to sa takie co nie przymarzaja w zimie?

Napisano

> Są fajne ale w lato jak jest ciepło.Zimą lubią przymarzać i nie pracują jak powinny

A ja na razie krótko bo krótko, ale używam płaskich z Top drive.

Jak na razie ok.gif

Napisano

> A to sa takie co nie przymarzaja w zimie?

Nie mam na myśli przymarzania gumy do szyby tylko stelaż na tych ruchomych łączeniach wink.gif

Napisano

> o takie.

> Wiem, że raczej z niższej półki, ale macie takie?

> Jak się spisują?

> I czy rozmiar odpowiedni?

jeżeli chodzi o te z niższej półki to zakupiłem O TAKIE ... dają radę , a zaletą jest posiadanie oryginalnego złącza do ramienia. Musze powiedzieć ze na początku był problem, że nie zbierały po całej długości ale po rozmowie ze sprzedawcą/producentem okazało się ze wina tkwi po stronie ramion. Po kilku poradach wszystko wróciło do normy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.