Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głupie pytanie ale cóż...

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! 20.GIF

dotychczas byłem na sąsiednim kąciku BBM ale od piątku jestem posiadaczem no jakby nie patrzeć ale pięknej alfy 147... serduszka.gif

przywitałem się już w odpowiednim ku temu temacie a teraz mam szybkie pytanie...

tankowałem pierwszy raz w życiu wczoraj diesla biglaugh.gif i jakoś dziwnie mi sie leje to paliwo na dystrybutorze ta końcówka od weża jakoś mi nie wchodzi w ten ekhm otwór do wlewu w samochodzie mlot.gif tylko tak luźno wchodzi i płytko...bez skojarzeń tongue.gif jak ja mam to tankować żebym nie musiał cały czas trzymać ręką pistoletu dystrybutora??

dzięki z góry i nie śmiać się z durnoty mojej wink.gif

Napisano

nie wiem jak w 147, ale w obie moje Alfy ( w dizlu ) tankuje się normalnie ... wkładam, zapinam i leci do pstyknięcia

Napisano
  • Autor

nie chce na siłe pchać ale tam wewnątrz tego wlewu jest taki plastikowy czerwony jakby koszyczek taki lejek...i mam wrazenie jakby było za wąskie na rurke od dystrybutora...ja nie mam głowy nie chce pchać na siłe i tak wchodzi troche tylko i musiałem trzymać pistolet

Napisano

> nie chce na siłe pchać ale tam wewnątrz tego wlewu jest taki plastikowy czerwony jakby koszyczek

> taki lejek...i mam wrazenie jakby było za wąskie na rurke od dystrybutora...ja nie mam głowy

> nie chce pchać na siłe i tak wchodzi troche tylko i musiałem trzymać pistolet

Może ktoś coś tam wsadził dodatkowo ??? hmm.gif

Napisano
  • Autor

samochód jest z France jeśli to ma jakieś znaczenie. Fajka od ON na stacji jest grubsza a ten taki lejek wewnątrz wlewu ma taką średnice że nie chce to wejść i już

Napisano

dokładnie zrób, fotke

możliwe że ktoś wymieniał wlew

Napisano
  • Autor

Zrobię fote to wstawię pewnie dopiero w środę bo nie mam kabla do aparatu i tak.

a I druga sprawa: zanim wymienie płyn chłodniczy czy moge dolać do odpowiedniego poziomu zwykłego płyny do chłodnicy na glikolu z supermarketu?? bo troszke brakuje i nie wiem czy moge dolać takiego zwykłego.

Napisano

> a I druga sprawa: zanim wymienie płyn chłodniczy czy moge dolać do odpowiedniego poziomu zwykłego

> płyny do chłodnicy na glikolu z supermarketu?? bo troszke brakuje i nie wiem czy moge dolać

> takiego zwykłego.

Lepiej nie ryzykuj, bo tych fiatowskich się nie miesza nawet między sobą. Kup wodę zdemineralizowaną i dolej. Albo jedź do ASO i kup właściwy koncentrat i po temacie.

Napisano
  • Autor

Ok doleje wody destylowanej trochę a w przyszłym tygodniu i tak pojadę zmienić olej to wymienię też od razu cały płyn chłodniczy. I powinno być już wtedy OK cool.gif

Napisano

pewnie tankowałes z dystrybutora dla ciezarówek, na niektorych stacjach jest taki, szerszy pisolet ma... tez tak pierwszy raz sie pomylilem..;] pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ooo widzisz możesz mieć racje! bo na 1. stanowisko podjechałem. Co prawda na BP i zalałem droższego Diesel Ultimate ale możliwe że jest tak jak mówisz. Musze zwrócić uwagę ok.gif

Napisano

> Witam wszystkich!

> dotychczas byłem na sąsiednim kąciku BBM ale od piątku jestem posiadaczem no jakby nie patrzeć ale

> pięknej alfy 147...

> przywitałem się już w odpowiednim ku temu temacie a teraz mam szybkie pytanie...

> tankowałem pierwszy raz w życiu wczoraj diesla i jakoś dziwnie mi sie leje to paliwo na

> dystrybutorze ta końcówka od weża jakoś mi nie wchodzi w ten ekhm otwór do wlewu w samochodzie

> tylko tak luźno wchodzi i płytko...bez skojarzeń jak ja mam to tankować żebym nie musiał

> cały czas trzymać ręką pistoletu dystrybutora??

> dzięki z góry i nie śmiać się z durnoty mojej

pewnie przez roztargnienie lub nie uwagę podjechałeś pod dystrybutor dla TIR-ów smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.